Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Q se objeví na Voyageru v domnění, že okouzlí Janeway na tolik, že se stane jeho. Ať se snaží sebevíc, Janeway odolává. K tomu se na Voyageru objeví Q (bývalá žena Q). Hádky stranou, Voyager totiž čelí několika rázovým vlnám najednou. V tom má však opět prsty Q. Dojde k nárazu a Janeway s Q se octnou v kontinuu Q, kde probíhají boje. Má to ale háček. Kontinuum Q vynalezlo zbraně, které mohou Q ublížit. Zbytek lodě se mezitím snaží dostat za kapitánem... (Varan)

(více)

Recenze (8)

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já mám tuhle epizodu rád. Krásně ukazuje ambivalentní podstatu Q. Je neotesaný dobrodruh, nezodpovědný hazardér, ale i revolucionář, reformátor a neúnavný kritik rigidního systému potlačujícího vůli ke změně. Suzie Plakson si tady střihla svou třetí nejlepší postavu ve Star Treku. Říkám třetí nejlepší, ale i tak byla skvělá. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díly s Q vždy patřily k těm nejlepším a i tady je začátek velmi vtipný. Jenže velmi rychle se ukáže, že to scénáristi myslí vážně a děj se rychle mění v naprostý výplach mozku vhodný jedině do odpadu. Horko těžko dávám jednu za to, že jsem se zasmál, ale děj a závěr je stejný odpad jako Threshold. Zároveň nevěřím, že by Janeway nevyužila tuhle nabídku odčinit svojí chybu (-y) a dostat posádku zpět za trochu toho (jistě) kvalitního sexu. V TNG by Q jen lusknul prsty a Katka by se mu plazila u nohou. ()

Martinius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

zacalo to velmi slubne. zjavil sa Q a dala sa tusit sialena zapletka s ikonickymi dialogmi. lacna analogia s obcianskou vojnou a este lacnejsi zaver to ale cele sabotovali. janeway si mohla galakticky zatrtkat a nevyuzila to. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A opět jsme u toho, jak se absurdní humor Q mění ve ztrapňující frašku. Nejhorší je, že ten koncept navazující na Death Wish je fakt dobrej - ale ta zápletka do který je vtělenej je příšerná (a předzvěst budoucího ještě horší, i kdybych to už neznal z YouTube klipů) a totálně to shazuje. Téma ne/potřeby války v pokročilé kultuře? Neexistující. Nad vše povznesené kontinuum ponížené na partu blbcůů. Z historického zasazení maj amíci nejspíš mokrý orgasmy, ale mě to spíš zoufale nudilo. ()

Reklama

Reklama