Reklama

Reklama

Picard a Dat se vydávají vyšetřit nepovolenou misi pana Spocka. (SkyShowtime)

Recenze (8)

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zavŕšenie dvojdielu je o level lepšia ako úvodná časť. Nechýba už akcia a napätie, celé je to okorenené sprisahaním a zradou, občasným humorom a samotný Spock dostáva množstvo času. Dozvedáme sa, že romulánsky svet (trochu ako zo stredoveku) nie je tak nepriateľský, ako to bolo doposiaľ podávané. Pár logických nedostatkov ide preto v pohode odpustiť, ako aj bočná línia s hĺadaním ukradnutej vulkánskej lode. Konečne vidíme ako vyzerajú vulkánske lode, vo všeobecnosti dostávajú Vulkáni v NG minimum priestoru. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Fascinating. You have an efficient intellect, superior physical skills, no emotional impediments. There are Vulcans who aspire all their lives to achieve what you've been given by design." ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Legendární setkání Spocka s Picardem a Datem. Kam se na to hrabe STVII:Generations. Ačkoli se epizoda odehrává 80 let po STVI Undiscovered Country, na jehož události se tak odkazuje (Khitomer), je natáčená ve stejném roce a Spock vypadá prakticky stejně. V tomhle roce se Nimoy definitivně rozloučil se Star Trekem (když nepočítám Futuramu nebo JJ-parodie). Mark Lenard skončil hereckou kariéru úplně. A jak je napsáno ve věnování na začátku, Gene Roddenberry zemřel. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten jeden rozhovor Data se Spokem v sobě má víc Star treku, než všechen novej bullshit track od JJ po "Picarda" dohromady. Jinak samozřejmě křesťané v Římě - teda, Vulkánci na Romulusu, jsou zpracovaní velmi dobře. Škoda, že logiku celé zápletky boří existence Romulanské neomezené maskovací technologie, ale za to scénáristé dílu nemůžou (ostatně ona tak trochu boří celou logiku vztahu Romulanů s Federací, takže...) Každopádně to je excelentní star trek díl - napětí, minimum účelné akce, optimistický idealismus, charakterní protivníci, Romulané, co mají Plán... ()

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to až ikonické! Otec celého univerza Gene Roddenberry umírá a na jeho počest se ve výborném dvoudílu setkávají Spock, Picard a Data na Romulanské půdě, kam je přivezli maskovaní Klingoni! Spock se tímto se Star Trekem fakticky rozloučil, ale v roce 2009 ho ještě přemluvili, aby svou postavou restartoval celou časovou osu univerza!! Jednoduše parádní i po těch letech a souvislostech. ()

GejmronCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No doprdele WOW! Leonard Nimoy přišel, aby opět zpestřil naše univerzum a nechal nás roztéci nad jeho ikonickou postavou a hereckým výkonem, ikdyž zrovna zde neměl moc příležitost jej předvést. Fakt miluju to, co po sobě náš zesnulý Leonard alias Spock, zanechal a pevně doufám, že tato obrovská ikona přežije ještě hodně, hodně dlouho. (A doufám, že se na jeho jméně nebudou rejžovat prachy!) Další díl, kde se dozvídáme, že Vulkánci a Romulané mají společné předky. ()

Setcet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potřebujeme rozluštit romulanské kódování, na čemž Klingonská říše pracovala neúspěšně roky? Není problém, Data to vyřeší za jeden večer. Potřebujeme komunikovat s Enterprise, aby to Romulané nezpozorovali? Není problém, přilepíme svoje zprávy na jejich depeše. Proč nepřiletí 20 romulanských válečných ptáků na orbitu Země nebo 20 klingonských dravců na Romulus, když je to s maskováním zjevně tak jednoduché? Proč nevyzradí proradný romulaský senátor jejich loď? Proč nechávají Romulané tři nejnebezpečnější mozky federace bez dozoru? Dvojdíl tahající se za pindíka nad logikou je jedním z nejlínějších a nejnelogičtějších nesmyslů v TNG univerzu. Proč proboha všechny díly s postavami z TOS jsou v průměru horší než zbytek seriálu? ()

Reklama

Reklama