Reklama

Reklama

Star Trek: Nová generace

(seriál)
  • Česko Star Trek: Příští generace (více)
USA, (1987–1994)

Tvůrci:

Gene Roddenberry

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Scénář:

Ronald D. Moore, Brannon Braga, René Echevarria, Joe Menosky (více)

Hrají:

Patrick Stewart, Jonathan Frakes, LeVar Burton, Michael Dorn, Marina Sirtis, Brent Spiner, Gates McFadden, Wil Wheaton, Denise Crosby, Whoopi Goldberg (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(176)

Posádka hvězdné lodi USS Enterprise pod vedením kapitána Jeana-Luca Picarda zkoumá galaxii a ve 24. století podporuje mír mezi soupeřícími mimozemskými civilizacemi. (SkyShowtime)

Recenze (279)

Galadriel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejlepší série celé prozatimní startrekovské existence. Volba shakespearovského herce do role kapitána hvězdné lodi se ukázala být skvělou volbou. Moudrost, klid a rozvaha, to jsou nové hodnoty, které přináší Jean Luc Picard na palubu hvězdné lodi Enterprise, spolu se sexy komandantem Rikerem (ale až od doby, kdy si nechá narůst fousy) a androidem Datem, snažícího se pochopit lidské chování. S novými trikovými možnostmi navíc dostal celý vesmír Star Treku konečně tvář, jakou si zasloužil a s příchodem Borgů tu nejzajímavější zápornou rasu celé galaxie a nejen jí. Nepřestalo mě to bavit ani po letech. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Hodnotím zhruba první dvě série. Musím přiznat, že jsem měl poněkud větší očekávání po tom všem, co jsem o seriálu slyšel. Některé síly se mi líbily hodně, ale většina bych řekl, že šla pod průměr, a co je na tom nejhorší, ani nebyla scifi. Od scifi si slibuju nejen scifi prostředí, ale taky originální příběhy které stojí na nových technologiích. Ne díly, kdy se všichni baví o tom, jak je smutné, když dítě přijde o rodiče, nehledě na díly, které jsou druhořadou detektivkou 20. let. Potenciál to má úžasnej, ale řekl bych, že velmi málo využívanej. Nerozumím tomu, proč má Nová Generace na csfd vyšší hodnocení než hvězdná brána, která je lepší snad po všech stránkách. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem na tomhle vyrůstal a i zpětně je to zdaleka nejlepší příspěvek Star Treku který znám, především proto, že to není až taková sebeparodie jako jiné série. Efekty byly na tu dobu taky hodně zdařilé a příběhy originální, takže, ač je to stupidní pohádka, se na to dalo v pohodě koukat. 70% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je to tím, že jsem byl v době odvysílání této série v ideálním věku a správně naladěný, ale právě tato řada trekistických příběhů se mi líbí nejvíc. Optimální herecké obsazení, hvězdnou flotilu a posádku Enterprise jsem si už tak nějak ztotožnil s Patrickem Stewartem a Jonathanem Frakesem. Slušné scénáře jednotlivých epizod, které - pravda - v některých případech vykrádaly původní seriálové řady ze 60. let. Celkový dojem: 65 %. Pozdější mutace, především Voyager, už mi přišly poněkud stereotypní předkládáním stále stejných schémat a také určitou studiovou "sterilitou". ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nová generace je sice trochu prvplánově akční a vůbec mainstreamovsky přitažlivá, to ovšem neznamená, že by bylo podřadná. Ba naopak! Star Trek nikdy nebyl poutavější a dobrodružnější! K tomu si připočtěme vysokou technikckou kvalitu (na seriál z konce osmdesátých let) a několik skvělých vymožeností, které Nová generace dala ST světu (miluju Borgy!) a máme tady jasnou legendu televizních seiálů. ()

Galerie (1 272)

Zajímavosti (165)

  • Loď Enterprise 1701-D je pátou lodí Federace, nesoucí toto jméno. [Zdroj: iprima.cz] (J*A*M*A*L)
  • Se 178 epizodami a sedmi sezonami jde o nejdelší sérií z prostředí Star Treku. [Zdroj: iprima.cz] (J*A*M*A*L)
  • Jonathan Frakes (Riker) vystupoval v prvej sérii oholený, ale pred natáčaním druhej sa dlhšie neoholil, a to sa členom štábu tak zapáčilo, že zvyšok seriálu ostal zarastený. (Zdroj: projektn.sk) (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Patrick Stewart se vrací do Star Treku

Patrick Stewart se vrací do Star Treku

06.08.2018

Patrick Stewart (Logan, Green Room) si zopakuje svoji nejslavnější roli kapitána kosmické lodi USS Enterprise Jeana-Luca Picarda ve zbrusu novém Star Trek seriálu od CBS All Access. Detaily o příběhu… (více)

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Star Trek po česku!

Star Trek po česku!

22.07.2007

Asi bychom jenom ztěží našli kultovnější sci-fi sérii, než je Star Trek. V úvahu připadá ještě Lucasovy Hvězdné války, ale ty nemají tak bohatou historii. Už tomu bude 41 let, kdy byl první díl Star… (více)

Reklama

Reklama