Reklama

Reklama

Star Trek: Enterprise

(seriál)
USA, (2001–2005), 68 h 44 min (Minutáž: 42–92 min)

Hrají:

Scott Bakula, John Billingsley, Jolene Blalock, Dominic Keating, Anthony Montgomery, Linda Park, Connor Trinneer, Vaughn Armstrong, Gary Graham (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(97)

Píše se 22. století, což je skoro sto let před tím, než James T. Kirk zaujme své místo v pionýrských dobách prozkoumávání vesmíru. Lidé ještě nemají k dispozici štíty, Federace dosud neexistuje, mezihvězdné transportéry se používají pouze pro přepravu nákladu. Za těchto podmínek se do vesmíru vydává posádka první lodi, jíž velí kapitán Jonathan Archer, prototyp kapitánů hvězdné flotily, kteří teprve přijdou; je statečný, zvídavý, dychtivý a odváží se tam, kam člověk dosud nevkročil. Na rozdíl od ostřílených důstojníků 24. století, které hned tak něco nepřekvapí, posádka ENTERPRISE dává najevo údiv, vzrušení i obavy z podivných věcí, s nimiž se setkává. Hvězdné mapy jsou prozatím většinou prázdné a oni musí prokázat, že jsou připraveni na život v hlubinách vesmíru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele PKD k tomuto seriálu (33)

Star Trek: Enterprise (2001) 

Tento seriál mám velmi rád (i přesto, že z pohledu trekisty, je tam pár věcí, které nejsou prostě košer, včetně té sice vizuálně perfektní, ale díky tomu otřesnému songu, nekoukatelné úvodní znělky). Za posledních 12 let, ale vykvetl do krásy. A ve srovnání s Discovery aka Shitcovery (která vlastně srovnání nesnese, neb se z 90% nejedná o ST jako takový) je Entrprajs, pure 100% ST. Což by v době před DSC, nebylo možné. ()

Bojuj nebo uteč (2001) (S01E02) 

Special quest star...slimák aka slugoo. ;-) ()

Terra Nova (2001) (S01E05) 

Tohle mělo potenciál, který je zde ale totálně pros........ ()

Studená fronta (2001) (S01E10) 

1. z řady geniálních časovek s agentem Danielsem. ()

Tichý nepřítel (2002) (S01E11) 

noriaki má absolutně recht! Já bych to jen rozšířil na všechny tv treky od TOS až po tento. Typ dark díl tak 1-2 za sezonu u jakéhokoli trek tv s. které jsem výše jmenoval a stačí. ()

Bludná planeta (2002) (S01E17) 

Special quest star dr. Kyne z Dead Space a krásná (i když to je samoz. na individuálním vkusu každého heteráče) S. Niznik, kterou znám sice hl. z výborného Everwoodu, ale i jako trilla na můstku, ze ST IX.;-) P.s. obří slimák v samotném závěru dává vzpomenouti podobně postiženým jako já, na slavnou monster 50tkovou éru. Ovšem, zda to byl i záměr tvůrců, za to bych solného upíra do ohně nedal. ()

Zisk (2002) (S01E18) 

Ftypná provokace s Ferengy (jejžto jsou ještě navíc provokativně obsazeni, hl. pro ST znalce), které měl oficiálně potkati až Picard, haha. ()

Tajemství oázy (2002) (S01E19) 

Slušná variace na DS9 díl...Shadowplay. Obsazení Oda, dosti bizarr. Pěkné záběry na loď na louce.;-) ()

Zadrženi (2002) (S01E20) 

Tato episoda bude míti ještě malou ´´dohru´´ v Two Days and Two Nights. Jinak, special quest star...Eddie Kaspbrak z TO 1990. ()

Padlý hrdina (2002) (S01E22) 

Výborná věc, kterou si pouštím docela často v průměru 1/za rok. Je totiž totálně prosáklá Vulkanismem, který (ať záporný či kladný) pro mne vždy byl 1 z těch TOP věcí, na celé STE. ()

Napříč pouští (2002) (S01E23) 

Clancy Brown potěšil. Jako vždy. Jinak ale dost suchý. Doslova. ()

Dva dny a dvě noci (2002) (S01E24) 

Dey Young (mj. TNG i DS9) sice už trošku zestárla, ale její linka s Archerem jest bez debat to nejzajímavější a tak vůbec. I když někomu mohou připadati trapné eskapády Tripa s Reedem a nudná xenolonquistická linie, následně zakončená zřejmým koitem ufouna s asiatkou, co je připosraná v 1.s. i ze svého vlastního stínu (ale jinak je to milá a hodná holka, jak by řekl božský Milouš J.) a které se povedlo to, o co usilovala před tím zmíněná dvojice, což je bez komentáře, zdařilé. Po 1.shlédnutí od té doby, nekompromisně přetáčím a sleduji jen onu linku s jedinými dospělými lidmi v celém dílu vůbec. V nádherných domcích nad pláží. P.s. srandovní vnitroepisodky s doktorem co potřebuje spáti a nemůže, kvůli nezodpovědným šaškům (jinak výborným pilotům) co lezou po horách, které mění svůj povrch, palce nahoru;-) ()

Carbon Creek (2002) (S02E02) 

Super! T´Polina bábrle je pěkný studený čumák, vedle kterého jest samotná T´Pol, vzor vřelosti, haha. Ten, co zůstal na Zemi by měl dostati vlastní seriál.;-) A special quest star...Sputnik.;-) ()

Minové pole (2002) (S02E03) 

Jeden z nejpouštěnějších dílů vůbec. Proč? No jsou tam historicky po1., Romulani, sakra. Proto! A kolik máte ST dílů obecně, které se odehrávají většinu děje na trupu lodi? ()

Konečná (2002) (S02E04) 

Tohle očividně vypadlo z Krajních Mezí či Twilight Zone.;-) Ach...a ten konec... Palce, nahoru. 👍👍👍👍👍 ()

Cenný náklad (2002) (S02E11) 

3 hvězdy za tu neskutečnou a nádhernou ženskou. Jinak, docela pohoda. Takový ten výplňový průměr. ()

Na obslužné lávce (2002) (S02E12) 

Též docela často pouštěný díl. Ostatně, kolik máte ST dílů obecně, uvnitř warp gondoly? ()

Svítání (2003) (S02E13) 

Variace na Enemy Mine. ()

Stigma (2003) (S02E14) 

Obě linie nejsou špatné. Já ale mnohem raději tu s T´Pol. ()

Příměří (2003) (S02E15) 

Politika v ST, tedy to, co jsem kdysi nesnášel a později začal žrát v TNG, zde v podání jako vždy squellých Andorianů vs.Vulkánci. Já straním těm prvním. ()

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama