Reklama

Reklama

Ján a Martina

(TV film)
  • angličtina Jan and Martina (festivalový název)
Slovensko, 2019, 60 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokumentárny film z pôvodnej produkcie TV Markíza sa presne po roku vracia k tragickej udalosti, ktorá zmenila Slovensko – vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Film vychádza z policajných spisov, výpovedí rodičov obetí, Jánových kolegov a mnohých ďalších, a zároveň interpretuje zlomové body v spoločenskom a politickom živote, ktoré po tejto tragickej udalosti otriasli celým Slovenskom. Dokument obsahuje aj animáciu pravdepodobného priebehu vraždy. (TV Markíza)

(více)

Recenze (25)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Uvažoval som, že dám ešte nižšie hodnotenie, pretože spôsob, akým Markíza poňala tento dokument, sa mi teda vôbec nepozdával. Tlak na emócie bol síce očakávaný, no miestami naozaj okatý a mimoriadne silený. Obsahovo sme sa viac-menej navyše nedozvedeli nič nového a záver s akýmsi ospevným songom považujem za mierny trapas. Na druhej strane ma ale zaujalo spracovanie odhadovaného priebehu zavraždenia, plus niektoré archívne zábery zo súkromia tejto skromnej a sympatickej dvojky, no a taktiež archívne zábery s hulvátom Kočnerom. Spracovanie za 3, odkaz dokumentu za 5, výsledné hodnotenie 4. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Takový dokument se hodnotí těžce. Je to solidní souhrn, chvílemi zbytečně bulvární (Mária Trošková je koc) a trochu zkažený burcující závěr. Povedl se hudební podmaz z Kmotra a zpracování pravděpodobného průběhu popravy (nic jiného to nebylo). Pro mě nová byla informace, že Kuciak neskutečně precizně pracoval nejen s domácími, ale hlavně zahraničními registry a proto byl velmi nebezpečný. Hovada Fico a Kočner "pozvedly" aroganci na nový level. Smutný příběh, který změnil Slovensko. 3 a 1/2. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vcelku vydarený súhrn toho, čo sa udialo za jeden celý rok od neľútostnej popravy dvoch mladých ľudí, ktorí mali celý život pred sebou. Tragická udalosť rozbehla nevídaný kolotoč udalostí a ľudia sa vďaka tomu aspoň o trochu viac začali zaujímať o to, čo sa deje v ich krajine. Hoci, tento príbeh stále nemá svoj koniec... Na ten si musíme ešte počkať. Každopádne, odkaz Janka a Martinky je našťastie silný (aj keď sa mi nepáči aká prehnaná spolitizovaná modla sa z nich vytvorila) a hoci oni boli umlčaní predčasne, my ostatní musíme bojovať ďalej, dožadovať sa pravdy a dúfať, že táto krajina sa niekedy naozaj oslobodí od chápadiel ľudí, ktorí ju zneužívajú na svoj biznis. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Otřesné, že musí zavraždit 2 super odvážné, krásné, mladé, slušné, schopné a známé lidi, aby se začaly ledy hýbat. A chlapci, co mají pomáhat a chránit, začnou dělat najednou a nejspíš na chvíli zas svojí práci a politicky odpovědní odstupovat asi nejspíše "dočasně" :(. Předpokládám, že to samé v černobílém se děje u nás. Člověku se dělá ohromně špatně z faktu, jaké nuly "vládnou" světu. Dobrá práce hlavně Ján ale i Martina za podporu, považuji vás za hrdiny 21.století. Dokument v kostce seznamuje s případem, mně se to líbilo, mírně nadhodnocuji. 1) Útok na novinárov je útok na nás všetkých! 2) Láska je silnejšia ako zlomoc! 3) "Chtěl bych, abych se stal všímavější i já. Byl jsem tehdy dost nevšímavý. Politiky jsem nehodnotil. Šlo to všechno mimo mě." slova Jankova otce v překladě 4) "Aspoň nějaký smysl ta smrt bude mít, že se lidem otevřou oči." slova Jankova otce v překladě; PS Že tam jsou emoce mi absolutně nevadí, naopak to vítám. Emoce jsou to, co dělá lidi lidmi a odlišuje nás tak od robotů nebo strojů. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama