Reklama

Reklama

Harpoon

  • Velká Británie Harpoon
Trailer 1

Obsahy(1)

Trojica najlepších priateľov v zostave Richard (Christopher Gray), Sasha (Emily Tyra) a Jonah (Munro Chambers) si vyjdu na bezstarostnú plavbu, lebo ich vzťahy sa trocha skomplikovali. Myslia si, že sa odreagujú a zabudnú na problémy, ktoré mali pred plavbou. Ale stane sa presný opak a prejdu najväčšou skúškou vo svojom živote. Uviazli na lodi a jedlo a voda sa minuli a ešte vyplávali na povrch ich temne tajomstva a s priateľov sa razom stali rivali o to, kto prežije a kto na lodi umrie. Len dopredu sa tlačí otázka, mal to niekto všetko premyslené, alebo to bola naozaj len všetko zhoda okolností? (Astaroth12)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (47)

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Polanského Nůž ve vodě na tripu s příměsí kanibalismu. Vyhrocený příběh o třech postavách, z nichž jsou všichni magoři a každý má své vlastní kostlivce ve skříni. Zábavná a svižná hříčka, která dokáže být opravdu drsná a hrubá, ale zároveň i pekelně vtipná a odlehčená. Harpoon skvěle balancuje na hraně černé komedie a drásavého survival thrilleru – vůbec se nebere vážně, ale současně dokáže dodat hutné momenty a efektní násilí, které s divákem zacloumá. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvápko z Kanady, které se objevilo odnikud. Film zní sice na první pohled jednoduše, ale v jádru je to poměrně inteligentní a správně černohumorná podívaná. Trio přátel uvízne na yachtě uprostřed oceánu a krom klasického boje o přežití figuruje také sexuální napětí, rivalita a temná tajemství, která nenápadně vyplouvávají napovrch. Herci jsou sympatičtí a je velmi zábavné sledovat peklo, které na yachtě prožívají. Ve finále je film i příjemně drsný a dojde i na jeden překvapivý zvrat. Perfektní jsou také monology vypravěče, který dává příručku k tomu, jak v takové situaci přežít a je to nečekaně vtipně i inteligentně podáno. 75% ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Harpoon je poměrně brutální komediální thriller, skvěle načasovaný v paralele s letošním The Lighthouse, protože oba snímky působí jako námořnická příručka toho, čemu se máte mimo pevninu rozhodně vyhnout, aby jste na sebe neuvrhli smůlu. A že zdejší tři protagonisté udělali snad naprosto vše proto, aby se k nim osud úplně otočil zády, vytváří podloží pro velmi černou komedii. [Sitges 2019] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nechýbalo veľa a mohlo ísť o jedno z najpríjemnejších thrillerových prekvapení posledného obdobia. Vymyslieť niečo zaujímavé a originálne so zopár postavami na jednom mieste nie je vôbec jednoduché, preto sa každý úspešný pokus cení. A Harpúna takým pokusom je. Osobne ale vidím problém práve v tom limitovanom počte postáv celkovej fabule. Máme tu postavy tri plus dôležitá je aj jedna ex-priateľka, čo je ale všetko a tým pádom aj všetky zvraty sa týkajú iba nich a tak sa síce všetko otáča viackrát o 180 stupňov, ale skutočne to prekvapiť nedokáže. Záver je vlastne jediný možný, aby sa tvorcovia necítili ako mäkkýši, čo je fajn, ale opäť to tým pádom neprekvapí. 70% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

WaW, tak toto ma veru dostalo. Videl som niekoľko podobných verzii, ale táto z Kanady je rozhodne jedna z najlepších. Nic tu nechýba, atmosféra, napätie a parádny rozprávač, ktorý to všetko prednesie tak vtipne i keď to v konečnom dôsledku, hlavne pre protagonistov, tak vtipne nieje.. Sú tu len traja herci a naozaj to stačí, nik z nich nieje ani lepši ani horši, proste to dali zo všetkou noblesou, veril som im, boli realistický. Koniec nieje vobec odflaknutý, čo som , ale čakal, že bude, ale prišiel troska zo šokujúcou pointou a ta ma naozaj prekvapila, lebo to vyzeralo všetko také jednoduché, ale to teda nebolo. Je tu dosť krvi i šokujúceho diania zo strany postav, tak 4* nemôžu byt prekvapením a to som na začiatku myslel, že nedám ani 2* a tak zas hovorím WaW. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • V čase 00:16:12, ve scéně, kdy se baví Richard (Christopher Gray) se svou přítelkyní Sashou (Emily Tyra), je vidět na pozadí zatažená obloha. V další scéně, v čase 00:18:06, kdy odchazí Richard na záď , je obloha bez mraků. (PatchmaN)
  • Příběh vyprávěný ve filmu, který napsal Edgar Allan Poe, se skutečně stal. Na konci závěrečných titulků je zobrazen náhrobek Richarda Parkera. Jde o skutečný náhrobek člověka jménem Richard Parker, který pocházel z anglického Southhamptonu. (vojacekr)

Reklama

Reklama