Reklama

Reklama

Star Trek: Vesmírná loď Voyager

(seriál)
  • Česko Star Trek: Voyager (více)
USA, (1995–2001), 129 h (Minutáž: 45–90 min)

Hrají:

Kate Mulgrew, Robert Beltran, Roxann Dawson, Robert Duncan McNeill, Ethan Phillips, Robert Picardo, Tim Russ, Garrett Wang, Jeri Ryan, Jennifer Lien (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(168)

Obsahy(1)

Voyager je čtvrtým, předposledním seriálem nesoucí jméno Star Trek. Premiéru měl v USA v lednu roku 1995. Děj se poněkud liší. Je sice opět situován na loď Federace, ale tím končí veškerá podobnost. U.S.S. Voyager totiž nebrázdí známý vesmír a neudržuje mír pod záštitou Federace. Hned při své první misi, která měla za úkol objasnit zmizení Makistské lodi s důstojníkem Hvězdné flotily inkognito na palubě, je přenesen vysoce výkonným zařízením na opačnou stranu galaxie, do nezmapovaného Delta kvadrantu. Posádka makistské lodi byla přenesena stejným způsobem, a protože její loď musela být obětována hned při prvním kontaktu s bojovnou rasou Kazonů, připojila se k posádce Voyageru a podřídila se jejím pravidlům. Voyager je nyní sám, bez pomoci Federace a spojenců... Jedno mu nikdo vzít nemůže... naději... naději, že narazí na cokoli, co mu zkrátí přes 70 000 světelných let dlouhou cestu. Posádka se s tíží svého osudu odhodlaně vydává vstříc nástrahám a dobrodružstvím zpátky domů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele KM Phoenix k tomuto seriálu (14)

Mrak (1995) (S01E05) odpad!

Neelix o posádce Voyageru: "These people are natural born idiots." a má pravdu a bohužel nejen v tomto díle. ()

Strach (1996) (S02E23) 

I na Star Trek hodně mimózní epizoda s výborným Michaelem McKeanem v roli klauna. ()

Jih proti severu (1996) (S03E11) 

Přestože příběhy s Q jsou mnohdy zábavné a osvěžující, tak tahle verze s naroubovanou Americkou občanskou válkou je dost otravná. ()

Vzdálený původ (1997) (S03E23) 

Vtipný archeologicko-antropologický a dokonce i paleontologický díl. ()

Nemesis (1997) (S04E04) odpad!

"A Cuchi Moya!" no to byl zase díl o ničem. ()

Hnus (1997) (S04E05) 

Mnohem lépe (a zábavněji) bylo toto téma zpracované v červeném trpaslíku. ()

Hlasy (1998) (S05E07) 

Lépe zahráno a zpracováno v dílu Lifeboat ze Stragate SG-1. ()

Nelidské metody (1998) (S05E08) 

Nejenom že Janewayová ohrozí všechny, ale celý dojem debaty o etice kazí fakt, že by se nic z toho nestalo v případě, že by zvolili neutrální hologram, či jenom data implementovali do Doktora. ()

Přístav v bouři (2000) (S06E11) odpad!

Lunaparková verze Irska, plná těch nejhorších stereotypů a klišé, jaké mohly kohokoliv napadnout. Až parodické irské přízvuky (v původním znění). Kapitán Janewayová co si vyrobí gigola s parametry hospodského ze západního pobřeží Irska s komplikovanou povahou a třemi ročníky Trinity College a se zázemím druhé poloviny 19.stol. Ano tohle všechno obsahuje tato epizoda Voyageru. A musím přiznat, že je to jedna z nejhorších a nejbeznadějnějších epizod, tady se nedá nic spravit, vylepšit nebo opravit, tady je skoro všechno špatně, snad jen Doktor v kněžské sutaně je ještě trochu zábavný, ale to rozhodně nestačí. ()

Tsunkatse (2000) (S06E15) 

Cameo Dwayna "The Rock" Johnsona a další z rolí Jeffreyho "Re-animátora" Combse osvěžují poměrně fádní (osobním soubojům navzdory) díl. ()

Duchové (2000) (S06E17) odpad!

O něco lepší než minulý díl s falešným Irskem, ale i tak dost hrozný. ()

Zuřivost (2000) (S06E23) 

Ha ha, není nad to když Jennifer Lien namaskují tak aby vypadala jako Christopher Walken :-D ()

Ovládnutí mysli (2000) (S07E04) 

Poněkud překombinovaný "My mind to your mind" díl. ()

Reklama

Reklama