Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

I velké věci mohou mít pranepatrné příčiny. Kdyby byl někdo Montalbanovi řekl, že díky slepici, procházející se po okraji silnice, se dostane k jednomu z nejzvláštnějších případů své kariéry, asi by tomu nevěřil. Jenomže nebýt té slepice, nenabouralo by jeho auto do jiného, zaparkovaného před jistou starou venkovskou vilou v osadě Tre Fontane. A nebýt té kolize, nikdy by se nezapletl do vyšetřování vraždy, která se tam stala, neboť Tre Fontane spadá pod jiný policejní okrsek. A kdyby se nezapletl do tohoto vyšetřování, nebyl by se setkal s Annou... Jenomže, jak už řečeno, i velké věci mívají nepatrné příčiny... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další u ukázek, jak se dá za pomoci čistě filmových prostředků (pohledy, mimika obličeje, detaily), vytvořit elegantní detektivka, nijak akční, ale u níž se musí a dá přemýšlet, kombinovat, a přitom se bavit, jak to mezi postavami jiskří. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Úroveň celé série je hodně kolísavá (obecně platí: čím více humoru, tím hůře), jedná se však o poctivě odvedenou práci. Tudíž s Montalbanem člověk může strávit několik poměrně příjemných televizních večerů (bez potřeby se k jednotlivým dílům vracet). Navíc, Montalbano se podezřele podobá Simonovi, takže pokud se vám stýská po starých Kurtizánách nebo vám přijde, že Projekt Parabelum je téměř neviditelný, tohle je dobré placebo :-D. ()

Reklama

carl.oesch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady už bez ztráty kytičky. Perfektní krimi story a stejně kvalitní "společenské pozadí". Kdo jiný by měl mít zájem na oslabení i tak vratké, ale stále ještě jakž takž fungující státní mašinerii (vyšetřující soudce, kvestor), než mafie. A ten "poctivý" a policejní zvůli odhalující právník, který se s drzostí až neuvěřitelnou snaží ten stát oslabit (na pokyn svých mafiánských šéfů), aby ho mohli ještě více ovládat,, vybavilo se mi - řídit ho jako firmu, měl výjimečně v tomto případě smůlu, ani onen televizní novinář a ani Montalbano nebyli tak prostodušší, jako jsou nejrůznější hlídací psi demokracie u nás. Ti by s vědomím vlastní důležitosti rozjeli aféru, aniž by pochopili, že jsou ve skutečnosti jenom užitečnými idioty - a to v lepším případě. Jediné, co mně mrzelo (kromě smrti oné překrásné dívčiny, vyšetřování jejíž smrti tvoří hlavní linku tohoto dílu), byl na konci Montalbanův odjezd od domu profesorky fyziky Anny. Takhle bude Lívie kňourat ještě v řadě dílů a na rozdíl od Catarellových výstupů to není ani zajímavé ani vtipné. Jinak honajz palec nahoru za perfektní a stručný komentář toho (z filmového hlediska) zásadního..... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama