Reklama

Reklama

Zdivočelá země - Série 4

(série)
Česko, 2012, 12 h 12 min (Minutáž: 56–60 min)

Režie:

Hynek Bočan

Předloha:

Jiří Stránský (kniha)

Hrají:

Martin Dejdar, Jana Hubinská, Jakub Wehrenberg, Václav Chalupa, Jiří Schmitzer, Oldřich Vlach, Hana Vagnerová, Filip Cíl, Filip Tomsa, Jan Teplý ml., Romuald Štěpán Rob, David Suchařípa (více)
(další profese)

Epizody(13)

Recenze (3)

Grázl83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. série jednoznačně nejhorší. Hodně nastavovaný děj, místy nesmyslný až absurdní (např. celé dějová linka se soškou). Závěrečné titulky mě dojaly, celkově 3* ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2200 hodnocený film, 1300 komenrář: Tak jsem po letech konečně uzavřel seriál Zdivočelá země. A že jsem téměř tu nostalgickou slzičku uronil. Martin Dejdar už navždy pro mě bude Antonínem Maděrou, protože si psychologii jeho postavy nedokáži již oddělit od psychologie samotného herce (jelikož ho osobně neznám). A s ostatními členy celé Maděrovy bandy jsem se sžil jako s Rychlými šípy ze seriálové podoby z roku 1969, které shodou okolností natočil právě také Hynek Bočan, což rozhodně není náhoda. Pan režisér dokázal, že patří k TOP českým režisérům a já si nedokáži představit, že by nějaký jiný tvůrce dokázal takový seriál excelentně ukočírovat, aby si člověk připadal jako jedním z hrdinů. Často jsem byl během sledování nas...n z ideologie komunismu a nespravedlnosti. Často jsem se s postavami radoval. Tohle přesně od seriálu čekám a jsem rád, že si toto Zdivočelá země udržela až do samotného konce. Ano, občas přišly slabší díly, ale celkově jde o silný seriálový nadprůměr. Jak po technické, herecké, tak režijní stránce. A za to tvůrcům děkuji. I za přehledně ztvárněnou drsnou moderní historii naší domoviny. 80% ()

Galerie (181)

Reklama

Reklama