Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý letec Maděra se po válce vrátil do své rodné vesnice. Poté, co mu byl zničen dům po rodičích, působí jako správce velkostatku, kde prožívá svízelné chvíle. Čelí intrikám z řad byrokratických činovníků, ale i zatvrzelých místních nepřátel. Zdá se, že alespoň v osobním životě se na něj usmálo štěstí – žije spokojeně s Ilonkou, narodila se jim zdravá holčička. Také soužití a spolupráce se sedmi kauboji je pro všechny příjemná. Jak se však svatoštěpánskému statku podaří čelit enormnímu suchu roku 1947 a následně tíživé předzvěsti blížícího se politického zvratu? (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

nervoznideda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

je mi 76 let od roku 1948 poslouchám jen samý bláboly od komoušů a od nové garnitury taky jen kecy deda :-) pan Stránský to napsal skvěle ,když vidím zemi vždycky jsem na infarkt honza:-) tento díl je prima:-) vlach a komounistický odznak to sedí, hrát blbce je taky umění:-)25.10.2019 ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstatě sledujeme sucho, které nebylo natáčeno za tak velikého sucha. Myslím, že tady filmaři mohli předvést lepší výkon. Pokud jde o příběh, tak ten se posunuje spíš šouravými kroky. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sucho roku 1947 bylo opravu enormní a označuje se dnes jako pětisetleté. Objevil se zásadní problém s potravinami a pamětnici vzpomínají že to bylo místy horši jak za války, potraviny také enormně zdražili. Situaci využili politicky komunisti, kteří poukazovali na nezištnou pomoc Ruska, které nám posílalo vlaky s obilím a to v době kdy v Rusku byl na mnoha místech hladomor. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když došlo na ten přeskok do roku 1947, měl jsem sám tak trochu radost, že snad mělo osazenstvo statku aspoň pár měsíců klidnějších než v předchozích šesti dílech. Potěšila westernová sekvence (i s příhodnou hudbou) honby stáda za vodou. Jen si říkám, jestli není trochu přehnané, když na všech místech narazí kaubojové na stejné zlouny. ()

Reklama

Reklama