Reklama

Reklama

Deanna Troi se zmítá mezi svými city k Rikerovi a oddaností rodinným zvykům. (SkyShowtime)

Recenze (11)

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z mála epizód, ktoré si pamätám z telky. Prvý stret a predstavenie Ferengiov. Hlavne začiatok, v ktorom o potenciálnom nepriateľovi nie je takmer nič známe, je výborný. "Správy neklamali, ľudia sú nesmierne škaredí." Po výstupe na planétu to stráca potrebné napätie (Worfova potýčka s malými Ferengiami) a určuje, že výstupy do štúdiových planetárnych "exteriérov" budú patriť k jednej z mála slabín seriálu. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viz zajímavosti - Wil Wheaton, představitel Wesleyho Crushera, to označil jako "pravděpodobně nejtrapnější představení záporáků v historii televizního vysílání", ... řekla nejtrapnější postava seriálu. Naopak parádní a vtipné představení. A jeden z Ferengů je Armin Shimerman, budoucí Quark. Naštěstí se postupně Ferengové vyvinuli v důstojnější a důmyslnější rasu. Is this a female. You work with your females, arm them and force them to wear clothing. Sickening! ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní díl. První setkání s Ferengy nejde úplně dobře a máme možnost vidět, jak se Federace snaží řešit problémy nejdřív diplomaticky, až pak střílet. Hvězdou dílu je nakonec Riker, který na povrchu planety všechno vyřeší ideálním způsobem. Bohužel je díl poměrně dost roztahaný a neodsýpá, takže jsem se ke konci už trochu nudil. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakože... ne? Samotný koncept zápletky dvou "zablokovaných" lodí a bluff-diplomatického střetu dobrý, ztráta energie a postupný nárůst problémů na lodi taky (byť poněkud nevyužitý). Ale to řešení... zaprvé ten výsadek plnej Ferengskejch idiotů - Wheaton měl pravdu že to je jendo z nejtrapnějších představení záporáků ever. Zadruhé rozhovor s mocným čarodějem dávné rasy co rozhodně není další "můžu si dělat co chci" přesílená bytost a co všechno rozsekne podle Rikerových vůbec-ne-skriptovaně-působících hlášek... bitches pls, to ten díl fakt vodkurvilo. (Jasně, v TOS by to byly slabší 4* - ale tady už nejsme v TOS, že ne?) ()

SSE 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hloupoučké, strážce na planetě je něco jako Gandalf nebo ještě spíše Merlin :D Každopádně vzhledem k ději bych název do češtiny přeložil spíše jako poslední Poslední opevnění... ()

Reklama

Reklama