Reklama

Reklama

Worf je uvězněn ve společnosti mírumilovných Klingonů a Romulanů a riskuje svůj život. (SkyShowtime)

Recenze (7)

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zavŕšenie dvojdielu je výlučne iba s Worfom na odľahlej planéte. Téma je určite zaujímavá - pokojné spoločenstvo Klingónov a Romulánov. A to by neboli Klingóni, aby to nepokazili, v tomto prípade vzpurný Worf. Zápletka funguje do istého času, potom sa dej začne zjednodušovať a zjednodušovať a postavy sa správajú povedzme málo vierohodne. Aj samotný Worf, ktorý sa pomaly roztápa a hovorí niečo o láske, keď ho obletuje klingónska miešanka. Nechýbajú tradičné klingónske hlášky ako "klingónsky syn by radšej zabil otca, než by ho videl vo väzení", ktoré pobavia. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V prvním díle Worf sotva přicmrndoval, ale ten druhý je téměř jen o něm. I tak je to málo, protože vyprávění je uspěchané a objevování klingonské podstaty příliš povrchní. Jo a napadlo ty dva, že by mohli žít někde kde nevadí když někdo není stroprocentní klingon? Já nevím, třeba ve Federaci? ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to dvojdíl - v minulém dílu je jen 5 minutový úvod zápletky. ALE je to škoda, protože to téma by dvoudíl zoufale potřebovalo. Nebo o hodně líp zahuštěnej scénář. Je hezké, že tu je naznačeno že klingoni mají "v krvi" jinou povahu, než lidé - bohužel to není moc rozvedené ani podtržené. Je hezké, že tu je Worf konfrontovaný s ambivalencí toho že jeho hodnoty mohou rozbít mír - škoda, že to není probrané víc do hloubky. Ale jako ta témata tu jsou, jsou udělaná relativně dobře, je to hezký další prohlubující pohled na Klingony (a malinko na Romulany)... škoda - mělo to potenciál na 5*, takhle to je tak na 4 a i tak chápu pokud někdo nedá ani ty. ()

RedDuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitní dvoudíl, druhá část už se soustředí hlavně na tábor klingonských zajatců, Worf přináší vzpouru a obnovení tradic a hodnot, zároveň však musí sám mnohé klingonsky černobílé vidění přehodnotit. ()

Salsecnew 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V posledních řadách se už řeší rodinné problémy a mezilidské vztahy více než objevování nových forem života a nových civilizací, přesto tato epizoda je poutavá a zajímavá i něčím jiným, než na co jsme byli doposud zvyklí. Worfova zápletka je velice zajímavá, poutavá a dává smysl. Avšak s tím jeho otcem si myslím, že to nebylo vysvětleno. Celou dobu jsem předpokládal, že jeho otec se vydává za někoho jiného, a nakonec se sám přihlásí. ()

Reklama

Reklama