Reklama

Reklama

Zlomyslný Q uvrhne posádku do vzdálené galaxie. (SkyShowtime)

Recenze (7)

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu, že jsou fanoušci nadšený z prvního zjevení Borgů, ale... ten díl ve skutečnosti neni nic extra a Borgové v něm taky ne. Ten dojem fatality tam neni nijak zvlášť dobře vybudovanej, drama toho střetnutí taky ne (a na pár místech ani nedává v detailu úplně smysl, ale budiž), interakce prakticky žádná, Q je o něco snesitelnější a dává aspoň trochu smysl, ale i tak ho tam je spíš otravně moc (chybějící otravnost dorovnává Whoopi). Jakože ok, mělo to pointu a myšlenku a dalo se to sledovat, špatný to neni, ale 90+%? Vážně? Fanboying too much, my trek friends, ain't ya? ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl běžel u nás v tv v době, kdy šel do kin ST VIII. Tomu říkám načasování ČT. To se nezapomíná. Po 1.  shlédnutí filmu, jsem ten díl viděl tolikráte, že jsem málem sedřel pásku ve vhsce.;-) Jinak jde samoz. o 1 z nejzásadnějších dílů ve ST obecně (bez kterého by nebyl geniální díl LD wej Duj:) a když pominu to, jak chudáci (ky)Borgové (ne, nejsou ze Šwédska) dopadli v STV či STP, tak se stále jedná o velmi slušný nářez i prvním se objevením, tzv. borgátek.;-) Quinan zde nevadí, řekl bych, že jde o jeden z mála zajímavých dílů s ní a special quest star je samoz. Q. ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem jí sledoval poprvé, ještě jsem si nemohl uvědomit, že tohle je přelomová epizoda Star Treku, navždy rozdělující Star Trek na dobu před setkání s Borgy a po setkání s Borgy. Sice tu nemají ještě svoje hlášky jako Resistance is futile, ale toho si ještě užijeme až až. Většina vlastností Borgů je definovaná už zde a tak považuji tuhle epizodu za jednu z nejlepších ve ST, čistě stoprocentní. Samozřejmě i díky pár vtípkům Q, a to jak to Picard vyřešil, prostě paráda. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Borgovia ako obávaná vesmírna hrozba prvýkrát na scéne. Síce slúžia ako ochutnávka na to, na čo sa máme v búdúcnosti tešiť, ale aj tak výborná. Škoda otravnej dvojice  - Q (už tretíkrát) a Whopi (Quinan, či ako sa vola jej zbytočná postava), ktorí na seba ukazujú pazúry, ako keby boli rovnocenní protivníci. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • První epizoda seriálu, kde se objevuje společenství Borg. (Krocan505)
  • V epizóde možno počuť hlasy Borgského Spoločenstva, ktoré vznikli spojením hlasov scenáristu Maurica Hurleyho, režiséra Roba Bowmana a jeho asistenta. (koba)

Reklama

Reklama