Reklama

Reklama

Harpoon

  • Velká Británie Harpoon
Trailer 1

Obsahy(1)

Trojica najlepších priateľov v zostave Richard (Christopher Gray), Sasha (Emily Tyra) a Jonah (Munro Chambers) si vyjdu na bezstarostnú plavbu, lebo ich vzťahy sa trocha skomplikovali. Myslia si, že sa odreagujú a zabudnú na problémy, ktoré mali pred plavbou. Ale stane sa presný opak a prejdu najväčšou skúškou vo svojom živote. Uviazli na lodi a jedlo a voda sa minuli a ešte vyplávali na povrch ich temne tajomstva a s priateľov sa razom stali rivali o to, kto prežije a kto na lodi umrie. Len dopredu sa tlačí otázka, mal to niekto všetko premyslené, alebo to bola naozaj len všetko zhoda okolností? (Astaroth12)

(více)

Recenze (47)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Naughty Buoys and Girl. Sympatická javorová variace na Úplné bezvětří, jen těch psychopatů bylo na palubě o něco víc. Humor černý, jak zaschlá racčí krev, napínavá vzpomínka na trosečnický proviant jménem Richard Parker, směr plavby, který neodpovídal obvyklým žánrovým trasám a poučné zakomponování námořnických pověr. Já osobně bych na ně moc nevěřil. Tihle neměli na palubě Billyho Zanea a stejně to dopadlo špatně.. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Na studentsky vypadající film dobře napsaná i zahraná žánrovka. Na trojici ne zrovna sympatických postav na lodi si díky jejich autentickému vykreslení překvapivě zvyknete. Souhra lží a diskutabilních kamarádských či utajených mileneckých vztahů funguje. Finální překvapení je přitažené za vlasy, ale v souladu s mírnou béčkovostí filmu. Krev a nechutnosti v rozumné míře boostují diváckou atraktivitu “komorního” konfliktu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, ale zábavné. Tři lidé, kteří se tváří jako přátelé (respektive partneři), jedna loď, žárlivost, přetvářka, lež ... a harpuna. Ta se tedy ke slovu bohužel nedostane v takové míře, jak by si člověk myslel, když to dotáhla až do názvu filmu, ale i tak si ti tři vypečení kamarádi dokážou z výletu na širý oceán udělat docela peklo. A i když člověk očekává, že je v bezpečných vodách nenáročné, neambiciózní a tisíckrát viděné žánrové hříčky ... no kecal bych, kdybych tvrdil, že jsem ten závěrečný twist čekal. Za překvápko zaokrouhlím nahoru. 7/10 ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Opět platí pravidlo, že když se na něco těšíš, stojí to pak za hovno. Navíc jsem se nechal nalákat i vysokým hodnocením. Tři magoři na palubě a spoustu keců o ničem. Měl jsem problémy se na tu píčovinu dodívat do konce. 💩💩💩💩💩 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvápko z Kanady, které se objevilo odnikud. Film zní sice na první pohled jednoduše, ale v jádru je to poměrně inteligentní a správně černohumorná podívaná. Trio přátel uvízne na yachtě uprostřed oceánu a krom klasického boje o přežití figuruje také sexuální napětí, rivalita a temná tajemství, která nenápadně vyplouvávají napovrch. Herci jsou sympatičtí a je velmi zábavné sledovat peklo, které na yachtě prožívají. Ve finále je film i příjemně drsný a dojde i na jeden překvapivý zvrat. Perfektní jsou také monology vypravěče, který dává příručku k tomu, jak v takové situaci přežít a je to nečekaně vtipně i inteligentně podáno. 75% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Měli bychom tahat slámky." Když si tři přátelé po nedorozumění plném krve vyjedou na moře, je jasné, že konflikt není u konce. Tedy pro upřesnění vyjedou si Sasha a Richard a jejich přítel Jonah, který jim jen zdánlivě dělá kořena. Netrvá dlouho a na palubě vypukne jachtová nemoc (jakási obdoba ponorkové), kdy se začnou všichni navzájem podezřívat. A jakmile se nepodaří nastartovat loď a dojdou zásoby, je jasné, že na jachtě, unášené proudy na volné moře, se vyhlídky na život poněkud zkalí. Černý humor, otrava krve, vášnivé dialogy, kostlivci lezoucí ze skříní všech tří aktérů a snaha přežít. Původně tři hvězdy zvyšuji o jednu za šťastný konec. Fajnové. ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl úplně zbytečný film. V podstatě mně zlákal ten námět a přiznávám i řada čtyř hvězdičkových hodnocení, ale... Brutální, pitomé, o ničem. postavy se chovají naprosto nelogicky a jejich neustálé opakování, že dar není harpuna fakt vtipné nebylo. Jako dokázal bych pochopit, že se na jachtě sešli tři blbečci. To se klidně může stát, ale to co se tam dělo pak... Přitom nepojízdná loď mimo lodní trasy nabízí takových inteligentních zápletek... Velká škoda. Ta jachta i oceán byly super... Chvilku jsem myslel, že hodím alespoň jedním golfovým míčkem po rackovi, ale za ten závěr je to - ODPAD. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Harpoon je poměrně brutální komediální thriller, skvěle načasovaný v paralele s letošním The Lighthouse, protože oba snímky působí jako námořnická příručka toho, čemu se máte mimo pevninu rozhodně vyhnout, aby jste na sebe neuvrhli smůlu. A že zdejší tři protagonisté udělali snad naprosto vše proto, aby se k nim osud úplně otočil zády, vytváří podloží pro velmi černou komedii. [Sitges 2019] ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nóóó tak z toho se vyklubalo nečekaný překvapení. Fakt povedenej Thriller řízlej černou komedií. Podle obsahu by se dalo říct, že je to taková ta x krát viděná klasika. Tři lidi, loď, něco se posere, paranoia,...atd. Ale nenechte se zmást. Tohle je trochu jiný. Je to chytrý, je to hravý, je to napínavý a zároveň vtipný. Dle námořnickejch pověr, který jsem ani já všechny neznal tahle plavba ani dobře dopadnout nemohla. Film má jenom 532hodnocení(čekal bych víc)  a pěkných 62%. Vždycky se najdou lidi kterým film nesedne, protože je zhola nemožný zavděčit se všem. Ale jak se říká za zkoušku nic nedáte. Takže kdo neviděl tak ať to zkusí. Za sebe tenhle film vřele DOPORUČUJU. Pěkný 4hvězdy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Žánrově rozmanitá hříčka, která má umanutého režiséra, co si osvojil smysl pro pozérství i určitou tvůrčí inovaci, ovšem s myšlenkou na "Úplné bezvětří" nového století se jeho jachta hned tak nepotopila. Nízké náklady, amatérské prosakování do filmové fazony, levné herecké trio a anorganický vypravěč, který vnáší do děje nadbytečné filosofické prvky, pro mnohé však i užitečné postřehy. Rob Grant je diváky (možná neprávem) přehlížený tvůrce z Kanady, který dost možná obvolává před svými plánovanými projekty Pamelu Anderson a Jima Carreyho, nedá dopustit na cokoliv s přívlastkem "javorový" a Johnu Candymu chodí pravidelně dávat na hrob květinovou výzdobu. Jeho vyšinutý milostný trojúhelník, který na "nepojízdné" jachtě uprostřed moře vyústí do nepředložeností vlivem nevěry, žárlivosti a také v rámci přežití, je přímo úrodným útvarem pro konfliktní a extrémní situace. Tři hrdinové se tedy neustále hádají, živoří, mužská osádka se přetahuje o pozici alfa samce, psychologický obal tomu sluší a najde se i prostor pro nějakou tu nechutnost. Trvá to zhruba 80 minut, tempo stagnuje a zručnost režiséra by chtěla vypilovat. Munro Chambers už je znám z filmu Knuckleball, tentokrát představuje slabocha s psychopatickými rysy, Christopher Gray mně přišel o stupínek přesvědčivější coby samolibý frajer, Emily Tyra měla působit patrně jako femme fatale kanadských končin, no byla hlavně vydatně nesympatická. Silně pochybuji, že někdo z diváků bude za ty tři trpět, charakterově vydatně odpudiví. "Harpuna" protlačená do názvu je docela záhada, na scéně je její výskyt dost úsporný. Režisér do filmu vetkal pokus o psychologii, černý humor i survival thriller, tedy od každého notný ždibec, ovšem pobyt na lodi měl delší průtahy, vizuálně obyčejné, neatraktivně nasnímáno a monotonně rozvláčné, napětí skoro absentovalo. Rob Grant dosáhl svého, jeho film snad poprvé vidělo více než 100 diváků, takže příště bude gáže i na toho Jima Carreyho. Snad se zasmějeme, tentokrát doopravdy. 6/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nechýbalo veľa a mohlo ísť o jedno z najpríjemnejších thrillerových prekvapení posledného obdobia. Vymyslieť niečo zaujímavé a originálne so zopár postavami na jednom mieste nie je vôbec jednoduché, preto sa každý úspešný pokus cení. A Harpúna takým pokusom je. Osobne ale vidím problém práve v tom limitovanom počte postáv celkovej fabule. Máme tu postavy tri plus dôležitá je aj jedna ex-priateľka, čo je ale všetko a tým pádom aj všetky zvraty sa týkajú iba nich a tak sa síce všetko otáča viackrát o 180 stupňov, ale skutočne to prekvapiť nedokáže. Záver je vlastne jediný možný, aby sa tvorcovia necítili ako mäkkýši, čo je fajn, ale opäť to tým pádom neprekvapí. 70% ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Polanského Nůž ve vodě na tripu s příměsí kanibalismu. Vyhrocený příběh o třech postavách, z nichž jsou všichni magoři a každý má své vlastní kostlivce ve skříni. Zábavná a svižná hříčka, která dokáže být opravdu drsná a hrubá, ale zároveň i pekelně vtipná a odlehčená. Harpoon skvěle balancuje na hraně černé komedie a drásavého survival thrilleru – vůbec se nebere vážně, ale současně dokáže dodat hutné momenty a efektní násilí, které s divákem zacloumá. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

S nehercema kvalitu neuděláš.. to samý platí i u scénáře (jestli nějaký vůbec na tenhle zbytečnej brak existuje) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Není to nejoriginálnější thriller, který jsme viděli, ale je to jeden z těch nejvíce napjatých a okouzlujících. Je zábavný a divoký. Je to krutý příběh o lidech, kteří plují na moři a nemají morální kompas. Jsou zde ostré a řízné dialogy pro ty, kdo na to mají žaludek. Chvíle nepřekonatelné hlouposti. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Film zachraňuje záverečná pointa... lebo sledovať dialógy troch postpubertálcov je v tomto prípade značne únavné. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vím, že se často opakuju, no ale nemůžu si pomoct, protože ty zatracený castingový komise asi schválně do filmů vybírají co možná nejhnusnější herce ze všech, aby mě nasraly. Takže opět: Film je to dobrej, za málo peněz hodně muziky a pro milce drsnějšího humoru pošušňáníčko (černá komedie ho plně nevystihuje, spíš tak černokomediální thriller). Ale boha ty tři zjevy v hlavních rolích to je fakt děs. Protivná čůzovitá zmejkapovaná buchta s tím typem xichtu, že byste jí řekli stejně dobře dvacet jako i čtyřicet, samolibá držka její bojfrend a totální vocas, lůzr a přizdisráč jejich společnej kámoš. I když toho bojfrenda bych vlastně toleroval, protože on měl toho samolibýho držku podle scénáře hrát. Ale co naplat - v komorním situačním filmu s pouhými třemi postavami je hodně důležitý, aby vám ty postavy sedly, protože pokud ne, může bejt scénář úplně bohovskej a vy stejně budete celou dobu otráveně pokukovat po časomíře. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Trojice přátel, dva kluci a jedna holka, uvíznou uprostřed moře na porouchané jachtě a vedle problémů s přežitím musí řešit i vzájemné animozity, zejména vztahového charakteru. Příjemné překvapení. Grantovi se většinu stopáže daří držet odlehčený tón, který sice vyloženě nerozesměje, ale úsměv spolehlivě udrží, na čemž mají zásluhu nejen trampoty, které trojice zažívá, ale i charaktery postav zvládnuté výbornými neokoukanými herci. Své si odvedl i voice over, který celý příběh zastřešuje. V závěru se povedl i přechod do vážnější polohy a kupříkladu sekvence -SPOILER- s taháním slámek byla vynikající. Závěrečný zvrat je fajn a vyšel i úplný konec. Kanada tentokrát potěšila a Harpoon je tak další ukázkou toho, že když máte talent, stačí málo. 75% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

WaW, tak toto ma veru dostalo. Videl som niekoľko podobných verzii, ale táto z Kanady je rozhodne jedna z najlepších. Nic tu nechýba, atmosféra, napätie a parádny rozprávač, ktorý to všetko prednesie tak vtipne i keď to v konečnom dôsledku, hlavne pre protagonistov, tak vtipne nieje.. Sú tu len traja herci a naozaj to stačí, nik z nich nieje ani lepši ani horši, proste to dali zo všetkou noblesou, veril som im, boli realistický. Koniec nieje vobec odflaknutý, čo som , ale čakal, že bude, ale prišiel troska zo šokujúcou pointou a ta ma naozaj prekvapila, lebo to vyzeralo všetko také jednoduché, ale to teda nebolo. Je tu dosť krvi i šokujúceho diania zo strany postav, tak 4* nemôžu byt prekvapením a to som na začiatku myslel, že nedám ani 2* a tak zas hovorím WaW. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Oůůůů my fuckin good!! Tak to mě mrdej do kulata, tohle byla zas pecka!! ... Jednak tedy zjišťuji, že komedie nějak v poslední době nejsou to, co bývaly... Už podruhé po sobě jsem si pustil "komedii" a vylezlo z toho takový peklo, že mi šel mráz po zádech!! Před pár dny total psycho-tragic-violence Art of self defence, no a teď Harpoona. A to jsem si říkal, že si "v pátek pustím teda nějakou novou komedii". Ale co jsem dostal mi hlava zas faaakt nebrala. Trojice docela ujetejch třech mladejch lidí si vyjede na lodi na moře a řeší svoje ujetý vztahy a to dost drsně. Celý je to násilný, drsný a krvavý od začátku. Potyčky vedou ale jen k jejich uvíznutí na moři bez jídla, vody atd. A docela tam strádaj a pijou si vlastní krev atd. ... A pak příjde jedna scéna, tahání klacíků a losování ... akuurva u tý scény sem šel fakt do kolen!! Teda po ní. Nechci prozrazovat nic, ale prostě finále je parádní a z čehokoliv komediálního se v pár minutách stane těžkotonážní, obludný krvavý horor vypsychovaný na maximum !!! Fakt paráda, super! Zahraný skvěle, fx efekty paráda, atmosféra ve finále level hell ... atd. (Zítra dám další novou komedii Little Mosters 2019 a doufám, že už se konečně zasměju! :-D ) ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se dost těšila, protože to zavánělo konečně něčím svěžím. A taky že jo. Na postavy je sice třeba si zezačátku zvyknout, nejsou to zrovna nejsympatičtější tvářičky. Tempo to má svižné, budete chtít vědět, co se bude dít dál a přestože si myslíte, že víte, jak to dopadne, pravděpodobně to nevíte. Je to vtipně zpracované, takže čirý thriller nečekejte. Ač tam jsou momenty bezmoci a deprese, je to po většinu času zábavné a rafinované. Řadila bych to spíše k těm levněji vypadajícím kouskům, ale na kvalitě to příliš neubralo. ()

Reklama

Reklama