Reklama

Reklama

Po záhadné nehodě se Picard probudí do jiného života na vzdálené planetě. (SkyShowtime)

Recenze (10)

mikolaszuza 

všechny recenze uživatele

Tohle je jedna z těch epizod, která když skončí, začnete o ní ihned hledat více informací. Ja jsem si na ČSFD nikdy neotvíral hodnocení jednotlivých epizod, ale světe div se, dokonce tu najednou píšu komentář. Přestože hlavní zápletka je vám od začátku poměrně polopatě vysvětlena, s ubýhajícími roky na planetě Kataan vám Picardův osud přirůstá blíže a blíže k srdci. Až dojde k vyvrcholení děje a skvělý Patrick Steward dokonale vyobrazuje to, co se mi honí hlavou. Jak by se cítil člověk, který by si něčím takovým prošel. Jen proto, že to nebylo "skutečné", neznamená, že můžete snadno hodit za hlavu půl života. Zakládání rodiny, odchod vašich milovaných... To všechno pro vás bylo tak skutečné jak jen může být. A když se Will Riker zeptá na něco, o čem jste hovořili "včera", pro vás je to o jeden celý život dávná minulost. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný úvod a zaujímavá zápletka, aj keď som od nej čakal čosi iné, než sa nakoniec udialo. Epizóda trochu podobná jednej s O'Neilom v HV, aj keď s inou zápletkou. Smerom k záveru to už nemá také grády a nájde sa aj pár nelogizmov - civilizácia vyzerá ako na zemi pred 1000 rokmi, všetko bez techniky, hlavne že otváranie dverí ide na tlačidlá. Sú vo fáze prvých prieskumných rakiet a hneď majú takúto náročnú (psycho)technológiu sondy, ktorá prenikne cez štíty hviezdnych lodí a pretočí prežívanie času "obete" z 25 min na 25 rokov. Prečo vlastne leží kapitán celých 25 min na dlážke mostíka a nie na ošetrovni? ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud by to nebyl takový ultra doják na konci,tak pochybuji,že by to byl až takový kult a prý jeden z the best dílů ST vůbec. No,ani ne. Pokud bych to srovnal s opravdu nejvíce kulervoucí episodou v dějinách celého ST,Městem na Pokraji Věčnosti z TOS (potažmo tou kongeniální plnou comicsovou verzí,která jest hodně odlišná od té tv brutálně okleštěné,aby se dala vůbec vysílati v té době),tak je to tak na 3 hvězdy. Prostě průměr. Ale je pěkné,že později v 6.s. v díle Lessons,ji Picard vytáhne a rozbalí tu slavnou melodii. Pochopitelně jak jinak,než dojákovou. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechtěl bych se pouštět do žádných vyhrocených generalizací. Jenom říkám, že ten kdo na konci nebrečel, tak nemá duši. Zdrcující námět a především čarokrásná teskná melodie přebili nedostatky příběhu a dali vzniknout jedné z nejlepších epizod Nové generace i celého univerza. Až se budu rozhodovat co mi mají zahrát na pohřeb, Inner Light bude vážný kandidát. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama