Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je léto roku 1958. Nový bachař přezdívaný „Žabák" odvádí Maděru na velitelství. Tam vyšetřující soudce Maděrovi oznámí, že byl odsouzen a vězněn protiprávně a že by mohl být propuštěn. Chce ale, aby Maděra podepsal žádost o milost. To Maděra nemůže přijmout. Je to především velké zklamání pro Ilonku, která v tom viděla možnost, jak by se její muž mohl vrátit domů k rodině. Zklamáním končí v této části i mnohé vztahy partnerské. V lágru se Maděra dostává do osobního konfliktu se Žabákem, kterým je systematicky pronásledován... (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žabák se stal kultovní postavou, která si dokonce vysloužila natočení celého filmu. No já nevím, mně linie s Žabákem přišla jako taková scénáristická výpomoc pro natažení stopáže (navíc to zlo bylo až příliš jednoduše přímočaré), byť její vyústění v příštím díle bylo zajímavé. ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"aby byl potrestán člen strany a nedotklo se strany" chci blít ,brabenec hraje správného komunistu to švorcová ta byla taky, ale takoví fanatici jsou nebezpeční viz francie tam jim to taky leze na mozek :-) bože prosím chran nás od blbců je tu bordel, závist, koryta při tom jde o velké prachy, my plebejci víme hovno ,nemůžu tu novou svoloč ani cítit snad to babiš ustojí já mu fandím, klaus, šel také do prdele toho bych i posral včetně toho jeho kripla, co se mu moc nepovedl ,křivák i s držkou fuj, a furt se sere do politiky a my jim lezem do rekta pro méně vzdělané do prdele děti ahoj :-)už dlouho jsem neviděl klause jr že by komentoval jeho kecy už ani nečtu deda:-) lábus a vlach hrají tak skvěle až mi krev bublá deda:-)to byla svinská doba, trochu jsem zažil ani na to nechci vzpomínat:-)to mládí je nádherné, ale rychle uteče ani si toho nevšimneme a máme doma manželky, a krásné ženy chodí okolo škoda , byla to krásná doba a my jsme zbli škoda deda:-) ()

Reklama

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Natáčeno v obci Úterý, dvoře Chýnov u Radiče, hřbitově Chlum u Sedlčan, vojenském Újezdě Hradiště, věznici Tábor, nádraží Skalsko. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Kandová (Markéta Hrubešová) přijíždí na pohřeb matky ve voze Simca Aronde. Jednalo se o rodinný automobil francouzské automobilky Simca, který se vyráběl v letech 1951 až 1964. (sator)
  • V příběhu se objevuje bachař „Žabák“ (Miroslav Táborský). Téma této perverzní figury bylo rozvinuto v samostatném filmu Žabák (2001). (sator)

Reklama

Reklama