Reklama

Reklama

MacGyver

(seriál)
USA / Kanada, (1985–1993), 110 h 38 min (Minutáž: 45–49 min)

Hrají:

Richard Dean Anderson, Dana Elcar, Bruce McGill, Robin Mossley, Elyssa Davalos, Michael Des Barres, Teri Hatcher, John Anderson, Dale Wilson, Bruce Harwood (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(139)

Odvaha a všestranné znalosti - to jsou nejsilnější zbraně tajného agenta MacGyvera. Takto vybaven pak lehce vyřeší jakoukoli složitou a nebezpečnou situaci... (TV Prima)

Recenze (531)

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za geniální improvizaci, když už za nic jiného:) A za jednu z nejznámějších titulních melodií...a za geniální díly s Murdockem... Jednou provždy sympatie si držících 70%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol fakt nárez s výborným Richardom Dean Andersonom, ten ako sa už dnes posmešne z toho uťahuje, dokázal spraviť zo syrkovej krabičky barz aj bombu,... veru bolo to vtedy riadna žranica tie jeho nápady, veru teraz by som sa tomu asi len unudene smial ale na 90.roky keď to bežalo v TV to bol strhujúci seriál. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi tu budu za obecního vola, ale ačkoli jsme se sošnému R. D. Andersonovi na střední strašně smáli za jeho naivní aktivistické hlášky, přesto jsme jeho eskapády v překonávání surové brutality silou zálesáckého ducha sledovali bez dechu každé odpoledne. Bajo, je to úplná volovina, možná směšná a naivní, ale s trochou nostalgie dávám 4 hvězdice hrdinovi, který si i ránu pěstí rozmyslel, protože i když nemáte v rukou zhola nic, vždy jde sestrojit perpetuum mobile nebo alespoň něco opravdu užitečného... Nakonec – není "Mac Gyver" mezi americkými seriály tak trochu poslední Mohykán gentlemanství? :o)) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Co mám hodnotit? Nostalgické vzpomínky na MacGyvera, který prostě všechno vždycky vymyslel/sestrojil/zvládnul a to, jak jsem chtěl být jako on a ve všech věcech doma vidět spojitosti a dokonale je spojovat do funkčních celků? Nebo holý fakt, že jako seriál je MacGyver neustálé stereotypní opakování "hádanek", které postava !vždy! vyřeší včas a celkově jde o seriál bez hlavního děje a dnes již nutných vychytávek? Dnes by MacGyver neobstál, proto ho naštěstí natočili před 25 lety:))). Jsem tomu moc rád (popravdě možná ho nenatočili, možná se Jack O Neil vrátil Hvězdnou branou, zrovna během slunečních erupcí, které ho vrátili v čase a tak mohl začít kariéru tentokrát jako herec... a své komplexní znalosti z planet celé galaxie využil pro postavu MacGyvera....:)). ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný seriál, jehož hlavní hrdina si mohl klidně nechat říkat David Coperfield, jelikož se obdobně jako zmíněný mág dokázal dostat z jakéhokoliv nebezpečí či past. A navíc ukázal jak. Ovšem v reálu to nedoporučuji zkoušet.. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy jsou ani ne tak za (neexistující) kvality seriálu, jako spíše za nostalgii, která kolem tohoto seriálu panuje... Sna ani nelze nedat týpkovi, co by s pomocí zrnka písku a lentilky sestrojil funkční nukleární ostřelovačku, alespoň průměrné hodnocení. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::: Jako malý jsem na to vždycky čuměl jak z jara. Mohli by to zase opakovat ! ,-) Symbol mého dětství ! ::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. MacGyver Theme ,2. The Mafia Is Everywhere ,3. Punch ,4. My Body & Soul ,5. New York City Blues ,6. MacGyver's War ,7. The Mafia Is Everywhere, Pt. 2 ,8. Countdown in Las Vegas ,9. Love Me ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

