Reklama

Reklama

Une vraie jeune fille

Obsahy(1)

Alice Bonnard je 14-ti letá, předčasně vyspělá dívka. Na prázdniny přijíždí domů k rodičům do ospalé vesničky. Je to období, které nejvíc nesnáší. Ihned po příjezdu si náladová a samotářská Alice nemá co říct s rodiči a večer si začne psát deník. Následující dny prožívá nevšední nudu, a tak se začne zaobývat svou sexualitou a vrhat se do sexuální fantazie. Chodí po dvoře se staženými kalhotkami u kotníků, jezdí na kole bez kalhotek s vyhrnutou sukní...a začne vyzývavými pohledy provokovat mladého a krásného svalovce, který pracuje pro jejího otce na pile. Když mladík, kterého si pojmenovala 'Jim' na její vyzývavost ze začátku nereaguje, začne si představovat netradiční druhy vášně s ním. Mezitím její rodiče prožívají vlastní dramata a zvraty a celé se pomalým tempem přibližuje k tragédii. Režijní prvotina Catherine Breillat, kde již pohlíží na ženskou sexualitu svým nezaměnitelným stylem. (Gore)

(více)

Recenze (6)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Něco tak perverzního a zvrhlého se nemohlo zrodit jinde než v ženské mysli. 14letou dívku zde pohání poněkud zvrhlé fantazie dalece vybočující z toho, co by se dalo považovat za běžné či normální.  Minimálně ne z mého puritánského mužského pohledu. Každopádně, místy jsem se skvěle bavil a musím se přiznat, že jsem nic podobně originálního doposud neviděl, a to mám zhlédnuté tisíce filmů. Hlavní hrdinka byla docela číča a vytknou se jí dal snad jen zanedbaný bobřík, který byl poplatný tehdejší době a módě. Do značné míry tyto nedostatky kompenzují kozenky hlavní hrdinky, které jsou vzhledem k faktu, že zde čtrnáctku hraje dvacítka slušně vyvinuté. Závěr rozhodně pobavil, ale nějak jsem tušil, že se tohle stane už při zařazení scény s nastražením pasti, která do konceptu filmu jinak vůbec nezapadala a z celkového hlediska by nedávala smysl. Rozhodně nápaditá, vtipná, hravá a v mnoha momentech zbytečně nechutná záležitost. [69 %] ()

Reklama

Fingon 

všechny recenze uživatele

70%. Breillat začíná ve své režijní prvotině hodně zostra, ale ještě stále převládá zajímavost nad nechutností. Docela bych i věřil, že sexuální fantazie puberťačky mohou nabývat i takovýchto podob... ()

curil 

všechny recenze uživatele

Kontroverzní snímek, který byl k promítání na veřejnosti zakázán až téměř do roku 2000. Po shlédnutí filmu mě zákaz poněkud překvapil, protože znám více filmů ze stejné doby, které jednají o podobných tématech.   Tím, nemyslím zrovna zobrazení sexu na  filmovém plátně, to se řešilo nůžkami, ale samotné téma. Navíc vzhledem ke známé skutečnosti, že Alice jako dívku na hraně  nezletilosti a mladistvé, hrála dvacetiletá   herečka, je to ku podivu. Možná lze vnímat scénu s trháním žížaly na obnažené ohanbí Alice jako pornografickou, ale zapadá do děje a fantazií dospívající dívky, což u mě její zařazení odůvodnilo. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Sebaobjavovanie školáčky pod zákonom, ktorá ide na tom štýlom "co dům dal." A tak sa k slovu dostanú lyžičky, fľaše... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Charlotte Alexandra, která si zahrála čtrnáctiletou Alici Bonnard, byla při natáčení filmu již dvacetiletá. (Terva)
  • Film nemá závěrečné titulky. Místo nich hraje hudba a divák sleduje jen černé pozadí. (Terva)
  • Film byl zakázán od jeho zveřejnění v roce 1976. Teprve v roce 1999 byl představen široké veřejnosti. (Terva)

Reklama

Reklama