Reklama

Reklama

Star Trek: Enterprise

(seriál)
USA, (2001–2005), 68 h 44 min (Minutáž: 42–92 min)

Hrají:

Scott Bakula, John Billingsley, Jolene Blalock, Dominic Keating, Anthony Montgomery, Linda Park, Connor Trinneer, Vaughn Armstrong, Gary Graham (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(97)

Píše se 22. století, což je skoro sto let před tím, než James T. Kirk zaujme své místo v pionýrských dobách prozkoumávání vesmíru. Lidé ještě nemají k dispozici štíty, Federace dosud neexistuje, mezihvězdné transportéry se používají pouze pro přepravu nákladu. Za těchto podmínek se do vesmíru vydává posádka první lodi, jíž velí kapitán Jonathan Archer, prototyp kapitánů hvězdné flotily, kteří teprve přijdou; je statečný, zvídavý, dychtivý a odváží se tam, kam člověk dosud nevkročil. Na rozdíl od ostřílených důstojníků 24. století, které hned tak něco nepřekvapí, posádka ENTERPRISE dává najevo údiv, vzrušení i obavy z podivných věcí, s nimiž se setkává. Hvězdné mapy jsou prozatím většinou prázdné a oni musí prokázat, že jsou připraveni na život v hlubinách vesmíru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (209)

Brandon 

všechny recenze uživatele

Seriál hřeší na slabší triky, průměrnej scénář a nezajímavé postavy - herce. Teda vyjma T'Pol a dr. Phloxe. Taky kapitánovi Archerovi chybí charisma jeho kolegů startrekovského universa. A proč teda 4*? Stejně se mi po těch loserech bude stýskat, hodně jsme toho nalítali :-)) A taky třetí série patří k tomu nejlepšímu, co bylo kdy o ST natočeno. Nejhorší na tom je, že už uplynulo 9 dlouhých let a zatím žádná další plnohodnotná generace nevznikla :-( Nezbývá než doufat. ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak trošičku se odklání od tradičních seriálu ze Star Treku. Co se mi líbilo, tak určitě akčnější stránka a především plynulost děje. Od konce druhé série, kdy se člověk sžil s posádkou, tak dochází k plynulosti děje a jednotné, dlouhé zápletky, která pokračuje do půlky poslední série. Perfektně dokázali navázat na původní série a vyplnit spoustu souvislostí. Posádka, casting opět mimořádný a i přesto, že všichni nedostávají takový prostor. Kapitán opět skvělý, včetně vulkánky Topol, neboť přeplastikovaná herečka s minimem mimiky se na to vyloženě hodí :D. Co ale nepochopím, je znělka a opravdu nevím, co je k tomu vedlo, těžce jsem si zvykal.......8/10 ()

Reklama

ravalah 

všechny recenze uživatele

Star Trek mi nijak nevadi a docela jsem se na to sem tam podival...tedy na napr. DS9, Voyager nebo Nova generace, nicmene tohle je strasne, nevtipne, herci prkenni a bez emoci. Kapitan je nebetycnej suchar. Rekl bych, ze co se tyka herectvi, tak Schwarzenegger v Conanovi Barbarovi by zaslouzil Oscara. To nemuzu mit pustene ani jako kulisu k zehleni:D ()

Hyb_rid 

všechny recenze uživatele

První a čtvrtá série naprosto děsivé, druhá průměrná a třetí dobrá. Kdo se podívá jen na tu třetí tak asi udělá nejlíp. edit 2023 Po takřka dvou dekádách znásilňování Star Treku Kurtzmanem a Abramsem mi konečně došlo jak moc se budu muset do smrti Bermanovi a Bragovi omlouvat za mé absolutní nepochopení toho o co se s Enterprise snažili ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Až nejsem žádný "Trekkie" a nesestavuji si doma phaser, tak mě Star Trek: Enterprise zaujal. Není tak uhlazený jako Next Generation, ale zajímavý rozhodně je. Obsazení je bezesporu charismatické, triky povedené... Ke chvále je toho mnohem více. Jednotlivé díly si sice nenahrávám, ale pokud je stihnu v TV, tak se rád podívám. ()

Galerie (642)

Zajímavosti (36)

  • V úvodní znělce se vedle krátkých záběrů z vývoje letectví na Zemi objeví i loď HMS Enterprise britského námořnictva a raketoplán Enteprise patřící NASA. Znělka je zakončená záběrem na USS Enterprise ze seriálu. (Helo)
  • Vesmírná loď Enterprise-D, známá zejména ze seriálu: Star Trek: The Next Generation (od r. 1987) a z filmu Star Trek VII: Generations (1994), se po 10 letech znovu objeví na obrazovce v seriálu Star Trek Enterprise. Můžeme si ji vychutnat v závěrečné epizodě čtvrté série (a celého seriálu) "These are The Voyages..." (Honzíno)
  • Členové posádky přistanou na kometě o průměru 80 km, aby odebrali vzorky. Nehledě na malý průměr a tudíž i hmotnost komety se po povrchu pohybují, jakoby měla standardní přitažlivost Země. (Helo)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama