Reklama

Reklama

Po šesti letech se Archer s posádkou vracejí na Zemi, aby čelili vyřazení Enterprise z provozu. (SkyShowtime)

Recenze (8)

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skok o spostu let vpřed a retrospektivní pohled na naši posádku o několik let vpřed... Účast Rikera a Troi mnozí vyčítali, ale mně se tohle provedení líbilo. Napadlo mě, že Enterprise NX šla do šrotu trochu moc brzo. Skutečná Enterprise NCC vyletí až za nějakých 85 let, takže je tady vznikla dost velká díra...? Zápletka se Shranem byla celkem slabá a Tripova smrt mi tady přišla hodně zbytečná, spíše účelová, ale k jakému účelu měla posloužit, netuším... Poslední minuta byla opravdu mrazivá a hlasy kapitánů byly skvělé, jen mi tam trochu chyběli Janeway a Sisko... Vysoké hodnocení dávám protože se to nakonec celé povedlo i když čtvrtá série byla znatelně slabší než ta třetí... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První ukončení programu překvapilo asi všechny. Scenáristé pojali poslední epizodu seriálu přinejmenším odvážně, a navzdory několika výtkám si myslím, že odvedli slušnou práci. Propojení s jinými seriály se ve Star Treku stalo roztomilou tradicí. V první epizodě TNG hostoval McCoy, v poslední epizodě ENT Riker a Troi. V první epizodě DS9 Picard, v první epizodě VOY Quark. Vedlejší podzápletka se Shranem mi přišla zbytečná a celá zamýšleně drtivá pointa působila samoúčelně. Zbytek děje ji ani nerespektoval, což bylo nejlépe vidět na prakticky neexistující odezvě posádky na prožité trauma. Hvězdičku a půl navíc přidávám za poslední minutu. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oh my! V momentě kdy to střihne na Rikera na TNG Enterprise sem si připadal jako když se z příšernýho počasí vrátim domů a padnu do pohodlný postele - najednou bylo všechno správně: oblíbený postavy (a dobrý herci), hezký uniformy, správná Enterprise... To byl ke ST: ENT fakt příšerně nevděčnej a hloupej způsob ukončení série, to srovnání vedle sebe hrozně ukazuje, jak je ENT k TNG děsně druhořadá. Se zápletkou naprosto nehodnou epilogu pak přímá reference na poslední díl TNG tuhle druhořadost jen podtrhuje. Shran co je zajímavější než kdokoliv z posádky (s hercem co všechny přehrává o ligu) to podtrhuje podruhý. Fakt, že na konci ani neslyšíme ten proslov potřetí - a že místo něj se ozve Pikard a pak Kirk počtvrtý. ------------ (Aside: ten Rikerův polibek T'Pol bylo co za WTF momentku? A 10 let a pořád ta samá posádka? A loď vyřazená po 10 letech služby? A když už se star trek naučil akční střelbu s krytim, tak by se moh naučit i granáty. A to jak na Enterprise zvládne proniknout kdokoliv a pořád neudělali žádný vnitřní zabezpečení... a X měl zjevně těžkej death-wish, protože to byla fakt hodně křečovitě na sílu kamikadze akce - ještě že ta postava nikdy nikoho nezajímala natolik aby pro ní ukáp slzu.) ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

V podstatě nadbytečná epizoda (předchozí dvoudíl byl původně zamýšlený jen jako finále 4. série), která  uzavírá nejen osudy posádky první Enterprise, ale i celou éru Star Treku pod dohledem nejprve Rodenberryho a následně Bermana a Bragy - tj. tímhle Star Trek bohužel skončil a veškerý následný moderní výblitky typu Shitcovery a Picard jsou jen urážkou toho, co Star Trek kdysi býval. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Vesmírná loď Enterprise-D, známá zejména ze seriálu: Star Trek: The Next Generation (od r. 1987) a z filmu Star Trek VII: Generations (1994), se po 10 letech znovu objeví na obrazovce v seriálu Star Trek Enterprise. Můžeme si ji vychutnat v závěrečné epizodě čtvrté série (a celého seriálu) "These are The Voyages..." (Honzíno)

Reklama

Reklama