Reklama

Reklama

Star Trek: Nová generace - Série 5

(série)
USA, (1991–1992)

Tvůrci:

Gene Roddenberry

Kamera:

Marvin V. Rush

Hrají:

Patrick Stewart, Jonathan Frakes, LeVar Burton, Michael Dorn, Gates McFadden, Marina Sirtis, Brent Spiner, Majel Barrett, Michelle Forbes, Whoopi Goldberg (více)
(další profese)

Epizody(26)

Recenze (5)

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Piata séria je o máličko lepšia ako tá štvrtá. Obsahuje veľa skvelých epizód, veľa nadpriemerných, ale aj dve (iba) priemerné (Prvoradá povinnosť a Cena života). V posádke Enterprise pribúda jedna málo sympatická postava v podobe emzáčky Ro, našťastie dostáva priestor iba občas. Séria nemá žiadny nosný príbeh, ku ktorému by sa nejako vracala, skôr využíva z každého rožku trošku. 5*-vých epizód je mnoho, najlepšie z nich sú Zjednotenie (2), Záhada, Presilovka, Ja Borg a Nová fáza. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série je jak horská dráha, spousta skvělých dílů (Unification se Spockem), příchod Ro, návrat Denise Crosby, ale bohužel i spousta vyloženě špatných až odpadních dílů (včetně třech dětských), návrat Wlezleyho. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. série začíná VELMI silně - a pak ve 1/3 ztratí dech a někde okolo 2/3 spadne na držku. V druhé půlce v podstatě zmateně osciluje mezi velmi dobrými díly a naprostými shity - z čehož ze zkušenosti začnám čuchat křeče předcházející celkovému úpadku. Problém jsou především slabé náměty scénářů popř. zpackaná zpracování - často lacině nepovedená morální poselství nebo snaha o pocitečkové díly, které moc nefungují - výskyt otravných postav (různá děcka, Troyina matka...) taky vůbec nepomáhá. Je pravda, že tu je stejně velmi dobrých dílů co v s03 a s04 - ale taky je hodně těch slabých a celkový dojem je tak na ty 3*, na které mi to i vychází skoro čistým průměrem. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (11)

  • Worf v tomto díle o nepřátelské stanici konstatuje, že „výkon jejího obranného štítu je 4.3 kilojoulů“. Jouly jsou ale jednotka energie, nikoliv výkonu, tou jsou Watty. (vojtaruzek)
  • V čase 00:44 umístí Deanna Troi (Marina Sirtis) větší figuru před menší na spodní hrací desku. Po následném střihu a záběru na jejího protivníka poručíka Data (Brent Spiner) menší figura na herní desce schází. (Drom)
  • Prvým bozkom herečky Ashley Judd zobrazeným na plátne bol bozk jej postavy - Robin Leflerovej s Wesley Crusherom (Wil Wheaton). (koba)

Reklama

Reklama