Reklama

Reklama

Jump Street 21

(seriál)
  • USA 21 Jump Street
USA, (1987–1991), 79 h 3 min (Minutáž: 43–91 min)

Hrají:

Holly Robinson Peete, Steven Williams, Peter DeLuise, Dustin Nguyen, Sal Jenco, Johnny Depp, Michael DeLuise, Richard Grieco, Ne-Yo, Frederic Forrest (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(102)

Obsahy(1)

21 Jump Street je veliteľstvo pre policajnú jednotku, ktorá sa špecializuje na vyšetrovanie medzi mladými ľuďmi. Každý s príslušníkov Jump Street bol vybraný pre schopnosť zapadnúť na strednú školu, alebo univerzitu, čo im umožňuje pracovať v prezlečení v miestach a situáciách, kde sa rádový policajti nedostanú. (sliver)

Recenze (110)

Tinaa 

všechny recenze uživatele

Amerika, 80. léta, kdyby mě to nebavilo kvůli svému oblíbenému herci, tak na to můžu koukat, jak se lidé oblíkali a prostě takový oddych od novodobých seriálu... a vůbec nejsem při hodnocení tohoto seriálu neobjektivní, jak mi bylo oznámeno, tady se jen každý každého bojí + sledují Ulici :D tak pak se nemůžem bavit natož polemizovat... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ač dívka v pubertálním věku, byl na mě Johnny v tomto seriálu přespříliš slaďoučký:-). "21 Jump Street" je výhradně pro teenagery - policisté vypadají jako puberťáci a řeší problémy studentů. Nemyslím, že by mě to dokázalo oslovit i dnes, ale před lety šlo o kriminální nadprůměr (pro náctileté vyskoký nadprůměr), tak nebudu v hodnocení moc přísná. 65% ()

Reklama

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Jump street 21 jsem měl napsané na každém penále, na každém sešitě i na lavici! Jeho jednotlivé díly zabíraly mnoho videokazet a celá pětice hlavních aktérů byla "mými vzory"! Humor, čest, teenagerovský život a mnoho etických otázek! Jump streeat 21bylo nejen debutem mladého Deppa, ale i velmi kvalitním seriálem, který byl mým prvopočátkem filmového fandy!:) ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Výborný osmdesátkový detektivní seriál, který nám představil elitní jednotku policistů, která je nasazovaná do škol, aby odhalovala nejrůznější lumpárny počínaje pašováním drog na záchodě a konče přepadeními, znásilněními, pokusy o vraždu a někdy i dokonanou vraždou. První díly byly prostě dokonalé, navíc ještě podbarvené nesmrtelnou osmdesátkovou atmosférou od módy až po písničky (áčková hitová produckce - aspoň teda před zmrvením v éře DVD). Nemluvě o naprosto sehrané partě hlavních postav v čele s Hansonem a Penhallem. Bohužel hned po několika prvních dílech seriál opustil Frederic Forrest alias kapitán Jenko, a s novým šéfem už to prostě nebylo ono (nemluvě o tom, že z oné kaple se stala další stanice, takže stačil jeden zvědavý študák a vše prasklo). Přesto si i dál seriál udržoval víc než dobrou úroveň (nejspíš i proto že nejeden díl byl původně natočen ještě s Jenkem a pak prostě jen některé scény přetočili se Stevenem Williamsem). Jenže s příchodem dalších sérií se ze seriálu víc a víc stávala agitka pro mládež a posléze rovnou hodně depresivní soap opera, u níž se Johnny Deppovi ani nedivím, že jí měl víc a víc plný zuby a při první příležitosti vzal dráhu. ()

Oxymoron 

všechny recenze uživatele

"Jump Street 21" bylo to jediné, na co jsem se v mých školních létech v neděli těšil. A když skončil seriál, končil pro mne i víkend a v hlavě se mi už jen honily myšlenky, že zítra zase musím :) Jump Street se stalo startovním můstkem pro řadu hereckých hvězd a i přes nevyvážené jednotlivé díly patří k mým nejoblíbenějším seriálům vůbec - včetně úvodní melodie. Škoda, že to nevyšlo na DVD. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (21)

  • Johnny Depp roli Toma Hansona nejprve odmítl, a tak do ni byl obsazen Jeff Yagher. Ten ale z natáčení po třech týdnech odstoupil. Na druhou nabídku již Depp kývl, avšak vymínil si podmínku, že seriál nebude kopírovat standardní seriály o policistech. (Fenk)
  • Původně se seriál jmenoval Jump Street Chapel a hlavní roli v něm hrál mladý herec Jeff Yagher, ale protože tvůrce seriálu Patrick Hasburg viděl, že se Yagher na roli nehodí, po několika týdnech bylo natáčení zastaveno. (Rosalinda)
  • Titulní píseň seriálu nazpívala Holly Robinson, představitelka hlavní ženské postavy Judy Hoffs. (Luxocculta)

Související novinky

Akční hrdina budoucnosti?

Akční hrdina budoucnosti?

11.11.2010

Ještě nedávno jsme se mu vysmívali pro jeho fešáckou tvářičku a nevalné herecké schopnosti, hvězda Channinga Tatuma však stoupá. V G. I. Joe jsme mu akčního hrdinu docela věřili, v pozvolna se… (více)

Reklama

Reklama