Reklama

Reklama

Posádka trpí nevysvětlitelnou amnézií a ocitá se ve válce. (SkyShowtime)

Recenze (9)

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je sakra dobrý. Kieran McDuff rulezzz! A Worf co ihned a bez důvodu, pasuje sám sebe na kpt. a po odhalení totožností a funkcí hl. posádky je za trapáka. Dobře mu tak. Asi je slepý, když nevidí jaký má kdo počet pecek. A za třešničku na již tak bohatém dortu považuji Ro a Rikera. Zvláště, když si uvědomíte, jaký byl do této doby, jejich pracovní vztah. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle byla svého času možná i originální zápletka (Dark Matter na tom o mnoho později vystavěla celej seriál - dobře, jehoprvní sérii). A rozhodně velmi dobrá a zajímavá - a s inteligentně a systematicky jednajícím záporákem. Jakože není to extra hlubokej díl (asi tam mohlo být nějaké zamyšlení nad podstatou identity vzpomínek - nebo téma následků v nevědomosti pojaté vážnějc než skrze Rikerovy aférky) a i když těch 5* neni extra silnejch, tak sou zasloužený - má to nápad, má to star trek feeling, má to kvalitní provedení, co víc chtít. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Originálny a zaujímavý námet s neznámou silou/paprskom, ktorý zasiahne členov posádky a tým im vymaže ich dlhodobú pamäť. Škoda, že sa svoju identitu dozvedia už v prvej tretine a nie až na koniec, ale aj tak skvelá zápletka a rozkošne predostretý charakter jednotlivých postáv bez ich masiek skrývajúcich sa za uniformu. Riker si hneď narazí rovno dve kočky (aj keď dve škaredšie by na Enterprise iba ťažko hľadal, pritom v nemocnici sa objavuje jedna rajcovná bruneta v plavkách), Worf berie hneď velenie pod svoje krídla a boj je pre neho až na prvom mieste, Data ako barman, Piccard ako vždy analitický s morálnymi dilemami. Jemný humor je len ku prospechu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • V čase 00:44 umístí Deanna Troi (Marina Sirtis) větší figuru před menší na spodní hrací desku. Po následném střihu a záběru na jejího protivníka poručíka Data (Brent Spiner) menší figura na herní desce schází. (Drom)
  • Worf v tomto díle o nepřátelské stanici konstatuje, že „výkon jejího obranného štítu je 4.3 kilojoulů“. Jouly jsou ale jednotka energie, nikoliv výkonu, tou jsou Watty. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama