Reklama

Reklama

Picard cestuje časem a snaží se zabránit zničení lidstva. (SkyShowtime)

Recenze (46)

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, přesně. Konči to tam, kde to začalo. My, co jsme v 90tkách vyrůstali či lépe řečeno byli ST formováni, jsme co vím, z toho byli dosti odvaření, byť někdo více, někdo méně. To už tak bývá. A stejně jako u pilotu, i zde existuje director´s cut, který obsahuje několik sice krátkých ale parádních scén, které pro ty, co to viděli mnohokráte, tvoří ještě větší zážitek. Možná by se zpětně dnes dalo i říci, že STP začíná tam, kde se odehrává část děje. Velké plus za doplněné části v době Farpointu, což pro ST maniaky už tak vysoký zážitek ještě zvýrazňuje. Jasně, že se též nedá moc srovnávati pilot a tento film/díl, když TNG urazilo za těch 7 let dlouhou cestu plnou výmolů, vývoje a nutných škobrtnutí, které jsou ovšem dnes u některých nových ST s., až příliš časté. V každém př. jde o co se týče ´´závěru´´ (proč ty úvozovky? Inu, páč zakončení TNG je až v ST VII, který se ovšem kvalitou na tento počin nehrabe ani omylem) jsme nemohli dostati lepší vizitku, než tuto. Jsem o tom přesvědčen. Proč už dnes není zřejmě nikdo ochoten či schopen dodati takovýto kvalitní trek, netuším, nevím. Přece to snad už navěky nebude jen o lensflérech a nadbytku modrých neonových světel a odfláklých a nezřídka nesympatických postavách? Čest zatím jediné 2 roky staré, vyjímce. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

All good things must come to an end. A tak skončila i TNG. Epickým dvojdílem se spletitým dějem a fantastickou vizí budoucnosti i minulosti. Chce se mi věřit, že něco podobného měli scenáristé v hlavě už od první série, protože vše do sebe logicky zapadlo a poslední scéna vypadá jako přirozený závěr jednoho dlouhého dobrodružství. Á propos, všimli jste si, že čas je ke všem hercům milosrdnější než maskéři? ()

Reklama

Lamount 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Holt finale kultovniho serialu, jak se patri. Posadka kapitana Picarda si nemohla prat lepsi rozlouceni - tedy rozlouceni s TV obrazovkou, protoze posadku cekalo jeste nekolik filmovych eskapad. Zavrseni serialu s cestovanim v case a vyobrazenim oblibenych postav v budoucnosti ci "alternativni budoucnosti" se vydarilo! ()

Phily3 

všechny recenze uživatele

Kdyby šlo dát 6 hvězdiček tak dám. V posledních 2 letech jsem viděl všech 178 dílů STNG. Celá show byla zakončená tímto fenomenálním dvojdílem. Po tolika hodinách a dnech strávených s posádkou mi USS Enterprise přišla jako druhá rodina. A tato závěrečná epizoda mi druhou rodinu opravdu připomíná :) Navíc se v ní objevuje moje oblíbené cestování časem. Nebylo co řešit. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Originálna dvojepizóda s cestovaním v čase, nie však fyzicky, ale mentálne. Piccard sa tak skokovo ocitá ako čerstvý kapitán Enterprise (stretáva (už o poznanie staršiu) Tashu Yarovú z 1. série) či ako senilný starec na dôchodku. Tú senilnosť výborne zvládol a ja som sa nej príjemne bavil. Data je zasa istota v každom čase. S Q sme začali a aj s ním končíme. Veľmi dôstojne zakončenie kultu a nevadí, že prevažne zamerané na kapitána. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • USS Pasteur je pojmenována po Louisi Pasteurovi, francouzském chemikovi, který vyvinul první vakcínu proti vzteklině. (Terva)

Reklama

Reklama