další seriál mého dětství.. charismatický Richard Dean Anderson, se postaral o to, že jsem každej den zasedla a koukala jak se ze všeho vyseká... dejte MacGyverovi kancelářkosu sponu, izolepu, modelínu a máte zaručený, že vám sestaví bombu :-D je jasný, že teď už bych to nežrala jako za dob, kdy jsem nosila barevné podkolenky.. ale neurazilo by mě se na to kouknout znovu :) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelný dětský kult, na který jsem denně spěchal uřícený ze školy, abych mohl vidět, jak se svázaný hlavní hrdina pomocí izolepy a větráku dostane ze stoprvní přísně střežené továrny na zbraně. A abych vlastně viděl stojedenkrát to samé a přitom jsem věděl, že další den budu spěchat znovu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle byl dost hustej serial. Dej sice celkem o nicem, ale hvezdicky davam za ty jeho vychytavky, ten by snad dokazal udelat z hovna atomovku. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Bože! Ne! Tohle ne! Celé ty roky ve mě MacGyver vyvolával vzpomínky na skvělý seriál, bez kterého by mé dětství nebylo úplně ono, nicméně když jsem se na náhodný díl podíval dnes, zachvátila mě hrůza. Něco tak hloupého, směšného a chvilkami až trapného jsem opravdu nečekal! Možná jsem se jenom netrefil do epizody, rozhodně to už ale nehodlám zkoušet s jinou, protože bůhví jak moc bych seriál musel odepsat poté. A to bych si už asi nikdy neodpustil, stačí že teď toho lituji. MacGyver - 35% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dnes možná už kultovní seriál, který měl největší sílu hlavně v prvních epizodách. Naštěstí přišel Macgyverův úhlavní nepřítel Murdoch, který se mu párkrát postaral o krušné chvilky a nám ještě o slušnou zábavu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Netvrď, že umíš udělat nálož ze žvýkačky." Nálož ze žvýkačky? To umí každý. MacGyver umí z logaritmického pravítka, smyčce, sádrového trpaslíka a velbloudího trusu postavit most přes řeku Mississippi. A kdyby měl ještě spínací špendlík, tak by z toho smontoval raketoplán. Já to neumím, protože fyzikálním zákonům rozumím jenom v němčině, chemie je pro mě sprosté slovo a v matematice jsem se vysmíval příkladům s dvoucifernými sčítanci tak dlouho, až mě učitel zlogaritmoval. Možná proto věřím MacGyverovým technickým schopnostem a pohrdám všemi, kteří tvrdí, že to nejde a že to takhle nefunguje. Funguje ... já jsem to viděl. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

MacGyver je prostě šikula a na co přijde, tak to spraví. Seriál, který se stal modlou a věčnou inspirací kultovního seriálu Bořek stavitel, je přeci jen klasikou mého dětství, a tak doufám, že už si tento dojem nezkazím opětovným zhlédnutím několika dílů, neboť takové zklamání by nemusel opravit ani samotný MacGyver v podání sympatického Andersona. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Poněkud naivní seriál určený spíše dětem nebo dospělým s dětskou mentalitou a rozhledem. Vysoké hodnocení je způsobeno tím, že nynější jádro uživatelů CSFD bylo v době uvedení seriálu v tom správném věku a nyní pracuje osvědčená nostalgie. Dnes by tenhle kousek zaznamenal nejspíš střízlivější ohlasy. Celkový dojem: 25 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Moc se nenatřásej, Angusi MacGyvere s účesem Stinga! Kdybych dával na základní škole v chemii a fyzice větší pozor, taky bych uměl se švýcarským nožíkem víc věcí, než si jen otevřít jedno lahvový.. Kdo není bičován nostalgií, musí chtě nechtě uznat, že něco do sebe má jen ústřední melodie Randyho Edelmana. ()

Související novinky

MacGruber se vrátí do akce?

MacGruber se vrátí do akce?

27.09.2016

Šílená komedie MacGruber (u nás jako Super Mac), která před šesti lety zparodovala MacGyvera, byla těžkým propadákem. Film vydělal jen 9 milionů dolarů, v dalších letech o něj ale byl takový zájem,… (více)

Seznamte se s novým MacGyverem

Seznamte se s novým MacGyverem

22.03.2016

James Wan, režisér Saw nebo Rychle a zběsile 7, se řadu let snažil dostat MacGyvera na velké plátno. Seriálová klasika to tam nakonec nedotáhla, Wan ale rozjel alespoň televizní reboot, který právě… (více)

MacGyver se vrátí hned dvakrát

MacGyver se vrátí hned dvakrát

06.02.2016

Možná víte o tom, že se blíží seriálový reboot MacGyvera. Pilotní díl natočí James Wan (Rychle a zběsile 7), který o legendárním šikulovi básní už několik let, studio Lionsgate teď ale odhalilo… (více)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Reklama

Reklama