Reklama

Reklama

The Golden Girls

(seriál)
  • Austrálie The Golden Girls
USA, (1985–1992), 70 h 32 min (Minutáž: 22–25 min)

Tvůrci:

Susan Harris

Hrají:

Bea Arthur, Betty White, Rue McClanahan, Estelle Getty, Harold Gould, Herb Edelman, Robert Culp, Vito Scotti, Alan Blumenfeld, Frances Bay, Terry Kiser (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(180)

Obsahy(1)

Čtyři dříve vdané ženy spolu žijí v Miami, sdílejí společně různé zážitky a užívají si navzdory těžkým časům. (mikki089)

Recenze uživatele black8 k tomuto seriálu (1)

The Golden Girls (1985) 

Kultový seriál presahujúci hranice bežných sitcomov, ktorých úlohov je hlavne zabávať. Pretože Golden Girls sú pre mňa v niečom ako Oprah v rámci talkshows, okrem zabávania aj vychovávajú – k tolerancii a rešpektu. Pamätám sa, ako som tento seriál pozerala ako dieťa na ORF (s výborným nemeckým dabingom). Teraz sa k zlatým dievčatám po mnohých rokoch vraciam a stále sa bavím. Zaujímavý je fakt, že herečky aj v súkromnom živote boli pozoruhodné osobnosti - hájili práva zvierat (Rue McClanahan alias Blanche bola dokonca vegetariánkou) a LGBT ľudí. Okrem Betty White alias Rose (ktorá je v skutočnom živote od nich najstaršia) už nie sú fyzicky medzi nami, ale ten odkaz, ktorý zanechali, ich robí - aspoň pre mňa - nesmrteľnými. ()

Související novinky

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama