Reklama

Reklama

Lebkouni

(seriál)
  • USA Alien Nation
všechny plakáty
USA, (1989–1990), 18 h 2 min (Minutáž: 47–95 min)

Tvůrci:

Kenneth Johnson

Hrají:

Gary Graham, Eric Pierpoint, Michele Scarabelli, Lauren Woodland, Sean Six, Terri Treas, Jeffrey Marcus, Ron Fassler, Jeff Doucette, Molly Morgan (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Jednoho dne ztroskotala vesmírná loď v poušti Mojave. V lodi bylo 250,000 mimozemských otroků, kteří mají vysokou inteligenci. Začnou žít s lidmi v Los Angeles. Postupně se snaží zapojit do obyčejného života, ale pořád k němu cítí určitý odpor. Lebkouni jsou kriminální sci-fi série a mezi hlavní hrdiny patří dva detektivové. Matthew Sikes a George Francisco. (duklak2)

(více)

Recenze (35)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tolik let oplynulo od prvního filmu s Lebkouny a mánie pokračovala i seriálem, kteý měl až moc nudných dílů. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Keď v roku 1988 vtrhlo do kín sci-fi Lebkáči s Jamesom Caanom, šlo o prekvapivý hit, na čo Hollywood zareagoval vcelku logicky. Teda, logicky. Logickejší by zrejme bol sequel. Ale ani prevod úspešného celovečeráku do televízneho seriálu nie je úplne nelogický. Bohužiaľ to príliš nevyšlo a seriál skončil po jednej sérii (následne ale vzniklo relatívne dosť televíznych celovečerákov). Osobne si naň spomínal v dobrom, pozitívnom a sympatickom svetle, hoci dnes by som ho hodnotil asi podstatne prísnejšie a výrazne by som sa čudoval, ako niekomu mohol prejsť tak veľmi WTF nápad. Samotná zápletka o spolužití pozemšťanov s mimozemšťanmi (na Zemi) nie je zlá. Naopak, je svojím spôsobom geniálna (rasistický presah, xenofóbia, nálady spoločnosti, symbióza atď.). Nech mi nikto nehovorí, že ju v roku 2009 nevykradol Neil Blomkamp vo svojom cenenom debute District 9. Zaujímavé bolo i to, že s takouto zápletkou sa dalo urobiť čokoľvek, no tvorcovia sa to rozhodli prekvapivo poňať ako kriminálku resp. buddy movie pozemšťana a práve mimozemšťana. Lenže samotné stvárnenie mimozemšťanov je značne kuriózne, obskúrne a absurdné - holé hlavy sa ešte dajú, ale alergia na morskú vodu a posadnutosť zakysankou (!) je už vážne nápad hodný elektrického kresla. Seriál dávali vždy na Nove v sobotu ráno a nový týždeň bol v tej chvíli vzdialeným vesmírom. Čakali ma dva dni voľna, ktoré mi pripadali ako dva mesiace prázdnin. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Při absenci jakéhokoliv seriálu o emzácích v té době a s přihlédnutím na mou nadrženost po této tématice, bych dal za pět i Lebkounům. Ale díky tomuto seriálu mě ta chuť tak trochu přešla, tak se na ten seriál zlobím - moc se zlobím. Je to velice zlý seriál. Nuda, kam se podíváš. Emzáci Lebkouni, což opravdu mohli klidně být jen černoši, mě za koule nechytli, i kdybych je měl trapně v podpaží jako tihle směšní vesmírní přivandrovalci. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem to opravdu nesnášel a přišlo mi to jako největší trapárna. Nicméně není to tak hrozné, má to svou přidanou hodnotu. Největší slabina je v samotném zasazení do prostředí kriminálky. Když se to vezme kolem a kolem, jde vlastně o prachobyčejnou variaci na Smrtonosnou zbraň, pouze v daleko levnějším televizním vydání. Pořad nabírá na zajímavosti, pokud do podstaty příběhu více zasahuje ona sci-fi složka a kdy nejde jen o alegorii na černochy. Vlastně celé universum je poměrně dosti promyšlené a nejde jen o to, že se Lebkouni ožírají po zkyslém mléce, ale je tu i propracovaná sociální hierarchie, komplikované rozmnožování, odlišnosti ve smyslovém vnímání nebo různá citlivost na různé věci. Flashbackové scény z vesmírné lodi jsou vždy nejpůsobivější. Škoda, že je seriál příliš epizodní, tím pádem často nudný, nezajímavý a nemotivující k dalšímu sledování, hlavní postava Sikese mi přijde rozporná (je to rebel, který ale pořád moralizuje), ale poslední díl stál za to, konečně se něco začalo dít...a oni to utli! ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem si tento seriál ani moc neoblíbil, nebylo to ani moc vtipné ani moc povedené, přesto jsem se na to díval protože nebylo nic jiného :: (( ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Je to už velmi dávno, co tento seriál běžel na jedné naší televizní stanici. Já viděl jen pár dílů. Vždycky po příchodu ze školy jsem místo studia zapnul televizi a tam jsem viděl jakési mimozemšťany, kteří byli velmi podobní lidem. V paměti mě utkvěly hlavně jejich holé lebky a ještě si také pamatuji, že všichni ti lidé z vesmíru měli vysokou inteligenci. Z nostalgie dávám dvě hvězdy. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Tohle byl docela dobrej seriál. Nebo apsoň před lety, když jsem ho sledoval. V celku je dobrej, ale na druhou stranu nesmysl. Já nesmysly někdy rád. Hodnocení: 60% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Už jsou mezi náma ,ale proč zrovna lebkouni? Lidmi spíš zavrhovaný ,ale i tak byli všude. některé Lebkounky byli celkem pohledné. Ale jinak bída s nouzí chtělo to víc akce a spíš z toho udělat seriál na pokračování a né x dílů s ukončeným dějem. ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Jsou tu všude mezi námi. Jen se liší tím, že do normálního života se moc zapojit nesnaží. Film to byl na mne i tenkrát průměrnej. Asi bych se dnes na nějaký díl podíval. Ale tak jeden, abych porovnal vzpomínky s realitou. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Další dluh z dětství splněn a seriál nasledován. Lebkouni jsou mixem mezi kriminálkou a rodinným seriálem se špetkou akce a sci-fi. Jako kriminálka je to celkem inteligentní, i když trochu pomalé a nudné, nějaký ďábelské honičky nebo přestřelky tu opravdu nejsou. Stejně tak by člověk těžko hledal nějaké hard sci-fi náměty nebo efekty, vrcholem je pohled na domovskou planetu návštěvníků. Nicméně díky sympatickým hlavním i vedlejším postavám, zajímavým vedlejším liniím (rodina Francisců, rodící se vztah Matta a Cathy) a především velice zajímavým odlišnostem skoro lidských Tenctoňanů se to to dá bez problémů sledovat i dnes. Po počátečním znudění mě to nakonec docela chytlo a brutální cliffhanger ve finále by mě asi celkem naštval nebýt pěti navazujících filmů. 36%? Ale no tak, tenhle seriál je tak solidních 60%. ()

Tomislav 

všechny recenze uživatele

Není to zrovna skvost kinematografie, ale myšlenka rozhodně dost zajímavá. Po několika dílech se ale její kouzlo jakoby vytratilo. ()

Související novinky

Reklama

Reklama