Reklama

Reklama

Při pátrání po ztraceném důstojníkovi se vesmírná loď Voyager ocitá 70 000 světelných let daleko. (SkyShowtime)

Recenze (37)

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Narozdíl od Next Generation posádka ma´am Janewayové debutuje ve velkém stylu. Akcí nabitý pilot disponuje jak dobrými triky, tak chytrým scénářem a působivou atmosférou, která zakrývá i přeci jen trochu slabší a méně nápaditou posádku. Nicméně faktem zůstává, že Kate Mulgrew je kapitánkou na úrovni a zejména s v originálním znění má hmatatelné genderové kouzlo. Napěti v Caretakerovi jako v každém správném Star Treku neobstarává jen střetnutí s neznámem, ale i osobní konflikt, tentokrát střet posádky Federace s odpadlými Maquity pod vedením charismatického indiána Chakotaye. Pilot tak obsahuje všechno dobré, co přináší následný seriál, bez slabých míst a zbytečných mnohomluvů. Mrzí mě jen malá úloha doktora (bezesporu nejvtipnější postavy série) a mnoho místa pro Neelixe (bezesporu nejotravnější postavu série). ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Původní Star Trek se mi dost líbí. Tohle je ale zoufale průměrné. Na to, že se jedná o pilot je příběh fatálně nudný. Navíc, nikdo neuměl pro Star Trek vytvořit tak zajímavé postavy jako jeho tvůrce Gene Rodenbery. Nejhorší ze všech je Neelix, který sráží už i tak slabé portfolio charismatických postav. Pak je tu herecky afektovaná poloklingonská inženýrka, křečovitá kapitánka nebo černošký Spock. Zápletka pilotu je také méně než obyčejná. Scény na virtuální farmě jsou tak trapné, až se z toho koušu do jazyku. Nepřátelská rasa připomíná spíš rastamany, než mimozmšťany a masky i kostýmy krom uniforem jsou hrozné. Snažil jsem se, aby se mi Voyager líbil, snažil jsem se tam najít, co se mi líbí na klasickém Star Treku, ale ono to tam není. ()

Reklama

ajaxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál jsem si zamiloval, narozdíl od DSN. Vrátil se zpět k osvědčené šabloně a vedoucí postavy jsou vcelku charismatické i vtipné, viz. doktor. Je trochu obrácený vzhůru nohama, nejedná se o diplomacii kolem, je zaměřen spíše na loď a posádku, ale přecijen, své absolutní kouzlo to pro mě mělo. Řadím ho tedy hned za originální sérii v mém žebříčku sledovanosti ze světa Star Treku. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní pilot - asi, na to jak špatný piloty často bejvaj. Mix dražších a úspornejch efektů byl místy fun (ty eskalátory byly lol), zápletka solidní i star treková, i když místy padající do otravnejch klišé (celá hologramická farmička s babčou). Nicméně - na to jak to bylo dlouhý, to vlastně nepředstavilo až tak moc postav, resp. ty co to představilo to nepředstavilo nijak do hloubky (možná vyjma Parise), postavy byly spíš vláčené událostmi, Janeway jako kapitánka vcelku meh ("časovaná nukleární nálož" je ve 24. století nejspíš moc scifi?), což je bohužel zjevně předzvěst budoucího (a horšího). Koncept toho že Federační loď je technologicky nadřazená tomu, co potkává, včetně samozvaných nepřátel je sympatickej - EDIT: a k mému milému překvapení nečekaně vydržel dalších pár sérií, což bylo super. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotný diel ku skvelému sci-fi seriálu. Predstavuje sa ďaľšia generácia Star Treku. Moja najobľúbenejšia. Posádka vesmírnej lode Hviezdnej flotily, U.S.S. Voyager NCC-74656 sa vinou mocnej, amorfnej bytosti z inej galaxie, ktorej sa hovorí "Ochranca", ocitne behom záchrannej akcie 70000 svetelných rokov od Zeme. Aj pri najvyššej možnej rýchlosti by im cesta späť trvala 75 rokov. Sú sami v neznámom kvadrante galaxie. Netušia aké nebezpečia na nich čakajú. Musia hľadať niečo, čo im urýchli návrat. Čierne diery, priestorové trhliny, nové technológie, čokoľvek... Takže pán Paris nastavte kurz k domovu. Začína sa úžastná vesmírna jazda. Štartuje "Star Trek: Voyager". **** ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • V příběhu se píše hvězdné datum 48 315,6. (Terva)
  • V titulkách první epizody není u Tuvokova jména uvedena hodnost, aby ho diváci předem neidentifikovali jako tajného agenta Hvězdné flotily. (Galadriel)

Reklama

Reklama