Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Duben 2151. Po téměř 100 letech potýkání se s "přátelským" mimozemským národem "Vulkanců" je lidstvo opět připraveno k mezihvězdným průzkumným letům. Enterprise NX-01 je vyslána na svou první misi. Poraněný Klingon, který na Zemi hledal útočiště před ostatními pronásledovateli z cizích planet, je postřelen a vesmírný koráb ho má dopravit domů. Mimozemšťané ale nenechají svůj terč na pokoji. Riskantní podnik, který kapitána Jonathana Archera a jeho posádku postaví tváří v tvář tajuplnému a inteligentnímu nepříteli ze vzdálené budoucnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Následující stejnojmenný seriál neznám, ani jsem dlouho neutušil, že nějaký existuje, takže základní dojmy z tohohle pilotu mi zůstaly: ultralaciné, ultratelevizní, ultraprůměrné. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV/// Obsazení 8/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Efekty 6/10/// +úvodní film k novému seriálu, časové období ve kterém se úvodní film odehrává, moderní zpracování "technicky zastaralé lodi" tedy pravý opak než co nabídl první Star Trek seriál -na herce a postavy je potřeba si zvyknout, dějově se jedná o průměr, který spíš nenadchne a může tedy i odradit od seriálu/// Setkání u Broken Bow jsou úplně první dvě epizody spojené do jednoho filmu. Nutno podotknout že v rámci úvodních filmů patří k tomu nejslabšímu co se v této kategorii dá najít. Nebýt zájmu o samotný seriál tak by tohle mohlo být první a poslední co uvidím. Po dokoukání seriálu to jen mohu potvrdit. Takže pro toho kdo to čte a seriál ještě neviděl: nedejte na první dojem, seriál se ještě pěkně rozjede./// Celkem 57%/// ()

Yardak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velké překvapení je pro mě pilotní díl k seriálu Star Trek: Enterprise. Sympatická posádka, skvělé efekty, slušný příběh. Velmi kvalitní pilotní film ze světa seriálových Star Treků :-). Udrží seriál takovou laťku? :o) ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní start výborného seriálu. Seznámení s novou posádkou a vůbec první hvězdnou lodí Enterprise. Tvůrci potřebovali upoutat výrazným rozjezdem a tak vsadili na zákeřnou rasu Sulibanů, cestování v čase a ranou nedůvěru vůči prvnímu členu posádky vulkánského původu. Scott Bakula se už v tomto pilotu projevil jako skvělá volba na další výraznou postavu kapitána Enterprise v Star Trek universu. Jinak při čtení negativních ohlasů se musím seriálu zastat. Zaslouží rozhodně šanci na sledování. I dnes 12 let po uvedení rozhodně nepůsobí nijak zastarale a neaktuálně. Mimochodem všimli jste si, že tvůrci se projevili jako dobří vizionáři technického pokroku a v době natáčení v roce 2001 (tedy dávno před uvedením prvního iPadu) dali postavám do rukou tablety zhruba v podobě jak je známe dnes?:-) ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě rozhodně nejlepší pilot z celého Star Trek universa. Více akce, výborná zápletka a obsazení se rychleji vryje pod kůží. Jsem hodně zvědavý, jak se seriál vyvine......8/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

CITÁT - Už bychom prý mohli létal Warpem 5. kdyby nám to Vulkánci dovolili........... Ať dělám, co dělám, furt to nejde. To "Star Trekovské" prostředí a technika je strašně umělé. Když například doktor Rodney McKey v StarGate vezme do ruky detektor života, věřím, že je to detektor života, ale když v tomto Star Treku vezme někdo do ruky vysílačku, mám dojem, že je to konzole Nintenda a on si jen chce zahrát Star Wars. CITÁT - Je to nelogické...... ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žádná dokonalost (u Star Treku podivné, že? (sarkasmus)), ale na druhou stranu docela slušné s pěknými efekty a hlavně bez nelogických (ne, nejsem vulkánec) pitomostí jako u ST: Voyager. Jen na té hudbě by mohli trošku zapracovat... Btw: obrazově luxusní úvodní znělka nehorázně zazděná do Star Treku se nehodící písní!! V tomto ohledu stále vede znělka z Nové generace. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabé tři za celkem slabý pilot (na star trek). Líbí se mi Enterprise NX-01, celkem sympatická posádka (T'Pol:) ), ale seriál mi zatím nabídl mnohem lepší okamžiky než jeho pilot. I když je to celé mnohem méně logické než klasické série z let minulých. Na druhou stranu proč neletěla Janeway do Gamma kvadrantu najít ústí červí díry, kterou střežil Deep Space Nine na druhém konci, asi by to měla blíž.:) 55% pro Enterprise (TV film)_Chyba na mém přijímači. Napoprvé nudná podívaná, nicméně napodruhé jsem to viděl jinak. Nabušený pilot na poměry Star Treku. Tempo jede jak zběsilé a tvůrci z počátečního konceptu ždímají totální maximum. Povedlo se a nastartovalo seriál, který se nemusí bát hrdě nosit přízvisko Star Trek i díky elementům obsaženým v úvodní dvojepizodě (první kontakt s klingony, časová studená válka, rasa Suliban..). 75% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře voni! Pilotní díl ke Star Trek: Enterprise začal velice, velice dobře. Byl jsem s ním spokojen a doufám, že stejnou kvalitu udrží i zbytek seriálu. Je to zvláštní, koukat na Star Trek ještě před Kirkem, nutno ale dodat, že Scott Bakula je jako kapitán Archer velice dobrý. Zatím jsem si nezvykl na novou posádku, ale to bude jen chvilková záležitost... Jinak triky jsou v tomto díle naprosto ohromující, herci slušní a příběh byl také dost zajímavý. Enterprise je opět krásná. Myslím, že další Star Trek série dopadne velmi dobře, protože pilot byl pro mě ohromující. A titulní zpívané intro se sice značně odlišuje od ostatních sérií, ale mě se velmi líbí i píseň. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím že všichni zapomínáme, jak mizerný pilot měla TNG. Posádka se hledala, vztahy mezi nimi vůbec nefungovaly a celá epizoda působila rozháraně. Voyager na tom byl o trochu lépe, ale ani on se nevyhnul porodním bolestem. Enterprise kupodivu ano. Pilot šikovně uvádí do situace, představuje posádku a rozmisťuje figurky na šachovnici. Dělá to tak dovedně, že v dalších dílech nebylo potřeba upravovat ani charaktery, ani pravidla. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Standardní dvojepizoda, která ale jen těžko přiláká nové fanoušky. Není rozhodně špatná, jen je příliš klasicky startrekovsky naivní a toporná. Ale hlavně není vlastně ničím zajímavá - jména členů nové posádky jsem si pořádně nepamatoval ani v půlce první sezóny a celá zápletka kolem studené časové války byla taková podivná a v seriálu dále nepříliš využívaná. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Televiznost z toho čiší, oskarové herecké výkony zde nenajdete, zápletka není kdoví jaká (jako pilot to má za úkol zjevně pouze představit postavy a uvést diváka do obrazu toho co se bude dále rozvíjet v seriálu), ale má to v sobě nějaké kouzlo a funguje to jako celek, takže jsem se nenudila ani minutu. Btw. posádka této série je prostě sympatická :-D ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě jedno z obrovských a hlavně obrovsky milých překvapení. Tenhle seriál má koule, ale hlavně dobrý příběh a jak už tady někdo psal, velmi sypatické postavy a to i ty vedlejší. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale tohle je na pilotní díl velká slabota, jako nějakou výplň v sérii možná, ale jako díl, který má získat diváky rozhodně ne. Celá myšlenka nové posádky, děje je naprosto nepůvodní a neoriginální, snaží se jen napodobit úspěšnější posádky, herci jsou nijací, sexy vulkánka to nespraví. Děj je rovněž velmi jednoduchý a naivní, nepřátelé moc rozumu nepobrali. Ještě zmíním příšerné počítačové efekty, to už i původní série vypadá méně uměle. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ok, s tím jak těžké pilotní díly sou, tenhle vyšel ještě vcelku dobře, tak budiž odřený 4*, i když reálně by to bylo tak za 3. Představí posádku, představí éru světa ve které se nacházíme, nadhodí zamyšlený metaplot série s temporal cold war - poněkud to trpí na rozpočtu pro lokace a výpravu, ale tak dá se to snést. Že se musí řešit Klingoni asi budiž no. ()

Reklama

Reklama