Reklama

Reklama

Star Trek: Enterprise

(seriál)
USA, (2001–2005), 68 h 44 min (Minutáž: 42–92 min)

Hrají:

Scott Bakula, John Billingsley, Jolene Blalock, Dominic Keating, Anthony Montgomery, Linda Park, Connor Trinneer, Vaughn Armstrong, Gary Graham (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(97)

Píše se 22. století, což je skoro sto let před tím, než James T. Kirk zaujme své místo v pionýrských dobách prozkoumávání vesmíru. Lidé ještě nemají k dispozici štíty, Federace dosud neexistuje, mezihvězdné transportéry se používají pouze pro přepravu nákladu. Za těchto podmínek se do vesmíru vydává posádka první lodi, jíž velí kapitán Jonathan Archer, prototyp kapitánů hvězdné flotily, kteří teprve přijdou; je statečný, zvídavý, dychtivý a odváží se tam, kam člověk dosud nevkročil. Na rozdíl od ostřílených důstojníků 24. století, které hned tak něco nepřekvapí, posádka ENTERPRISE dává najevo údiv, vzrušení i obavy z podivných věcí, s nimiž se setkává. Hvězdné mapy jsou prozatím většinou prázdné a oni musí prokázat, že jsou připraveni na život v hlubinách vesmíru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (209)

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Skoro až zvrácená je myšlenka,že bych se někdy pokusil dokoukat byť jen jedinej díl,týhle scénáristický zhovadilosti.Všeho všudy jsem viděl asi 70% stopáže tak 15ti dílů a naprosto mi stačí,abych mohl tenhle seriál označit za nejpříšernější sračku všech dob,nejenže nenávist ke Star Treku je ve mě hluboce zakořeněná,ale tenhle seriál jí dokonale umocnil.Stupidní dialogy,při kterých každý člověk kterému ještě zbylo kousek mozku,musí prskat záchvaty smíchu,tupý herci,trapné efekty,vymaštěný scénář,výkony gumové koblihy a věty typu přes kalibraci transoprdéru a do mezi molekulární ho extraktu kvantových vln,sem přes hloubku mizotopů završil kalibraci hmotné vlny....co to kurva je? :D Upřímně z fanoušků Star Wars si dělám občas legraci,nad demencí těch Startrekových přímo umírám ;) odpad tak čistý,že by se z něj dalo žrát. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál mám velmi rád (i přesto, že z pohledu trekisty, je tam pár věcí, které nejsou prostě košer, včetně té sice vizuálně perfektní, ale díky tomu otřesnému songu, nekoukatelné úvodní znělky). Za posledních 12 let, ale vykvetl do krásy. A ve srovnání s Discovery aka Shitcovery (která vlastně srovnání nesnese, neb se z 90% nejedná o ST jako takový) je Entrprajs, pure 100% ST. Což by v době před DSC, nebylo možné. ()

Reklama

radekgfx 

všechny recenze uživatele

Návykovost typická pro Star Trek universum je zde přítomná v míře více než dostačující. Pouze omezeně jí však sekunduje hloupoučký a místy velmi nelogický scénář většiny epizod (viz charaktery postav, hierarchie velení, motivace a jednání jednotlivých ras apod.), jenž se absolutně nedá srovnat s konverzačně bohatými díly Nové generace. Nepotěšil ani casting, jenž je pravděpodobně tím nejhorším v rámci dosavadních spin-offů (subjektivně mně vadil zejména kap. Archer). Seriál je obecně laděn dosti akčně a jde na ruku či oko těm lidem, jímž konverzace a dlouhé dialogy z nějakého důvodu vadí. Příklon seriálu k auře hansolovského jednání a vypořádávání se s problémy též dosti tupí tak rigorózní a formální stránku, jež je vlastní všem původním filmům a seriálům. ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě osobně velmi, ale skutečně velmi příjemné překvapení. Co jsme vlastně čekal? Jen snahu vydělat na fenoménu ST bez sebemenší kvality. Nakonec se z toho ale vyklubala záležitost, na kterou jsem se díval s každým dílem s větší a větší chutí. Škoda jen, že nebylo dílů alespoň dvojnásobně více. Opět stejně jako u ST Voyager, i tohle se točí kolem neprozkoumaného teritoria a to se mi skutečně líbí. ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice lepší, než Voyager a i těch kiksů je tam méně, zápletky bývají i zajímavé a hlavní postavy jsou ve směs sympatické, ale nějak tomu chybí něco, co by mě u toho udrželo a donutilo mě to dokoukat do konce. Uvidíme, možná až dojdou ostatní seriály. BTW: na znělku jsem si nakonec oblíbil a ačkoli nejsem fanouškem zpívaných znělek, tak ta písnička je vskutku dobrá. ()

Galerie (642)

Zajímavosti (36)

  • Lebka ptačího druhu Xindů je ve skutečnosti lebka žirafy. (Žralok)
  • Farmář Moore, na jehož poli ztroskotá Klingon, byl pojmenován podle Rogera R. Moora, zasloužilého Star Trek scenáristy. Ztroskotavšího Klingona si zahrál bývalý profesionální wrestler Tommy "Tiny" Lister, Jr., známý pod přezdívkou Zeus. (mirliflore)
  • V kapitánově kajutě je na stěně možné zahlédnout kresby 4 lodí, a to HMS Enterprise z úvodních titulků, letadlovou loď USS Enterprise z filmu Star terk IV: Cesta domů (1986), raketoplán Enterprise, který byl pojmenován fanoušky Star Treku, a Enterprise NX-01 z tohoto seriálu. (Illuminare)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama