Reklama

Reklama

Příběh židovských skautů, kteří společně s členy francouzského odboje zachránili během druhé světové války životy deseti tisíc sirotků. (Filmbox)

Diskuze

Han_Quintet

Han_Quintet (hodnocení, recenze)

PaulCZE

Paule bylo docela běžné že v rámci kolonií mohli cestovat lidé. Ve Francii to bylo o to jednodušší, že Alžírsko Francie nepovažovala  za svou kolonii ale jako územní část Francie, tudíž kdokoliv žijící v Alžírsku byl Francouz a mohl se tak volně pohybovat po území celé Francie.

na příspěvěk reagoval LAZARUS111

Han_Quintet

Han_Quintet (hodnocení, recenze)

Černoši v druhé světové bojovali, ale bylo jich z celku fakt jen pár procent, většinou sloužili jako pomocný personál v logistice atd. na bojišti jich velmi málo, čemuž odpovídají i jejich směšné ztráty. Celkem 708. Víc jich dnes umírá ročně na následky zastřelením jiným černochem.

Zany

Zany (hodnocení, recenze)

tlesk

Černí vojáci z afrických kolonií v poměrně hojném počtu bojovali v zákopech první světové války v řadách francouzské armády.

tlesk

tlesk (hodnocení, recenze)

LAZARUS111

Tak v Hanebných panchartech od Tarantina taky černoch byl a nikomu to nevadilo o nic víc, než samopalem rozfašírovanej Hitler... :) Zrovna ve Francii jich bylo docela dost i v té době. Už Alexandre Dumas byl zčásti černoch. Pokud tam bude dobře zapracovanej, nebo jako totálně vedlejší postava, tak by mi to zrovna tady nevadilo. Horší by byli afroameričané v zákopech 1. sv. války, apod... :) Člen odboje není moc pravděpodobnej, ale vyloučenej imho taky ne. 

na příspěvěk reagoval Zany

Wimpy

Wimpy (hodnocení, recenze)

LAZARUS111

Proč by tam být nemohl? Migrace začala již koncem 19. století a v 30. letech 20. století byla Francie hned druhým nejvyhledávanějším cílem pro migranty (hned za USA)...

na příspěvěk reagoval LAZARUS111, PaulCZE

ALIENka_

ALIENka_ (hodnocení, recenze)

no nějak v tom necejtim tu správnou atmosféru, ale tak budu věřit, že z toho vyleze něco dobrýho :D

Reklama

Reklama