Reklama

Reklama

Star Trek: Vesmírná loď Voyager

(seriál)
  • Česko Star Trek: Voyager (více)
USA, (1995–2001), 129 h (Minutáž: 45–90 min)

Hrají:

Kate Mulgrew, Robert Beltran, Roxann Dawson, Robert Duncan McNeill, Ethan Phillips, Robert Picardo, Tim Russ, Garrett Wang, Jeri Ryan, Jennifer Lien (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(168)

Obsahy(1)

Voyager je čtvrtým, předposledním seriálem nesoucí jméno Star Trek. Premiéru měl v USA v lednu roku 1995. Děj se poněkud liší. Je sice opět situován na loď Federace, ale tím končí veškerá podobnost. U.S.S. Voyager totiž nebrázdí známý vesmír a neudržuje mír pod záštitou Federace. Hned při své první misi, která měla za úkol objasnit zmizení Makistské lodi s důstojníkem Hvězdné flotily inkognito na palubě, je přenesen vysoce výkonným zařízením na opačnou stranu galaxie, do nezmapovaného Delta kvadrantu. Posádka makistské lodi byla přenesena stejným způsobem, a protože její loď musela být obětována hned při prvním kontaktu s bojovnou rasou Kazonů, připojila se k posádce Voyageru a podřídila se jejím pravidlům. Voyager je nyní sám, bez pomoci Federace a spojenců... Jedno mu nikdo vzít nemůže... naději... naději, že narazí na cokoli, co mu zkrátí přes 70 000 světelných let dlouhou cestu. Posádka se s tíží svého osudu odhodlaně vydává vstříc nástrahám a dobrodružstvím zpátky domů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (191)

Galadriel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě se po druhém, tentokrát naprosto kompletním shlédnutí, stal Voyager nejlepším ST a vůbec snad nejlepším sci-fi seriálem všech dob. A proč u mě vede i v rámci toho Star Treku, když je tahle série mnohými zatracována a většina lidí upřednostňuje NG (která je u mě "až" na druhém místě)? Důvodů je několik. Voyager je taková vesmírná road movie, ve které posádka, vedená charismatickou a emancipovanou Kathryin Janeway, je uzavřená na jedné lodi po několik let, uvězněná v delta kvadrantu, bez možnosti kontaktovat jakéhokoliv jiného pozemšťana, svoje přátele, svoji rodinu. Z alianční hierarchie se stává tak trochu rodina a možná i díky tomu mi posádka Voyageru přirostla nejvíc k srdci. Samozřejmě, že se objevují charaktery dle starých známých schémat, ale ti z Voyageru jsou mi prostě nejvíc sympatičtí, přizpůsobování se Sedmé z Devíti mi přijde vtipnější než třeba u Data z NG, Tom Paris je největší sympaťák z vesmíru, Chakotay pro změnu největší fešák a Janewayová je prostě idol všech emancipovaných žen... Říkala jsem si, že dívat se na ST po tolika letech znova je velký risk, že už to nebude jako dřív a bude to na mě působit strašně naivně. Naštěstí se to nestalo, protože Voyager je prostě výborně natočený a přestože někdy v 5. sérii trochu ztrácí dech a některé nápady a scénáře se začnou trochu opakovat, ale pár nejlepších dílů (mezihvězdná Rallye) se nachází právě v pozdějších sériích a pořád je jako celek výborné. Navíc mi ze všech ST přijde i nejlépe zahraný (Patrick Steward budiž čestnou výjimkou potvrzující pravidlo) a vzhledem k době vzniku i triky už jsou na dost slušné úrovni. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z celého Star Treku mám sice nejradši Novou Generaci, ale Voyager považuji za CELKEM důstojného pokračovatele. Main Theme od Jerryho Goldsmithe je, troufám si říct, nepřekonatelné, protože doposud držela startrekovský hudební primát titulní melodie z Deep Space Nine, a kdopak ji asi složil?;) "Borgovské" díly jsou tradičně nejlepší a to hlavně díky Sedmé z Devíti (a nejenom proto, že do Jeri Ryan bych se zamiloval i bez té přehnaně upnuté uniformy:)). V horší náladě bych byl schopen i říct, že nemít Star Trek Borg(y), tak Voyager pěkně vyhoří. Nějak takhle - Voyager přišel, chvíli pobyl, nebylo nám s ním zle, a pak odešel a nikdo se kvůli tomu nevěšel. Narozdíl od TNG a DS-9...prostě ode mě pro seriál jako celek...ale jo, 70%. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnohými odmítnutý, přesto výtečný seriál. Po statickém pobytu na stanici Deep Space Nine konečně pořádná kosmická "road-movie". Postavit posádku Federace do situace, kdy je vzdálena desítky let cesty od svého domova, a tak musí konfrontovat lety prověřená pravidla vesmírné flotily s těžkou realitou, byl výtečný a svěží. Výborné herecké výkony, výborně napsané postavy a mnoho skvělých epizod. Postupem času bohužel i rutina a příliš vycpávkových dílů. I tak je Voyager právoplatným nástupcem Enterprise a kapitán(ka) Janewayová nedělá Kirkovi ani Picardovi ostudu. Holt, emancipace, milí konzervativní trekkies! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Je to výborný trekkies, ale k nové generaci chybí kus.... Emancipace v podobě kapitánky Genveyové(zapoměl jsem jak se to píše :(( )... Dále 7 z 9 to je opravdovu krásný kousek :o)) Je to taková náhražka za Data z NG. Celkově je posádka více rozličná a celistvá. Díly jsou někdy opravdu skvělé(Borgové, rasa... nějaký čílsa z tekutého vesmíru ;-)) a někdy nudné .... to je ale osud :) ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

výčet mých nejoblíbenějších (≠ nejlepších) epizod seriálu: 1. sezóna: 1x03 Parallax (Parallax), 1x06 The Cloud (Mrak), 1x12 Heroes and Demons (Hrdinové a démoni), 1x13 Cathexis (Cathexis) a 1x14 Faces (Tváře); 2. sezóna: 2x08 Persistence of Vision (Přeludy), 2x16 Meld (Splynutí myslí), 2x19 Lifesigns (Známky života), 2x21 Deadlock (Siamská dvojčata), 2x23 The Thaw (Strach), 2x24 Tuvix (Tuvix) a 2x25 Resolutions (Rozhodnutí); 3. sezóna: 3x06 Remember (Vzpomínky), 3x07 Sacred ground (Posvátná půda), 3x14 Alter Ego (Alter Ego), 3x21 Before and After (Předtím a potom), 3x23 Distant Origin (Vzdálený původ) a 3x26 Scorpion, part I. (Škorpion, část 1.); 4. sezóna: 4x01 Scorpion, part II. (Škorpion, část 2.), 4x04 Nemesis (Nemesis), 4x07 Scientific Method (Vědecká metoda), 4x08 Year of Hell, part I. (Rok pekla, část 1.), 4x09 Year of Hell, part II. (Rok pekla, část 2.), 4x10 Random Thoughts (Náhodné myšlenky), 4x11 Concerning Flight (O létání), 4x13 Waking Moments (Chvíle bdění), 4x14 Message in a Bottle (Zpráva v láhvi), 4x16 Prey (Kořist), 4x18 The Killing Game, part I. (Hra na zabíjení, část 1.), 4x19 The Killing Game, part II. (Hra na zabíjení, část 2.), 4x21 The Omega Directive (Směrnice Omega), 4x22 Unforgettable (Nezapomenutelná), 4x23 Living Witness (Živý svědek), 4x25 One (Sama) a 4x26 Hope and Fear (Strach a naděje); 5. sezóna: 5x01 Night (Noc), 5x02 Drone (Voják), 5x04 In the Flesh (Z masa a kostí), 5x06 Timeless (Proti času), 5x10 Counterpoint (Kontrapunkt), 5x11 Latent Image (Skrytý obraz), 5x12 Bride of Chaotica! (Chaotikova nevěsta), 5x13 Gravity (Přitažlivost), 5x15 Dark Frontier, part I. (Temná hranice, část 1.), 5x16 Dark frontier, part II. (Temná hranice, část 2.), 5x18 Course: Oblivion (Směr: zapomnění), 5x20 Think tank (Kroužek expertů), 5x21 Juggernaut (Moloch), 5x22 Someone to Watch Over Me (Ten, kdo mě hlídá), 5x24 Relativity (Relativita) a 5x26 Equinox, part I. (Equinox, část 1.); 6. sezóna: 6x01 Equinox, part II. (Equinox, část 2.), 6x04 Tinker, Tenor, Doctor, Spy (Břídil, tenor, doktor, špeh), 6x07 Dragon's Teeth (Dračí zuby), 6x11 Fair Haven (Přístav v bouři), 6x12 Blink of an Eye (V jediném okamžiku), 6x14 Memorial (Památník), 6x17 Spirit folk (Duchové) a 6x25 The Haunting of Deck Twelve (Strašidlo z paluby dvanáct); 7. sezóna: 7x07 Body and Soul (Tělo a duše), 7x09 Flesh and blood, part I. (Vlastní krev, část 1.), 7x10 Flesh and blood, part II. (Vlastní krev, část 2.), 7x14 Prophecy (Proroctví), 7x15 The Void (Prázdnota), 7x16 Workforce, part I. (Pracovní síly, část 1.), 7x17 Workforce, part II. (Pracovní síly, část 2.), 7x18 Human Error (Lidská chyba), 7x20 Author, Author (Autor, autor) a 7x24 Renaissance man (Renesanční člověk). ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Flankerův dodatek: Džejnvejová si vyznává lásku s Čeko - tejem: "naše duševní stimulace konvergovala k maximální konjugaci rezultující v defrustrující absenci nulity senzuální percepce." Někdy ovšem dělají borgové křena, takže "rekonfigurujte matrici subatomárního pulsního pohonu paralelně k dimenzionálním štítům a akcelerujte fázerová děla a tak to schytaj." Jo a kolik je 9 - 7? ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sebavedomá, rozhodná a vždy spravodlivá kapitánka Kathryn Jeneway. Oddaný, spoľahlivý veliteľ Chakotay. B´Elanna Torresová hlavná inžinierka, temperamentná, polovičná Klingonka. Horúcokrvný rebel, poručík Tom Paris. Ukecaný kuchár Neelix. Jeho pôvabná družka Kes. Vulkánsky chladný poručík Tuvok. Mladý, bystrý praporčík Harry Kim. Tajomná Siedma Z Deviatich. Doctor, inteligentný, pohotovostný zdravotnícky holoprogram. Hrdinská posádka vesmírnej lode Hviezdnej flotily, U.S.S. Voyager, NCC - 74656 na dlhej ceste späť domov, na Zem. Moja najobľúbenejšia generácia výborného sci-fi seriálu "Star Trek". ***** ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Sedmá z devíti, to je mrdna. Rád bych poznal i těch zbylých osm. Takže tři hvězdičky pro chtíč a jedna za tu další unylou trmácečku ke hvězdám. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Posádka Voyageru mě nikdy nezaujala tolik jako TNG nebo DSN, ale už kvůli Borgům stojí za to člověku, pro kterého sci-fi a Star Trek nejsou jen neznámá a divná slova, věnovat Voyageru pozornost. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Příliš často se zde opakují zápletky, které jsme dávno viděli, ještě častěji se používá simulační holopaluba, ovšem jsou tu více k vidění Borgové + několik dalších vymazlených emzáckých ras. A zakázala bych dětem hraní v seriálech - alespoň dětem, které se vyskytují v ST. Díly s tou malou holkou jsou k nepřežití. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Od čtvrté série za 5 a proč ... inu Kes střídá 7z9 a tím přichází na scénu výrazná Borgská dějová linie. Opakuji se, ale bez Borgů to byla vždycky nuda, bez socializace borgského vojáka rovněž. Ono totiž hlášky typu "irelevantní" a "neefektivní" v kontextu lidské komunikace zůstavají v hlavě pěkně dlouho. Prostě a jednoduše: nejlepší díly Voyageru, jsou ty, které pojednávají o interpersonální komunikaci posádky, o zaláskovaných a jiných citových peripetiích, ale top jsou samozřejmě ty s PZH Doktorem a Sedmou. Voyager je prostě space-opera se vším všudy. A pokud se divák nesrovná s tím, že hrdinové seríálu vypouštějí z huby ultra-technické a rádoby vědecké hovadiny a bere to na těžkou váhu, nikdy nepochopí krásu a nadsázku Star Treku, protože i přes všechna ta vesmírná hejblata a spleť druhů 8xyz je to prostě a jednoduše alegorie či metafora dnešní společnosti. Tedy, já to tak vnímám a proto na Voyager a Novou generaci nedám dopustit. 85%. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Seasion 1 [7/10] Seasion 2 [7/10] Seasion 3 [6,5/10] Seasion 4 [8/10] Seasion 5 [7/10] Seasion 6 [7,5/10] Seasion 7 [7,5/10] ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Seriál se odehrává zároveň s Hlubokým vesmírem devět. Posádka nové federační lodi Voyager se náhodou teleportuje z Badlands na druhý konec galaxie vzdálený 70 000 světelných let. Musí spojit síly s Makisty a snažit se společně dostat domů. Posádka je dost rozmanitá a po cestě nabírá nové členy. Jsem zvědavý na další díly. Kapitánka Kathryn Janewayová to vůbec nemá jednoduché. Posádka se neobejde ani bez zrady jednoho ze členů. Později k nim přibude i pohledná Jeri Ryan jako Sedmá z devíti. :) Po cestách kvadrantem Delta narazí na spoustu nových druhů. Přibudou i noví členové posádky. Posádka se hodně sblíží ale neobejdou se ani beze ztrát. Hlavními záporáky jsou opět Borgové, protože tento kvadrant je jejich domovina. Spoustu se toho o nich dozvíme. Dalšími záporáky jsou Kazoni, Vidiani, Hirogeni nebo druh 8472. Opět často vznikají problémy se simulátorem, nebo se zde i cestuje časem. Podle mě je to nejlepší Star Trek a je taky dost originální. Celá posádka je super. Jak to skončí si asi domyslíte... Škoda že seriál není tak známý jako například Nová generace. Určitě by si zasloužil svůj film. Je zde i pár hostujících postav z NG. "Zadejte důvod lékařské pohotovosti!" ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Určitě první Star Trek, co jsem viděl a spojil si zvučku s celou značkou. A též mám pocit, že se to posunulo dál od sci-fi niché předchozích seriálů a blíže obyčejným divákům. A ano, rozhodně sympatičtěji zahraný. ()

jarous 

všechny recenze uživatele

Další Star Trek, který jsem sledoval, s napětím až do konce a možná, že se mi o kousek líbil víc než nová generace, možna i proto, že Voyager měl kapitánku pro kterou nebylo snadné zvládnout odlišné členy posádky. A navíc velmi daleko od země.Také setkání s Borgy a pomoc Sedmé s pochopením lidské mentality, to vše za neustálé snahy dostat se domů, je skvělé. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

O něco horší zápletky než u Nové generace, ale zase je zde zábavnější posádka - jak holodoktor, se kterým je v mnoha dílech bžunda, tak sexy Sedmá z devíti nebo Kes... ()

fleker 

všechny recenze uživatele

já mám vždycky trochu problem se začatkama seriálů...nepomatuju si ména a tak....ale když se těma prvníma epizodama prokoušu, z babochlapa se stane kapitán džejnvejová, z negra tuvok a z mlíkárny sedmá z devíti....tak už je napůl vyhráno..... ano.....kapitán džejnvejová a její falické výstupy...z toho se mi zpočátku taky částečně zvedal kufr, ale postupem času byly prakticky všechny seriálové nedostatky odpuštěny.....akorát mám teď plnou hlavu tuvokova logického přemítání,,,zrovna dneska sem byl kupovat mlíko a prodavačka se me zeptala, jestli ho chci cerstvy, tak sem hned zacal dlouze uvazovat nad tim, co by se stalo, kdybych rek ze ne,,,jestli by treba z podpultu nevytahla nakou nafouklou krabici, volezlou plisni z roku devadesát šest, nebo jak,,,a tak sem nakonec pod náporem logiky usoudil, ze chci teda to cerstvy,,,a ted sledujte tu ironii od sudu....,,,ta prodavacka, totiz nedavno porodila, a presne ve chvili, kdy sem rek ze chci to mliko cerstvy...se uni dostavila samovolná laktace...,no já koukal jako blázen, vduchu si říkám, uau, tak dneska přímo vod pramene...... no a dědula za mnou mi cloumá ramenem a povídá, "to je servis co?", a jako kdyby to snad byla naka televizni inscenace secvičená pouze pro mou osobu,,,prodavačka si založila ruce jako mistr propr, zvedla obočí a prohlásila "NÁŠ ZÁKAZNÍK,,,,,,NÁŠ PÁN" ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Je nezkutečné co tenhle vesmír dokáže nabídnou za příběh, některé postavy jsou hrozné některé byli super, efekty někdy povedené někdy bída hudba je složitost sama o sobě no zajímavé to bylo a i dost poučně a spojené. ()

Reklama

Reklama