Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maděra a parta kluků, kteří si říkají podle populárních rodokapsů kaubojové, se snaží zřejmě o nemožné. Diverzantské akce a intriky jejich nepřátel jsou totiž skryty za maskou zdánlivě nevinných svatoštěpánských sousedů. Maděra s Kandou pátrají po archivech gestapa a jsou při tom pronásledováni Karlem Kučerou. Zatímco se kaubojové zúčastňují hašení sousedního statku, kdosi se pokouší zmocnit beden s archivy gestapa, které byly ukryty ve studně na dvoře. Při tom je postřelena Ilonka. Jak se ukazuje, nebezpečí má nejrůznější tváře. Jakou roli ve vesnických intrikách například hraje na první pohled solidní hokynář pan Hubačka? (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (2)

  • Zatímco zde se šéf karlovarského gestapa (Jan Hartl) otrávil v roce 1947, ten skutečný Kurt Schulz-Isenbeck se dožil roku 1995.  Klasifikován byl denacifikačním výborem v jako „politicky osvobozený“. Udělal velkou kariéru u německé policie a odešel nepotrestán do důchodu. (sator)
  • Natáčeno v obci Úterý, dvoře Chýnov u Radiče, FN v Motole, socioterapeutické farmě v Praze Bohnicích. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama