Reklama

Reklama

Komisař Montalbano

(seriál)
  • Itálie Il commissario Montalbano (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Itálie, (1999–2021), 64 h 33 min (Minutáž: 93–120 min)

Předloha:

Andrea Camilleri (kniha)

Hrají:

Luca Zingaretti, Peppino Mazzotta, Angelo Russo, Cesare Bocci, Davide Lo Verde, Roberto Nobile, Marcello Perracchio, Luigi Caruso, Rosario Spata (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(15) / Epizody(37)

Obsahy(1)

Případy komisaře Montalbana, hrdiny kriminálních románů, jejichž autorem je Andrea Camilleri, scénárista, režisér a jeden z nejznámějších současných italských spisovatelů. Scénáře detektivních příběhů začal psát po 2. světové válce, světovou slávu mu však přinesla až postava komisaře Salva Montalbana, jehož přivedl na svět v románu "Tvar vody". Své kriminální případy situuje do imaginárního sicilského pobřežního městečka. Montalbano je také pravověrný Sicilan s mimořádně vyvinutým citem pro spravedlnost a vášní pro dobré jídlo, pití a knihy, jimž se věnuje v každé své volné chvíli. A těch chvil mívá dost, neboť žije sám, jeho přítelkyně Livia z dalekého Janova jej navštěvuje jen občas a Montalbano společnost jiných žen příliš nevyhledává… Montalbanovy příběhy vynesly Camillerimu řadu italských i mezinárodních literárních cen a byly přeloženy do většiny nejdůležitějších světových jazyků, včetně japonštiny i češtiny. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele VLADEK k tomuto seriálu (6)

Komisař Montalbano (1999) 

Cca od 7 sezóny to jde hodně dolů a 9 sezóna je opravdu velmi špatná, ale tohle je prostě moje srdcovka, takže mé celkové hodnocení neberte jako bernou minci. Parádní český dabing. /Update 2022 - tak 10 a 11 sezóna zase zpět na své stabilní úrovni cca 75% ()

Motýlí křídla (2008) (S07E02) 

Nechápu proč na tomto seriálu ujíždím? Je to tak italsky přihlouplé. Možná proto, že dabing je výborný. Možná díky charismatickému Luca Zingarettimu. Možná proto, že jsem na Sicilii v těch místech byl. Pokaždé, když seriál opakují, tak dám pár dílů. ()

Rackův taneček (2011) (S08E02) 

Musím přiznat, že díly seriálu z let 2010 jdou kvalitou velmi dolů. Jakoby se i změnil střihař. A tento díl ani nepobavil, jako většina starších. Váhám mezi 2-3 hvězdičkami. 50% ()

Hlas noci (2013) (S09E03) 

70% - když do příběhu nemotaj ženský jako v ostatních dílech z roku 2013, tak se člověk i pobaví. Mimochodem výborná dabingová práce všech zůčastněných, včetně dialogů. ()

Paprsek světla (2013) (S09E04) 

Takový standardní díl, který zkazí závěrečných 10 minut. ()

Reklama

Reklama