Reklama

Reklama

Star Trek: Enterprise - Série 1

(série)
USA, (2001–2002), 18 h 20 min (Minutáž: 42–92 min)

Kamera:

Marvin V. Rush

Hrají:

Scott Bakula, John Billingsley, Jolene Blalock, Dominic Keating, Anthony Montgomery, Linda Park, Connor Trinneer, Vaughn Armstrong, John Fleck (více)
(další profese)

Epizody(25)

Recenze (4)

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakože... nejsou to úplně nezasloužený 3* z milosti jako u s01 TNG, ale sou to hodně vodřený a slabý 3*. Pětina dílů je 4*, ale žádnej z nich neni přesvědčivě nebo fakt silně 4*. Zato tu je asi deset 1-2* dílů co byly útrpně nudný a o ničem. Nápady a zápletky tu sou, ale často selhává a až zrazuje exekuce - scénáře i režije sou těžkopádně přímočarý, dramatizace nefunguje, akce má správnej styl, ale často postrádá napětí, postavy nejsou špatně zahraný, ale chybí jim nějaká jiskra, charisma, herecky prodaná osobnost, něco navíc. Dá se na to dívat, zejména když to běží na pozadí k něčemu (dílů co by si "vynutily" pozornost je fakt málo, těch co by člověk jinak proklikal bohužel hodně), ale terno to moc neni. s01 (a s02) TNG sice taky byla slabá, ale měla aspoň určitý kouzlo navíc (na svojí dobu áčkovej rozpočet a efekty, zajímavější, líp napsaný a líp prodaný postavy...), který tady chybí. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7/10. Po pomalejším začátku, kdy jsem měl s posádkou první lidské mise do hlubokého vesmíru docela problém, musím uznat byl jsem vtažen. Poctivé televizní sci-fi, které si bere z nové generace to lepší. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (6)

  • Členové posádky přistanou na kometě o průměru 80 km, aby odebrali vzorky. Nehledě na malý průměr a tudíž i hmotnost komety se po povrchu pohybují, jakoby měla standardní přitažlivost Země. (Helo)
  • Farmář Moore, na jehož poli ztroskotá Klingon, byl pojmenován podle Rogera R. Moora, zasloužilého Star Trek scenáristy. Ztroskotavšího Klingona si zahrál bývalý profesionální wrestler Tommy "Tiny" Lister, Jr., známý pod přezdívkou Zeus. (mirliflore)
  • V pilotním díle se v rámci návaznosti na předchozí série, jak je v seriálech ze Star Trek univerza zvykem, krátce objevuje James Cromwell coby vynálezce warp pohonu Zefram Cochrane z filmu Star Trek VII: První kontakt (1996), přestože jen na obrazovce v historickém holoprogramu. (mirliflore)

Reklama

Reklama