Reklama

Reklama

Morbius

  • USA Morbius (více)
Trailer 4

Na stříbrné plátno přichází jeden z nejpodmanivějších a nerozporuplnějších hrdinů filmového světa značky Marvel, jehož představitelem je Oscarem oceněný Jared Leto, který se ve snímku mění v charismatického antihrdinu Michaela Morbiuse. Doktor Morbius trpí vzácnou a smrtelnou krevní chorobou. S úmyslem zachránit druhé, kterým hrozí stejný osud, se Michael rozhodne k zoufale riskantnímu činu. Zdánlivý úspěch přinese lék, který je však dost možná nebezpečnější než sama smrtelná choroba, neboť promění léčitele v lovce. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (450)

castor 

všechny recenze uživatele

Nakonec lepší, než jsem čekal. Jared Leto coby nadaný doktor medicíny, trpící vzácnou chorobou krve, konečně udělá poslední krok s vlastním experimentálním přípravkem využívajícím netopýří DNA. Jeden „problém“ tím vyřeší, další ovšem probudí. Navíc je tu ještě stejně zdravotně podlomený kamarád z dětství (šmejdové Mattu Smithovi jdou), který je na rozdíl od hodného Jareda po ochutnání rudé sveden na stranu zla. A nadlidskou sílu začne využívat po svém. O dalších postavách je zbytečné se bavit, jednoduše nikoho nezajímají. Snad jen Adria Arjona, ta ovšem z jiného důvodu. A na duo úporně se tvářících detektivů bych raději zapomněl. Režírující Daniel Espinosa, který ale jinak docela umí, zvolil nenáročnou cestu, emoce má na nule, nepohlídal si ani zvláštní skoky ve scénáři a předložil poměrně fádní akci. Navíc je jí málo a působí jakoby navíc. Nemluvě o tom, že je hnusně digitální. ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Film Morbius považuji za podařenou Marvelovku. Popravdě nechápu negativní recenze. Nechápu i to, že film Eternals, který považuji za nejhorší Marvelovku má zde na ČSFD lepší hodnocení. Nevím, co kdo od toho čekal. Já jsem čekal hororovou Marvelovku ala Venom a to jsem také dostal. Jared Leto byl dobrej a to ho jako herce moc nemusím. I s ostatními herci jsem byl spokojen. Též s triky, zvukem a kratší stopáží. Měl jsem i velkou radost, že vynechali humor, protože to u Marvelovek moc nemusím.  Co říci na závěr: Doufám, že bude dvojka a že bude ještě hororovější. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

To sem přesně čekal, další zbytečně zatracovaný film od Sony. Je to zkratkovité a divně nakouskované jako každý film, který se mohutně stříhal a nebo přetáčel. Hodně mi to připomínalo třetího Blejda. Charismatický hrdina v nesourodém bordelu, který měl obří potenciál, ale studio a mizerný režisér se podepsalo na horší kvalitě. Espinosa je poslušný rutinér, který nejde proti studiu a tak Morbiuse potkalo to, co už mraky filmů. Některé pasáže nedávají moc smysl, motivace postav je odbytá, dialogy chatrné. Tyrese Gibson tu jen chodí a plácá. To mohl odehrát kdejaký hejhula. Na celém Morbiusovi je tohle všechno bohužel patrné a spíš než cokoliv bolí ten zadupaný potenciál. Leto je skvělej, efekty úplně v pohodě na možná dokonce super, soundtrack je úžasný a finální souboj nadupaný. Možná sem víc v pohodě než ostatní díky lásce k upírům a navíc je Jared můj oblíbený herec a miluju i jeho Jokera. Asi nevidím v těch obyčejných béčkách od Sony jako je Venom 2 či Morbius takový trash jako ostatní. Venomovi by teda zatraceně slušel eRkový rating, protože ten Morbiusovi vážně slušel. A pokud se tu sebranka dementů dušuje nad hloupým scénářem, musím se smát. Protože každá sračka od Marvelu od roku 2014 má dementní scénář až to bolí. Bohužel doba přeje buzerantům v pláštěnkách a ne krvelačným temným hrdinům. Zlatý Blade. Škoda toho přetáčení a stříhání, Michael Morbius je skvělá postava a snad neřekl své poslední slovo. 60%. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Rozhodne to nie je také zlé, ako druhý Venom. Ale v rámci žánru, aký má tento film zastupovať je to skrátka generická nuda. Čo na tom, že Leto a Smith sú herecky v pohode. Že Espinoza si príde na pár chutných scén aj nápadov ( farebná vizualizácia zvuku ma napríklad veľmi potešila). Ten film ale skrátka nemá čím prekvapiť. Nemá jednu pamätnú scénu. Má veľmi veľa chýb a čo sa týka časovej kontinuity tak značne pokulháva. Čo na tom, že tu máme dvoch inteligentných vyšetrovateľov, ktorý na začiatku odhalia takmer všetko, len aby potom boli neschopný čokoľvek vypátrať. A takýchto charakterových zmien vo vnútri filmu je tu veľa. Z dobrého na zlého. Z ustráchaného na odhodlaného. A len tak, zo sekundy na sekundu, lebo nesmieme strácať čas. Ako snaha predstaviť novú zločineckú organizáciu by si to zaslúžilo trošku premyslenejší a hlbší scenár. Trochu prekvapivých zvratov a možno aj dlhšie finále. Takéto generické VFX obludnosti začínajú byť únavné. A tá romantická línia bola najlepším a najfunkčnejším vtipom celého filmu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Reakce automaticky naladěné do podoby přehnaného hejtu, kdy se jeden uživatel přes druhého předhání, kdo film důvtipněji setře. Je to nutné? Morbius je sice celkem tuctový a příběhově velmi jednoduchý origin, ale rozhodně ani zdaleka ne tak špatný, jak napovídá hodnocení. Jared Leto je úplně v pohodě, jeho proměny zábavné a temný vizuál je od běžných MCU barviček příjemně svěží. Souboje mi trochu připomínaly ty ze třetího InFamous, hudba zase nolanovského Batmana. Nic moc nového do žánru film nepřináší, ostatně to už dneska málokterá marvelovka, ale bavilo mě to. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (20)

  • J.K. Simmons původně natáčel scény jako J. Jonah Jameson pro tento film. V době, která uplynula mezi původním natáčením filmu a natáčením filmu Spider-Man: Bez domova (2021), se tvůrcům ukázalo, že Morbius ve skutečnosti neexistuje ve stejném vesmíru jako verze J. K. Simmonse jako J. Jonah Jameson. V důsledku toho byly Simmonsovy scény z filmu odstraněny. (LUKICKK)
  • Postava Morbia se také objevila v bonusech na DVD k filmu Blade (1998) mezi alternativními konci. (ČSFD)
  • Na konci filmu můžeme vidět dvě krátké samostatné scény. (KaterinaSkop)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Reklama

Reklama