Reklama

Reklama

Furie

(festivalový název)

VOD (1)

Když jí dceru Mai unese gang obchodníků s orgány, bývalá gangsterka Hai (Veronica Ngo) je nucena vrátit se k násilnému životu zločince. (Netflix)

Recenze (37)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tentokrat vietnamska filmova produkcia,ktora sa mi celkom pacila,akcna zalezitost,v ktorej matke unesenu dceru a ona sa rozhodne patrat na vlastnu past,bojove umenie v podani herecky bolo na dobrej urovni,bojove sceny boli fajn,trosku zamrzi uvodna cast,ktora trosku nudila,ale potom sa to rozbehne a zaverecna polhodina bola vyborna...:-) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je unesena malá dívka, ale ukáže se , že je omylem unesen někdo jiný. Její matka je bývalá drsná vedoucí gangu a udělá vše pro to, aby dceru přivedla zpět domů. Hodně šťávy je vymačkáno z energických honiček a roztomilých bojových scén. Příběh je jednoduchý a předvídatelný. Dobře vystaveny emoce vztahu matky a dcery člověka vtáhne. ()

Reklama

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

I když tomuhle filmu dávám ty 3*** jako skoro každej tady, tak musím říct, že to byl dost fajn asijskej flick. Přistupoval jsem k tomu dost skepticky, jako ke každýmu zboží z Vietnamu. Ále ! Nakonec to bylo dost zajímavý. Dějově srajda. To stejný, jako když Tonny Jaa vyrazil do města hledat slona, tak tady mladá manka jde zas hledat unesenou dcerku. Tu unesla mafie, na orgány, bla-bla.. No ta manka vypadá i docela dobře, jako že ...na asiatky moc nejsem, ale byla v poho. Proto mě sralo, že ji tvůrci filmu oblíkli do neskutečně NE-erotickýho a-sexuálního čínskýho mundůru, kterej ani jednou nepřevlíkla. Fakt škoda jí, mohla bejt trochu víc sexy. No souboje docela v pohodě. Právě mi to dost připomínalo první RAID, ale jen trochu připomínalo. Něco to z něj mělo a bylo to fajn. Když se nebojovalo, bylo to strašný. Nuda a dementní dialogy a odnikud nikam. Pak se k holce od půlky přidá týpek, policajt (ne nevrznou si a ten mundůr ta holka fakt nesundá...) a pomůže jí vykopat záporáky. je tam skvělej fight s takovou hlavní zápornou gorilou, tzn. bossem. A to je taky ženská, ta je aspoň trochu sexy, ale zas má hnusnej xicht... No tak ten fight je fákt v pohodě a co jí udělá ta kladná za "finish-him!" , to je fakt pecka!! Tak jako dalo se to, lepší než třeba i ten nedávno novej korejskej REVENGER. ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušná vietnamská rubanice v čele se sličnou Veronicou Ngo, která se role ujala s tou správnou vervou. Není to absolutní top martial arts přehlídka, ale to nemění nic na faktu, že souboje byly efektní a nepřekombinované. Jako správná milující matka se Hai vydala hledat svou unešenou dcerku a oprášila své staré řemeslo, na které tak úplně nezapomněla a z fleku by mohla znovu kariérně růst namísto sběru rýže na venkově. Milá akčňárna fakt, a tím, že pochází z této ne zrovna kinematografické velmoci (přizná se, že nevím o jiném vietnamském filmu, který bych doposud viděl), si získává o to víc mých sympatií. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pripomenulo mi to Thajské eskapády Tonyho Jaa z filmu Tom yum goong. Len namiesto Tonyho tu je nasratá ženská. Nedrmolí sa Thajsky ale ešte srandovnejšou Vietnamčinou. A tým najpodstatnejším rozdielom je, že hlavná hrdinka celý čas nevrieska, kde mám slona, ale kde mám dcéru? Síce to dejovo nie je tak strohé ako Tom yum goong, ale napriek úvodnej dvadsaťminútovke v ktorej sa Veronica Ngo mazlí so svojím slonom, ehm pardon dcérou, si ma postavy nezískali natoľko, aby som bol v napätí jak dopadnú. No a bitky sú tiež len žánrový štandard. Sú síce dosť rôznorodé a akčné scény obsahujú aj naháňačky alebo poskakovanie po vlaku, ale celkovo mi v bitkách chýbali bolestivé kontakty. Často sa používajú rôzne zrýchlovačky a spomalovačky, ktoré majú dodať chvatom tvrdosť a dynamiku, ale na mňa pôsobili umelo a málokedy som veril, že sa tam fakt mlátia. Výsledkom je tuctový priemer na jedno pozretie. 5/10. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (4)

  • Furie je první vietnamský film uvedený v amerických kinech. (radecacek)
  • Vietnam vybral tento film do nominace na Oscary 2020 za cizojazyčný film. (radecacek)
  • Toho času se stal snímek nejvýdělečnější vietnamský film všech dob. (radecacek)

Reklama

Reklama