Reklama

Reklama

MacGyver

(seriál)
USA / Kanada, (1985–1993), 110 h 38 min (Minutáž: 45–49 min)

Hrají:

Richard Dean Anderson, Dana Elcar, Bruce McGill, Robin Mossley, Elyssa Davalos, Michael Des Barres, Teri Hatcher, John Anderson, Dale Wilson, Bruce Harwood (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(139)

Odvaha a všestranné znalosti - to jsou nejsilnější zbraně tajného agenta MacGyvera. Takto vybaven pak lehce vyřeší jakoukoli složitou a nebezpečnou situaci... (TV Prima)

Recenze (531)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Netvrď, že umíš udělat nálož ze žvýkačky." Nálož ze žvýkačky? To umí každý. MacGyver umí z logaritmického pravítka, smyčce, sádrového trpaslíka a velbloudího trusu postavit most přes řeku Mississippi. A kdyby měl ještě spínací špendlík, tak by z toho smontoval raketoplán. Já to neumím, protože fyzikálním zákonům rozumím jenom v němčině, chemie je pro mě sprosté slovo a v matematice jsem se vysmíval příkladům s dvoucifernými sčítanci tak dlouho, až mě učitel zlogaritmoval. Možná proto věřím MacGyverovým technickým schopnostem a pohrdám všemi, kteří tvrdí, že to nejde a že to takhle nefunguje. Funguje ... já jsem to viděl. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +2* jeden ze seriálů, který jsem měl v dětství velmi oblíbený a sledoval každý příběh tohoto sympatického agenta na rakouské stanici ORF. Tehdy za komunismu to bylo něco nevídaného a byl jsem vždy zvědavý jakým neuvěřitelným způsobem se dostane ze šlamastiky. Na druhou stranu vím, že v dnešní době by mě už nebavil a jednotlivé epizody jsou na jedno brdo a psané jak přes kopírák. Takže kompromisní známku vidíte sami. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Svojho času určite hit, teraz ma to nejakomnechytilo. Roky nezastavíme. Rovnako ako pri Knight Riderovi tak aj tu mi stačilo pozriet prvú sériu a dalej pokračovat nebudem. Ikonické skladby 80. Rokov ale pokračujú. MacGyver jú má o niečo slabšiu ako spominaný KR, ale rezonavať v mojej hlave bude dosť dlho. Žeby ešte do tretice Baywatch? 3* ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo, před dávnými a dávnými věky, v oněch temných dobách, ve kterých jsem ještě koukával na televizní vysílání, jsem se jednou někoho zeptal: "Hele, a znáš MacGyvera?" A on odpověděl: "To je o tom chlapovi, kterej se vždycky ze všeho dostane, ne?" Jo, no a vo tom to celý přesně je. Mám v hlavě jen takový neurčitý pocit, že mě tahle série kdysi docela bavila, ale zase zdaleka ne tolik, jako třeba Magnum nebo i ta chlapice Xena. Takže do doby, než si z nostalgie a pro zajímavost znovu pustím nějaký jedno jaký díl, dávám neutrální tři. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden ze seríálů mého dětství. V hlavní roli nezapomenutelný Richard Dean Anderson, jenž se z každé šlamastiky dokáže vysekat způsobem jemu vlastním. Vyrobit atomovku z kousku niti, obalu od žvýkaček a nějakého dřívka, to chce protě trochu odvahy a umění :-D No abych to shrnul, v dnešní době je tento seriál nekoukatelný, ale s radostí se čas od času na nějaký ten díl podívám, abych si připomenul dětská léta, kdy jsme s kámoši tuhle parádní podívanou žrali, smáli jsme se tomu, ale přitom nám to připadalo úplně normální. Za nostalgii a dobré vzpomínky si MacGyver určitě zaslouží své místo v mé top desítce. Některé může potěšit, že hlavní hrdina neoplývá svaly, ale důvtipem a chytrostí. A točí se kolem něj spousty žen. 95% ()

Galerie (139)

Zajímavosti (61)

  • Hneď v úvode, kedy MacGyver (Richard Dean Anderson) omráči jedného z vojakov a nasádza si jeho čiapku, je hrnček s vodou pred ním otočený uchom doprava, no v nasledujúcom zábere je otočený naopak. (Lukoh)
  • Peter Thornton se narodil 18.12.1933 jak je vidět v epizodě 3x02 Ztracená láska. Herec Dana Elcar se přitom narodil 10.10. 1929... (A.MacGyver)

Související novinky

MacGruber se vrátí do akce?

MacGruber se vrátí do akce?

27.09.2016

Šílená komedie MacGruber (u nás jako Super Mac), která před šesti lety zparodovala MacGyvera, byla těžkým propadákem. Film vydělal jen 9 milionů dolarů, v dalších letech o něj ale byl takový zájem,… (více)

Seznamte se s novým MacGyverem

Seznamte se s novým MacGyverem

22.03.2016

James Wan, režisér Saw nebo Rychle a zběsile 7, se řadu let snažil dostat MacGyvera na velké plátno. Seriálová klasika to tam nakonec nedotáhla, Wan ale rozjel alespoň televizní reboot, který právě… (více)

MacGyver se vrátí hned dvakrát

MacGyver se vrátí hned dvakrát

06.02.2016

Možná víte o tom, že se blíží seriálový reboot MacGyvera. Pilotní díl natočí James Wan (Rychle a zběsile 7), který o legendárním šikulovi básní už několik let, studio Lionsgate teď ale odhalilo… (více)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Reklama

Reklama