Reklama

Reklama

Star Trek: Vesmírná loď Voyager

(seriál)
  • Česko Star Trek: Voyager (více)
USA, (1995–2001), 129 h (Minutáž: 45–90 min)

Hrají:

Kate Mulgrew, Robert Beltran, Roxann Dawson, Robert Duncan McNeill, Ethan Phillips, Robert Picardo, Tim Russ, Garrett Wang, Jeri Ryan, Jennifer Lien (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(168)

Obsahy(1)

Voyager je čtvrtým, předposledním seriálem nesoucí jméno Star Trek. Premiéru měl v USA v lednu roku 1995. Děj se poněkud liší. Je sice opět situován na loď Federace, ale tím končí veškerá podobnost. U.S.S. Voyager totiž nebrázdí známý vesmír a neudržuje mír pod záštitou Federace. Hned při své první misi, která měla za úkol objasnit zmizení Makistské lodi s důstojníkem Hvězdné flotily inkognito na palubě, je přenesen vysoce výkonným zařízením na opačnou stranu galaxie, do nezmapovaného Delta kvadrantu. Posádka makistské lodi byla přenesena stejným způsobem, a protože její loď musela být obětována hned při prvním kontaktu s bojovnou rasou Kazonů, připojila se k posádce Voyageru a podřídila se jejím pravidlům. Voyager je nyní sám, bez pomoci Federace a spojenců... Jedno mu nikdo vzít nemůže... naději... naději, že narazí na cokoli, co mu zkrátí přes 70 000 světelných let dlouhou cestu. Posádka se s tíží svého osudu odhodlaně vydává vstříc nástrahám a dobrodružstvím zpátky domů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele PKD k tomuto seriálu (59)

Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1995) 

Co jsem se tak shodl s většinou ST lidí, tak tento seriál jednoznačně vede ve filmech (tzv.2 dílech). Tam téměř nemá, konkurenci. Jen v př. STE. ()

Hrdinové a démoni (1995) (S01E11) 

Co by na to říkal Roger Avary s Neilem Gaimanem? ;-) ()

Tetování (1995) (S02E09) 

Tetovaný.Bohužel,tentokrát bez Jeana Gabina. ()

Prototyp (1996) (S02E13) 

Pochvala za těch pár geniálních úvodních sekund. Tomu říkám, sakra otvírák! ()

Splynutí mysli (1996) (S02E16) 

Charles Lee Ray ve Star Treku. Tentokrát nikoho neškrtí (ani bohužel nepřestěhuje svou duši do panenky Naomi Wildmanové, ta tam ještě není, škoda,to by byl díl!) ale bere ho rovnou přes hlavu! ,,Nelíbilo se mi, jak se na mě dívá´´. Plný počet pro tebe, Brade. ()

Přání smrti (1996) (S02E18) 

Přání Smrti. Bohužel, tentokrát bez Bronsona. Snad, příště... ()

Strach (1996) (S02E23) 

Sailor Moon 4.s. meets ST Voyager. Nejbizarnejší epizoda ve Voyageru, určitě. Ale pro mě absolutně nejlepší. A těch závěrečných 5min. to je majstrštyk!!! To nemá žádný díl, žádného Treku. Hudba 100% Za ost bych vraždil. Pokud by to bylo možné, měl bych ho již dávno v TOPce. ()

Tuvix (1996) (S02E24) odpad!

Tuvix! Himbajs,šůvix!!! ()

Vzpomínka (1996) (S03E02) 

To, že Tuvok skutečně nebyl na Excelsioru mi ani tak neva, spíše fakt, že celá ta hl. část, kvůli které se to vlastně točilo, zabírá všehovšudy pouhých 17min.! dohromady. Tedy ani 50% dílu. :-/ Je sice parádní, že jsme tak dostali doplněné scény z ST VI, ale DS9 se svými Triblíky, zůstavá jasným vítězem. I když jsem i tomuto dal plný počet, byť je to reálně na 4. No, ono nakonec, výročí..nevýročí, všechny ty TOS pocty v růz. tv trecích stejně nakonec všechny s přehledem rozsekal, famózně temný zrcadlový 2díl z STEnt. ()

Před tím a potom (1997) (S03E21) 

Díl,ze kterého se později vyklube dost dark záležitost,Rok Pekla. ()

Vyhnanci (1997) (S03E24) 

Farář z Phantasm II(Kenneth Tigar).Já věděl,že se mi na něm něco nezdá:-) ()

Svátek (1997) (S04E03) 

Ten ham ham stříbrný outfit měli 7dmé už nechati. A ne ji pak navléci do toho hnědého hnusu, co vypadá jako by se vyválela v...... nebo v bahně. Lodičky na podpatku sice zůstaly i do budoucna, ale to je málo.;-) Pozdější modrošedá verze je sice lepší, ale 1. verze je holt 1.verze. Jo a vypuštění warp jádra je samoz. bonus navíc. ()

Nemesis (1997) (S04E04) 

Absolutní zbytečnost. Shlédnuto 1x a již nikdy více. ()

Hnus (1997) (S04E05) 

Démonický Leland Orser válí ve stejném roce, kdy se mu pomstil Whedon s Alienem 4. Ovšem Kim moc nepotěšil. Já bych rozhodně na jasnou nabídku 7dmé, nestáhl ocas mezi nohy. Doslova;-) ()

Vědecká metoda (1997) (S04E07) 

Tohle je docela úlet. Ale baví hl. kpt., která konečně ukazuje pravou tvář. Byť s pomocí fázově posunutých high tech udělátek. A borgyně tedy vidí zeleně, jakoby pod vodou. Zajímavé:) ()

Rok pekla I (1997) (S04E08) 

Krom Equinoxu, asi jeden z nejtemnějších STV filmů. Když se soustředíte na určité části, dosti depka. Na ST samoz. ()

Rok pekla II (1997) (S04E09) 

Jestě větší temno, než v 1. části. Takto zrasovaná posádka včetně lodi, v tv treku snad ještě nebyla a ani nebude. I když je tu ještě 3.s. STE. Bod za ten otevřený (?) konec ve stylu Bčkových horrorů. ()

Náhodné myšlenky (1997) (S04E10) 

Tento díl,není vůbec tak špatný,jak to vidí kolega. Ale proč píši...v tomto díle (jak jsem uplně zapoměl) jsou při sekvenci s Tuvokem a násilnými myšlenkami,pouštěny ukázky z Horizontu Události,který též vlastní Paramount a když si uvědomíte spojení ST s takovým hustým SF/H,tak je to dost úlet. Alespoň pro mě.:) ()

Zpráva v láhvi (1998) (S04E14) 

Pokud pominu linku na Voyageru, tak by to bylo i na plný počet. Prometheus je pořád supr. Konfrontace holodoktor vs. holodoktor taky pobaví a jako special quest stars....má nejoblíbenější rasa v ST obecně+ Judson Scott aka Khanův no.1 v ST II či neúnavný antagonista z V the series. A nesmím zapomenouti na 1. objevení se Hirogenů. ()

Reklama

Reklama