Reklama

Reklama

Komisař Montalbano

(seriál)
  • Itálie Il commissario Montalbano (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Itálie, (1999–2021), 64 h 33 min (Minutáž: 93–120 min)

Předloha:

Andrea Camilleri (kniha)

Hrají:

Luca Zingaretti, Peppino Mazzotta, Angelo Russo, Cesare Bocci, Davide Lo Verde, Roberto Nobile, Marcello Perracchio, Luigi Caruso, Rosario Spata (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(15) / Epizody(37)

Obsahy(1)

Případy komisaře Montalbana, hrdiny kriminálních románů, jejichž autorem je Andrea Camilleri, scénárista, režisér a jeden z nejznámějších současných italských spisovatelů. Scénáře detektivních příběhů začal psát po 2. světové válce, světovou slávu mu však přinesla až postava komisaře Salva Montalbana, jehož přivedl na svět v románu "Tvar vody". Své kriminální případy situuje do imaginárního sicilského pobřežního městečka. Montalbano je také pravověrný Sicilan s mimořádně vyvinutým citem pro spravedlnost a vášní pro dobré jídlo, pití a knihy, jimž se věnuje v každé své volné chvíli. A těch chvil mívá dost, neboť žije sám, jeho přítelkyně Livia z dalekého Janova jej navštěvuje jen občas a Montalbano společnost jiných žen příliš nevyhledává… Montalbanovy příběhy vynesly Camillerimu řadu italských i mezinárodních literárních cen a byly přeloženy do většiny nejdůležitějších světových jazyků, včetně japonštiny i češtiny. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

VLADEK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cca od 7 sezóny to jde hodně dolů a 9 sezóna je opravdu velmi špatná, ale tohle je prostě moje srdcovka, takže mé celkové hodnocení neberte jako bernou minci. Parádní český dabing. /Update 2022 - tak 10 a 11 sezóna zase zpět na své stabilní úrovni cca 75% ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Montalbano mě baví. Trochu si odfrknout od depresivních severských krimi u něčeho lehčího není na škodu. Savla je sympoš, prostředí krásné, typ detektivky, kdy mi je úplně fuk, kdo je vrah nebo o co zrovna kráčí , jen se prostě dívám a dobře bavím. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Italská krimi oddechovka, z které sálá sluníčko a pohoda. Polovina úspěchu stojí na skvělém Lucu Zingarettim, ale když člověk po půlnoci hledá něco aspoň trochu zajímavého v televizi, tak tohle celkem funguje. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem díl Přetržená nit z roku 2019 a nevěřila jsem vlastním očím co se to přede mnou odehrává? Ten scénář psalo nějaké dítě? Nebo nějaký diletant, který se považuje za intoše? Nemělo to ani hlavu ani patu ani logiku ani napětí ani spád, nemělo to prostě NIC!!! Jediné co mě udrželo u obrazovky byla Itálie a moře, ale trpěla jsem jako zvíře. Tohle je taková blbost, že se musím omluvit všem filmům, které jsem nazvala blbostmi. Za mě 15% ()

theSaint 

všechny recenze uživatele

Montalbano se stal pravidelným společníkem mých večerů. Typicky italská nátura, humor, kvalitní zápletky, nádherné exteriéry, nádherné ženy- které Montalbanovi propadají (a on jim), často hrají prim a potvrzují rčení "Za vším hledej ženu". Montalbano je fakt sympoš a sledovat ho vás prostě baví. Aspektů a typických rysů, které dělají tenhle seriál tolik oblíbeným je vskutku hodně. Tenhle mix nejde nemilovat. Nedivím se Italům, že se bouřili a podepisovali petice, aby seriál nekončil. Perfecto! ()

Scott67 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem, že to existuje a uplynul nějaký čas, než jsem se na to podíval. Docela milé překvápko ! Oblíbená postava požírače kremrolí - soudního lékaře v podání Marcella Perracchia a jeho ženy mě na tom ale bavila nejvíc. "Přišel za tebou doktor Montalbano."     . . . "Ať jde do hajzlůůů ! !" ()

Reklama

Reklama