Reklama

Reklama

Star Trek: Vesmírná loď Voyager

(seriál)
  • Česko Star Trek: Voyager (více)
USA, (1995–2001), 129 h (Minutáž: 45–90 min)

Hrají:

Kate Mulgrew, Robert Beltran, Roxann Dawson, Robert Duncan McNeill, Ethan Phillips, Robert Picardo, Tim Russ, Garrett Wang, Jeri Ryan, Jennifer Lien (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(168)

Obsahy(1)

Voyager je čtvrtým, předposledním seriálem nesoucí jméno Star Trek. Premiéru měl v USA v lednu roku 1995. Děj se poněkud liší. Je sice opět situován na loď Federace, ale tím končí veškerá podobnost. U.S.S. Voyager totiž nebrázdí známý vesmír a neudržuje mír pod záštitou Federace. Hned při své první misi, která měla za úkol objasnit zmizení Makistské lodi s důstojníkem Hvězdné flotily inkognito na palubě, je přenesen vysoce výkonným zařízením na opačnou stranu galaxie, do nezmapovaného Delta kvadrantu. Posádka makistské lodi byla přenesena stejným způsobem, a protože její loď musela být obětována hned při prvním kontaktu s bojovnou rasou Kazonů, připojila se k posádce Voyageru a podřídila se jejím pravidlům. Voyager je nyní sám, bez pomoci Federace a spojenců... Jedno mu nikdo vzít nemůže... naději... naději, že narazí na cokoli, co mu zkrátí přes 70 000 světelných let dlouhou cestu. Posádka se s tíží svého osudu odhodlaně vydává vstříc nástrahám a dobrodružstvím zpátky domů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele RedRose k tomuto seriálu (94)

Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1995) 

USS Voyager! Prakticky vším, je tento seriál pokračovatelem mega-úspěšné Nové generace a kvalitou zpracování je na tom prakticky stejně (jen je o pár let modernější). Skvěle napsané a zahrané příběhy, mnohdy s morálně filozofickými přesahy od minulosti, až do současnosti, jsou zde stejně nenásilné a přirozené, jako v ST:TNG. Jedna věc ale posouvá ST:VOY ještě na vyšší úroveň nad ST:TNG a to je jejich poloha ve vesmíru. Cpt. Picárd měl vždy ve všech situacích v zádech celou flotilu spojené federace planet. Ničemu to nevadilo, bylo to součástí příběhu, ale Cpt. Janneway je s neúplnou posádkou na USS Voyager uvězněna v delta kvadrantu a cesta zpět by měla trvat 75 let. Tímto nepatrným rozdílem, kdy se musí sami a bez pomoci flotily spojené federace planet dostat ze všeho, co jim neznámý vesmír nastraží do cesty, se Voyager svou zajímavostí posunul lehce nad Novou generaci! Díky tomu (přiznávám, že Jeri Ryan na tom má taky podíl) se z ST:VOY stal můj nejoblíbenější Star Trek. Tohle je již bez diskuze kultovní dílo a málo co se tomu dějově alespoň přiblíží. 100% ()

Ochránce (1995) (S01E01) 

Voyager se s tím vůbec nemazlí! Vstupuje na scénu po ukončeném TNG a vedle probíhajícího DS9, což není vůbec jednoduchý úkol! Ale dnes už víme, že to bude skvělá jízda, která se TNG vyrovná a v některých ohledech bude mít i navrch. Dobrodružství začíná! ()

Den v minulosti (1995) (S01E03) 

Ve VOY se s těma posunama v časoprostoru neštvou... Na lodi je časoprostorový generátor, postavy mají časoprostorové majáčky. Dalo by se říct, že to je až moc na loď federace, která přesuny v čase nepodporuje... ()

Virus Phage (1995) (S01E04) 

Neelix není úplně hrozná postava, ale mým oblíbencem taky není, takže je to takové půl na půl... Holografické plíce byl zajímavý nápad a The Doctor se začíná zamýšlet nad svým sebezdokonalováním, které je ve výsledku jedna z nejlepších věcí na celém VOY! Doktor je/bude prostě špičková postava! ()

Mrak (1995) (S01E05) 

Voyager mam moc rad, ale tohle byla fakt cocotina... ()

Uchem jehly (1995) (S01E06) 

Transport skrz červí díru a dokonce v čase? Co jen mi to připomíná? :-) ()

Vyzařování (1995) (S01E08) 

pro ateistu, docela nudný a nezajímavý díl... ()

Zásadní postoj (1995) (S01E09) 

Výborný díl, až do momentu, kdy se to nepovedlo a šéfka to začala řešit. Tady to hnali až do extrému, který už byl divný. V podstatě nic neprovedli, jen se chopili příležitosti, která jim byla nabídnuta. Postup byl naprosto logický, ale reakce Janeway se snaží být nějak filozoficky ušlechtilá, ale vyzní naprosto stupidně! V situaci, ve které se nachází, jsou některé volby vcelku jasné... ()

Nečekaná změna (1995) (S01E10) 

Jedna z nejlepších epizod? V čem? Nevím. Děj celkem v pohodě, ale Seskiny motivy mi přišly vždycky trochu divné. Obzvlášť v situaci, ve které jsou... ()

Cathexis (1995) (S01E12) 

Divný, ale přesto výborný ;-) ()

Tváře (1995) (S01E13) 

S tím moralizováním to ve VOY přehánějí víc než kdekoliv jinde, to mě na tom seriálu celkem štve. V jejich situaci se musí pravidla trochu přiohnout... Jinak díl velice fajn a souhlasím, že lidská Belana byla přehnaně ufňukaná... ()

Učební křivka (1995) (S01E15) 

Finále první (zkrácené) řady. Tvůrci asi testovali, jestli bude mít VOY úspěch a bude pokračovat. Finále je spíše odpočinkové a celá první série je vlastně pořád seznamovací. Ty skvělé epizody teprve přijdou... ()

Sedmatřicátníci (1995) (S02E01) 

Trochu pohádka, ze které v SGU udělali jeden skvělý díl. Tady to bylo takové trochu nedodělané. Kdyby alespoň ty města ukázali, aby byl dojem lepší. Ale vcelku v pohodě díl. ()

Jména (1995) (S02E02) 

Vždycky mi to přijde komické, jak Chakotay sedí ve 24-tém století ve vesmíru na lodi a modlí se "akučimoja". Kejzoni jsou divní, ale ne moc zajímaví. Takoví slabší klingoni. ()

Projekce (1995) (S02E03) 

Reggi opět zasahuje!! :-D ()

Non sequitur (1995) (S02E05) 

Ono je vlastně celkem divné, že ho všichni měli za blázna, protože je 24-té století a jen lodě Enterprise kolik zažily časoprostorových podivností. Na Voyageru je i časový generátor, takže je zvláštní, že mu nikdo nevěří... Ale fajn díl. ()

Tetování (1995) (S02E09) 

ta mytologie mi nesedí... ()

Démon (1996) (S02E17) 

No, zajímavé to bylo, ale pouze do chvíle, než zjistíme, že se dá do střely transportovat. Nabízí se spousta možností, jak střelu zničit zevnitř, ale to by nebylo tak zajímavé... ()

Strach (1996) (S02E23) 

Ten klaun/strach mi tam lezl tak strašně na nervy, že vyšší dát nemůžu. ()

Reklama

Reklama