Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prvním díle jsme se vrátili do Štěpána v nešťastnou chvíli. Předseda našeho družstva Jerry přinesl zprávu, že Ministerstvo vnitra zabralo statek pro svoje školící středisko, a to znamenalo, že do léta se museli všichni, kteří tam bydlí a hlavně hospodaří, ze statku vystěhovat. Díky danajské „pomoci" tajemníka Vokouna měli Štěpánští dovoleno si opravit zchátralý areál v nedalekých Lučinách. Přestěhovali se tedy a jejich snažení o lepší živobytí začalo znovu.

Nový agronom Radek Nerad pracuje dosud jako brigádník, ale rád by v Lučinách zůstal natrvalo: líbí se mu Ivanka Maděrová, i když odezvu na své dvoření zatím nenašel žádnou. Jerry Radka potřebuje, ale nemá pro něj tabulkové místo. Rozhodl se, že odsune Maděru do důchodu a bude ho dál zaměstnávat jako pracujícího důchodce. A bez okolků mu to řekl. Dotčený Maděra tomu snad na poprvé ani nevěřil. Vždyť mu donedávna všichni říkali šéfe.

Vašek, Cassidyho syn, inzultoval na vojně nadřízeného (za to, že byl surový k bažantům) a následně v panice dezertoval. Hledá ho policie. Vašek se uchýlil ke Kandovým. Moudrý Kanda ví, že musí okamžitě nechat Vaška sebrat, aby to nebylo ještě horší. Poradil mu ale, aby předstíral psychickou poruchu a snažil se získat modrou knížku.

Náš příběh je teprve v začátku, ale už je zřejmé, že Maděra má výjimečný osud. Prožívá všechno jinak než mladí lidé, kteří jsou na začátku kariéry a pro uplatnění svých schopností jsou ochotni v lecčems politicky slevit. Maděrovi vyměřují důchod a on si připadá starý a nepotřebný. Jeho děti žijí svůj život: Ivance je třicet a vypadá to, že princ na bílém koni nepřijede, ale Dan potká ve vlaku neznámou krásku a Jíra, který při stěhování říkal, že nemá v Košicích žádnou dívku, také lhal. (Česká televize)

(více)

Recenze (1)

nervoznideda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

pan stránský to napsal skvěle, Maděra dělá bordel kvůli důchodu, ilonka zase kvůli svatbě jíry s katkou moc se mi to líbilo deda honza:-)Maděro jdi do hajzlu! a malý cikán krade jezdeckou výstroj:-)27.6.2o21 ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama