Reklama

Reklama

Furie

(festivalový název)

VOD (1)

Když jí dceru Mai unese gang obchodníků s orgány, bývalá gangsterka Hai (Veronica Ngo) je nucena vrátit se k násilnému životu zločince. (Netflix)

Recenze (36)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vietnamská martial arts rubačka se schopnou Veronicou Ngo, která je víceméně Tony Jaa v ženském vydání. Hlavní hrdince unesou dceru a protože je ex- gangster rozhodne se všechny doslova vymlátit. V první polovině to má sice pomalejší tempo, ale potom je to slušná jízda s přehlednou a efektní akcí, kde nejvíce vyčnívá samotné finále. Bavil jsem se, ale při mých nárocích to vychází pouze za lepší dobrou. Kdo nemá nakoukáno bude spokojen a samozřejmě díky Netflixu za nákup. 70% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Průměrný akční snímek s provařenou zápletkou, který stojí a padá s hlavní představitelkou,  všichni ostatní jsou viditelně jen komparz. Režisér Le-Van Kiet o pár let později natočil mnohem povedenější akční jednohubku, ale potenciál naznačil už tady a to zejména v bojových sekvencích. Zřejmě byla sice striktně zakázaná krev, která by všemu dění  dodala větší šmrnc, ale přesto se není za co stydět.  Finále s šéfkou gangu pak svou zábavností míří i k metám nejvyšším. Mezi souboji je to však docela bída, kterou lehce prosvětlí jen líbivá kamera a vcelku neotřelé vietnamské prostředí. Zejména přesun z venkova na město zaujal. Jako dokument z dříve vcelku uzavřené země tedy rovněž zajímavé.   Sice odřené tři, ale vlastně té hodiny a půl nelituju a na prequel asi taky mrknu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je unesena malá dívka, ale ukáže se , že je omylem unesen někdo jiný. Její matka je bývalá drsná vedoucí gangu a udělá vše pro to, aby dceru přivedla zpět domů. Hodně šťávy je vymačkáno z energických honiček a roztomilých bojových scén. Příběh je jednoduchý a předvídatelný. Dobře vystaveny emoce vztahu matky a dcery člověka vtáhne. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Prakticky totožné jako malajský film paní K. Nijak výrazná rubačka s ženskou hlavní hrdinkou. Kope jí to slušně, ale vše ostatní podkopává jí. Nemám nic proti bez příběhovým akčňákům, ale musí mít co nabídnout. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co to vietnamští soudruzi v jejich zemi dopustili? Tohle že je dnešní vietnamská realita? Vydírání, vymáhání dluhů, prostituce, únosy dětí na orgány, nadvláda gangů... no potěš prso. Ještě přejmenovat Saigon zpátky na Saigon a po budování socialismu nezůstane ani stopa. Každopádně na vietnamskou "rozvojovou" kinematografii slušná práce. Je ovšem otázka, nakolik to je film vietnamský a nakolik zahraniční (minimálně co se know-how týče). Ale to je úplně fuk. Spíš mě dost zklamala středoproudová šablonovitost děje a hlavně krotkost řežebných scén. Krve je pomálu a mrtvoly se dají spočítat na prstech. Abych hodnotil výš, musela by matka-mstitelka svoje nepřátele natvrdo filetovat sekáčky a párat noži, namísto kopání a bušení pěstičkami. Aspoň že odkráglovala tu hnusnou mužatku. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vietnamština mi je protivná a každé otevření zobáku na mě působilo rušivým dojmem. Dalo by se to přežít, pokud by byl film jenom sledem akčních scén, ale tomu tak úplně nebylo. Vlastně to, co jsem od toho čekal, přišlo až v poslední čtvrtině, která byla povedená, byť jsem se občas musel zasmát, když se hlavní hrdince v krizových situacích vynořily vzpomínky na jejího mistra bojových umění. Nicméně to, co závěru předcházelo, byl sterilní příběh matky hledající unesenou dceru občas proložené neméně sterilní bitkou. Navíc mi tu až zoufale chybělo nějaké gore, které je s daným žánrem neodmyslitelně spjaté. Čekal jsem víc. 40% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pripomenulo mi to Thajské eskapády Tonyho Jaa z filmu Tom yum goong. Len namiesto Tonyho tu je nasratá ženská. Nedrmolí sa Thajsky ale ešte srandovnejšou Vietnamčinou. A tým najpodstatnejším rozdielom je, že hlavná hrdinka celý čas nevrieska, kde mám slona, ale kde mám dcéru? Síce to dejovo nie je tak strohé ako Tom yum goong, ale napriek úvodnej dvadsaťminútovke v ktorej sa Veronica Ngo mazlí so svojím slonom, ehm pardon dcérou, si ma postavy nezískali natoľko, aby som bol v napätí jak dopadnú. No a bitky sú tiež len žánrový štandard. Sú síce dosť rôznorodé a akčné scény obsahujú aj naháňačky alebo poskakovanie po vlaku, ale celkovo mi v bitkách chýbali bolestivé kontakty. Často sa používajú rôzne zrýchlovačky a spomalovačky, ktoré majú dodať chvatom tvrdosť a dynamiku, ale na mňa pôsobili umelo a málokedy som veril, že sa tam fakt mlátia. Výsledkom je tuctový priemer na jedno pozretie. 5/10. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

S ženskými mstitelkami jako by se v poslední době roztrhl pytel. Po Jižní Koreji povstala jedna i ve Vietnamu. Fúrie sice nepřináší nic nového, příběhů o únosech dětí bylo natočeno již několik, přesto se mi to líbilo. Na Vietnam měl film propracovanější scénář, nešlo jen o bitky, mělo to spád, rychle odsýpalo a nenudilo, povedená akce, sympatické postavy a zajímavý prostředí. Oproti Koreji a Číně to zas bylo něco trošku jiného, neokoukaného. Přeloženo. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Tohle je ta vendeta story, kterou jsem chtěl. Tahleta mamina kope první ligu, jen by to příště chtělo šikovnějšího choreografa. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

I když tomuhle filmu dávám ty 3*** jako skoro každej tady, tak musím říct, že to byl dost fajn asijskej flick. Přistupoval jsem k tomu dost skepticky, jako ke každýmu zboží z Vietnamu. Ále ! Nakonec to bylo dost zajímavý. Dějově srajda. To stejný, jako když Tonny Jaa vyrazil do města hledat slona, tak tady mladá manka jde zas hledat unesenou dcerku. Tu unesla mafie, na orgány, bla-bla.. No ta manka vypadá i docela dobře, jako že ...na asiatky moc nejsem, ale byla v poho. Proto mě sralo, že ji tvůrci filmu oblíkli do neskutečně NE-erotickýho a-sexuálního čínskýho mundůru, kterej ani jednou nepřevlíkla. Fakt škoda jí, mohla bejt trochu víc sexy. No souboje docela v pohodě. Právě mi to dost připomínalo první RAID, ale jen trochu připomínalo. Něco to z něj mělo a bylo to fajn. Když se nebojovalo, bylo to strašný. Nuda a dementní dialogy a odnikud nikam. Pak se k holce od půlky přidá týpek, policajt (ne nevrznou si a ten mundůr ta holka fakt nesundá...) a pomůže jí vykopat záporáky. je tam skvělej fight s takovou hlavní zápornou gorilou, tzn. bossem. A to je taky ženská, ta je aspoň trochu sexy, ale zas má hnusnej xicht... No tak ten fight je fákt v pohodě a co jí udělá ta kladná za "finish-him!" , to je fakt pecka!! Tak jako dalo se to, lepší než třeba i ten nedávno novej korejskej REVENGER. ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Můj první Vietnamský film tak jsem se přiklonil k vyššímu hodnocení. Sice na začátku jsem si připadal, jak někde na tržnici, ale pak jsem si zvyknul. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Krásně ostrý obraz, dobrý zvuk + sympatická hrdinka + dost dobrý příběh ... Občas je třeba samozřejmě trochu přimhouřit oči, když padesátikilová poměrně lehce vyřídí pětasedmdesáti kilového .. ale .. je to jen film, tak ... ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jo, mozna to mohlo byt o ty dialogy kratsi. V zanru akcniho filmu, ale hodne slusny prumer. Navic je to svym prostredim a bitkami pro evropskeho divaka fakt neokoukane. Zajimava rezie, dobra hudba. Prislo mi to sympaticke, Vietnamce mam rad a Vietnamky zvlast, a tak nemam duvod, nedat ctvrtou hvezdicku. ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušná vietnamská rubanice v čele se sličnou Veronicou Ngo, která se role ujala s tou správnou vervou. Není to absolutní top martial arts přehlídka, ale to nemění nic na faktu, že souboje byly efektní a nepřekombinované. Jako správná milující matka se Hai vydala hledat svou unešenou dcerku a oprášila své staré řemeslo, na které tak úplně nezapomněla a z fleku by mohla znovu kariérně růst namísto sběru rýže na venkově. Milá akčňárna fakt, a tím, že pochází z této ne zrovna kinematografické velmoci (přizná se, že nevím o jiném vietnamském filmu, který bych doposud viděl), si získává o to víc mých sympatií. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Obstojné bitky, ale inak len a len priemer. Prirovnávali to k ženskému Ikovi Uwaisovi, ale to ani zďaleka. Tak na úrovni Chocolate 11 rokov dozadu. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Neoriginalne martial arts B-cko z Vietnamu. Jednoduchy, avsak uz mnohokrat recyklovany pribeh tychto vychodoazijskych akcnakov. Choreografie tiez neoslovili a naviac boli casto "pritiahnute za vlasy", take uz tu bolo. Ocenia vsak zanieteni MA fanusikovia. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jo nasrat matku tím, že jí unesete dítě je na houby a pokud je ta matka navíc Jet-Li s culíkem, pak to platí trojnásob. Film v podstatě o ničem, ale bitky byly drsné a plné akce. Je to na jedno podívání za život, ale akcička fakt dobrá. Za mne 65%. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tentokrat vietnamska filmova produkcia,ktora sa mi celkom pacila,akcna zalezitost,v ktorej matke unesenu dceru a ona sa rozhodne patrat na vlastnu past,bojove umenie v podani herecky bolo na dobrej urovni,bojove sceny boli fajn,trosku zamrzi uvodna cast,ktora trosku nudila,ale potom sa to rozbehne a zaverecna polhodina bola vyborna...:-) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Unesli jí dcerku a to neměli dělat. Akční nářez od vietnamských tvůrců potvrzující asijský akční švih a patřičnou brutalitu. Hodně sebevědomý snímek se skutečně dynamickým tempem, který se do toho zakousl a až do poslední minuty nepovolí. Ve Vietnamu byl tak úspěšný, že se jím rozhodli usilovat o Oscara na 92. ročníku udílení cen Akademie za nejlepší zahraniční film. V jádru věci se sice ohledně námětu nejedná o nic originálního, ale obdobné snímky svou ohromnou náturou pro věc doplňuje skvělé. Veronika Ngo byla do role tak zapálená, že jí lze uvěřit všechno. Jak lásku ke své dceři a strach o ní, tak i odvážnou snahu za každou cenu překonat každou překážku k její záchraně. Zajímavá je vizuální stránka. Všudypřítomné neonové barvy tomu dávají až komiksový háv. Ale třeba vietnamský venkov má jinak svou syrovost. Sociální stránka života hrdinky příběhu je dobře promyšlená ohledně jejího charakteru, se kterým se kupodivu také pracuje, takže se i na emoce našlo místo. Občasné krátké retrospektivní scénky už jen vyplňují prázdná místa. Děj je samozřejmě jinak přímočarý a stále se drží své linky. Na akční film očekávaně nejvíce budí pozornost akční scény, ve kterých jde pouze o souboje. Ohledně vietnamského bojového umění je na co se dívat. A co je na tom nejzásadnější, jedná se o, dnes už neobvyklou, poctivou akční práci, což znamená, že veškeré pohyby jsou reálné. Takže doslova berou dech. Typická hollywoodská lana pro výskoky a lety vzduchem budiž zapomenuta. Nic takového tady není. Jinak jsou souboje všude. Venku na motorkách, na lodi i ve vlaku a v budovách. Děj je tedy prostý, ale právě akční scény vše pevně drží pohromadě. Vietnamská kinematografie je v Česku bohužel opomenuta, a tak díky za Netflix, který film přijal do své VOD distribuce. ()

Reklama

Reklama