Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Budete asimilováni. Odpor je marný. Borgové jsou zpět.“
Voyager se opět musí vyrovnat s Borgy. Vypořádat se s jedním menším Borgským plavidlem ještě jde. Ale co když se objeví celá borgská flotila v čele s borgskou královnou? (Varan)

Recenze (10)

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je hodně stylovej dvoudíl - váhal sem nad 5*... ale. Zase tu je Borg Queen, bez toho aby jí zkusili zapracovat nějak rozumnějc v konceptu Borgů jako kolektivu. Představa individualit ponechaných napříč Kolektivem pro získání perspektiv je zajímavá - ale nedotažená. A zase tu je promarněná příležitost co do toho vysvětlit, co je na tom být Borg pozitivní (nebo pokud nic takovýho neni proč to Borgové sami nerozpustěj) Plus poslední cca třetina poněkud ztrácí tempo a přišla mi šitá víc a víc horkou jehlou. ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek výborný, konečně jim tam transportovali torpédo, tohle jsem si říkal už od prvního setkání s Borgy v TNG. Janeway má konstantní orgazmus při pomyšlení, že zase někomu něco čmajzne. Takhle mám ráda Borgy - na kousky. Ale druhá půlka už vázne. Vůbec mi není po chuti znovupředstavení Královny, kterou už Picard jednou zlikvidoval. Samozřejmě, může to být jiná, ale to bych čekal nějaké vysvětlení. Navíc její funkce se od té z STVIII mění. Jde to zcela proti konceptu Borgů, kteří neměli žádného vůdce a najedou je to nějaký matriarchát. A její ústní rozkazy Sedmé jsou už dost mimo. Susanna Thompson už v DS9 olizovala Jadziu a tady nemá moc daleko k Sedmé, to může být asi jediné logické vysvětlení, proč jí neasimilovala. No a ten útěk z centra Borgů, to bylo také slušně naivní. 80/50% ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z mých nejoblíbenějších dvojepizod, kde jen začít... líbí se mi to výrazné rozšíření backstory Sedmé, ohledně jejích malinko psycho rodičů, kteří berou malou holku na průzkum nejnebezpečnějšího nepřítele, kterého kdy Federace potkala, zároveň je však jejich mise nesmírně důležitá a dává smysl, o to víc potěší, že posádka Voyageru využije právě jejich cenných znalostí, které nasbírali během let co Borgy sledovali. Také se mi dost líbí ten temný nádech asimilace rasy 10026 nebo jaké bylo to označení, to mi u spousty jiných Borg epizod chybělo, škoda, že tomu "zákulisí" nebylo věnováno více prostoru. Je pravdou, že samotná záchrana Sedmé je už trochu za hranou co se uvěřitelnosti týče, zejména že by Deltaplán jen tak lehce proklouznul do "borgského velkoměsta", zachránil Sedmou a celkem v pohodě se vrátil na Voyager, ale nekazí mi to celkový zážitek a proto 5*. ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S přehledem jeden z nejlepších dílů Voy a jeden z nejtemnějších v celý historii ST, škoda jen, že i tenhle díl musí kurvit ta nesnesitelná malá zrzavá kráva, co z ničeho nic zamořila celou tuhle sérii. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama