Reklama

Reklama

Star Trek: Enterprise

(seriál)
USA, (2001–2005), 68 h 44 min (Minutáž: 42–92 min)

Hrají:

Scott Bakula, John Billingsley, Jolene Blalock, Dominic Keating, Anthony Montgomery, Linda Park, Connor Trinneer, Vaughn Armstrong, Gary Graham (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(97)

Píše se 22. století, což je skoro sto let před tím, než James T. Kirk zaujme své místo v pionýrských dobách prozkoumávání vesmíru. Lidé ještě nemají k dispozici štíty, Federace dosud neexistuje, mezihvězdné transportéry se používají pouze pro přepravu nákladu. Za těchto podmínek se do vesmíru vydává posádka první lodi, jíž velí kapitán Jonathan Archer, prototyp kapitánů hvězdné flotily, kteří teprve přijdou; je statečný, zvídavý, dychtivý a odváží se tam, kam člověk dosud nevkročil. Na rozdíl od ostřílených důstojníků 24. století, které hned tak něco nepřekvapí, posádka ENTERPRISE dává najevo údiv, vzrušení i obavy z podivných věcí, s nimiž se setkává. Hvězdné mapy jsou prozatím většinou prázdné a oni musí prokázat, že jsou připraveni na život v hlubinách vesmíru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele stefko k tomuto seriálu (1)

Setkání u Broken Bow (2001) (S01E01) 

Nikdy som nechapal preco tento serial vobec vznikol aj preto som ho ignoroval az do dnes. Celkovo napad, ze pred Kirkom a Spockom bolo v Star Trek univerze nieco vynimocne co sa za 4 serie TOSky nikdy nespomenulo ani naznakom, je zvlastny. Navyse tento pilot neponuka ziadne vysvetlenie preco by toto mal byt serial. Nesnazi sa uputat nicim konkretnym okrem toho ze sa jedna o Star Trek a veci z ST univerza. V rankingu pilotov Star Trek serialov patri tento k horsim. Na Cage z TOSky nema nic, to je pozeratelne este aj dneska. Caretaker z Voyageru ponukol v pilote lepsiu zapletku (ktoru potom pocas behu serialu totalne premarnil). Encouter at Farpoint je taktiez tazko pozeratelny, no v svojej dobe bol reboot Star Treku v podobe TNG velka vec a dodnes sa od toho nie kazdy vie odputat. Najlepsie sa tento pilot da porovnavat s Emissary z DS9, co bola tiez seria ktora nemala ziadny ocividny dovod existovat a jej pilot bol patricne vagny. No, nakoniec zo seba vydupala najhlbsie charaktery, najbohatsie pribehy a skvelu storyline. Tak ostava len dufat ze po Broken Bow pride rovnako zaujimavy rozbeh. ()

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama