Reklama

Reklama

Star Trek: Nová generace - Série 3 (1989) (série)


To nejlepší z obou světů 1/2 (S03E26)

(epizoda)
  • Česko Ti nejlepší z obou světů 1/2 (více)

Zlí Borgové zajmou kapitána Picarda, komandér Riker se setká s krásnou soupeřkou. (SkyShowtime)

Recenze (7)

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ST VIII v komornější (nikoli slabší) formě. Ani ta sběratelka těch nemožných klobouků mi to zásadně nekazí, byť scény s ní jsou v tomto 2dílu jako celku (zvláště ta s Rikerem v Picardově pracovně) na přeshubu. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako - musim se do tý 5. hvězdičky hodně nutit - resp. do toho abych si představil jak ten díl působil svého času, protože dneska kdy už jsou Borgové tak moc v povědomí že nepřekvapěj a kdy člověk ví, že to je vlastně jen Star trek varianta Cybermanů z Doctora Who, tak to prostě ztrácí ten wow efekt. I když teda díl je to pořád velice solidní. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhé stretnutie s Borgami. Aj keď je začiatok dosť vlažný a rieši sa v ňom pár blbostí (poker) a málo zaujímavé rozpory medzi dvoma komandérmi, druhá polovica stojí za to. Nielen, že vidíme vojnový stret s Enterprise, ale Borgovia udierajú rýchlo a priamo na najcitlivejšiu strunu lode Federácie - jej kapitána. Piccard v borgskom "úbore" a s laserovým lúčom na hlave nemá chybu. Udivilo ma, keď Borgovia spomenuli, že Enterprise je najsilnejšia loď Federácie a pritom ide len o prieskumnú loď, nie o bojový krížnik - ten by mal byť najsilnejší. ()

ADIO45 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To nejlepší z obou světů je ikonická dvoudílná epizoda seriálu Star Trek: Nová generace, která původně odvysílána v roce 1990. Příběh sleduje Federální hvězdnou loď Enterprise, když čelí největší hrozbě v historii Federace – invazi Borgů. Kapitán Jean-Luc Picard se stává nechtěným členem kolektivního vědomí Borgů a přejímá identitu Locuta, což dramaticky změní dynamiku posádky. Epizoda exceluje v kombinaci akce, napětí a emocionálního hloubky. Kombinuje inovativní speciální efekty s výbornými hereckými výkony zejména od Patricka Stewarta (Picard) a Jonathana Frakese (Riker). Skvělý scénář od Michaela Pillera vytváří napínavý příběh s morálními dilematy, což je typické pro Star Trek. Díky této epizodě se Star Trek stává ještě výraznějším jménem ve sci-fi žánru. Některé momenty, jako Picardova asimilace do Borgů a známá věta "Resistance is futile", zůstávají pevně zapsány v paměti fanoušků. Dvoudílná epizoda To nejlepší z obou světů se stala klasikou a jednou z nejlepších epizod Star Trek: Nová generace, přinášející nezapomenutelné chvíle pro fanoušky i nové diváky. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Strength is irrelevant. Resistance is futile. We wish to improve ourselves. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service ours... Freedom is irrelevant. Self-determination is irrelevant. You must comply." ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama