Reklama

Reklama

Star Trek: Enterprise - Série 3

(série)
USA, (2003–2004), 16 h 48 min (Minutáž: 42 min)

Kamera:

Marvin V. Rush

Hrají:

Scott Bakula, John Billingsley, Jolene Blalock, Dominic Keating, Anthony Montgomery, Linda Park, Connor Trinneer, Randy Oglesby, Rick Worthy (více)
(další profese)

Epizody(24)

Recenze (6)

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten příběh s Xindy byl dobrý, hlavně když se do toho namontovali Andoriané. Škoda, že si neodpustili klišé ošklivých zlých plazů a hmyzáků a hodných lidoopů a humanoidů. Vodní byli nejzajímavšjí, ale moc prostoru neměli. Nejhorší na sérii je neustálé fňukání Tuckera a T'Pol. Tucker tady už dosáhl nejvyššího stupně nesnesitelnosti "Wlezley". Otravné je taky občasné ukončování epizod uprostřed akce, aby naládkali diváky na další epizodu. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série ukazuje možnou sílu a to obzvlášť ve těch dílech, které řeší celkové téma série. Naopak díly, které stojí samostatně jsou často čistě schematické či nudné. Samozřejmě také kvalitativně vyčnívají díly s Komandérem Shranem, které rozhodně patří k těm nejlepším téhle série. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5 slušnejch dílů (5*, 4*, 3x3*) na 14 blbejch (4 odpady, 10x1*) - ok, DS9 s06 a 07 byly horší, ale i tak to je hroznej shit. Jako star trek je to příšerný - z Archera se stal válečnej zločinec a dost špatnej velitel, z Tripa se stal idiot, zbytek posádky se rozsypává, T'Pol se drží do půlky série kdy z ní pro laciný drama stane emotivně ubrečená feťačka, takže z postav zůstane jen Phlox. Pro lacině darkcoolin atmosféru to rezignovalo na základy star treku a změnilo se to v divně špatný cosi mezi Farscape a Battlestar Galacticou. Nejhorší ale je, že i když odignoruju Star trek rozměr, tak to prostě nefunguje - prakticky všechny díly sou předvídatelný a naprosto nenápaditý, bez jedinýho překvapení nebo funkčního napětí a dramatu, SF myšlenky a koncepty prakticky chyběj, zápletky a děj prakticky rezignovaly na jakoukoliv logiku nebo konzistenci - většina dílů je prostě a jednoduše nudnejch, špatnejch nebo obojí. Je tam pár zajímavejch nápadů (5 rasoví Xindi...), ale jsou zahozený nebo zabitý zpracovánim. Celý to je jako sledovat nízkorozpočtovou Céčkovou produkci co kdysi vznikala pro zaplácání nočního vysílání. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. Ten nápad, poslat Enterprise do části naprosto divokého vesmíru s určitým úkolem najít hvězdu smrti a civilizaci s 5 vývojovými větvemi, je fakt dobrý, bohužel zbytečně zdlouhavý i tak povedené sci-fi a výborný Star trek. ()

GejmronCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak tu píše DocBrown, příběh s Xindy byl super, ale už nesouhlasím s Tuckerem a T'Pol. Jejich vztah byl a je dost zajímavý, už si přesně nevzpomínám do jakého bodu to až došlo (teprve koukám na začátek 4. série, ale již jsem to viděl kdysi), ale rozhodně se na to těším. Andoriané s tím svým oslovením "Růžoví" jsou super a rozhodně vpadli do děje, kdy měli. Doufám, že je ještě uvidím někde v těch zbývajících 17 dílech. Každopádně, já nemám jinak, co vytknout. Cestování časem bylo pro celou existenci tohoto seriálu klíčové a myslím, že se jim to povedlo. Neustálé smrti cestovatelů v čase a následné oživování bylo dost očekávané, ale i tak dobré a objasňující. Poznání sami sebe a jejich potomky bylo též velice zajímavé a přineslo to hodně ujasnění pro některé postavy jako je T'Pol nebo Tuckera či Archera nebo Floxe. ()

Reklama

Reklama