Reklama

Reklama

Star Trek: Enterprise

(seriál)
USA, (2001–2005), 68 h 44 min (Minutáž: 42–92 min)

Hrají:

Scott Bakula, John Billingsley, Jolene Blalock, Dominic Keating, Anthony Montgomery, Linda Park, Connor Trinneer, Vaughn Armstrong, Gary Graham (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(97)

Píše se 22. století, což je skoro sto let před tím, než James T. Kirk zaujme své místo v pionýrských dobách prozkoumávání vesmíru. Lidé ještě nemají k dispozici štíty, Federace dosud neexistuje, mezihvězdné transportéry se používají pouze pro přepravu nákladu. Za těchto podmínek se do vesmíru vydává posádka první lodi, jíž velí kapitán Jonathan Archer, prototyp kapitánů hvězdné flotily, kteří teprve přijdou; je statečný, zvídavý, dychtivý a odváží se tam, kam člověk dosud nevkročil. Na rozdíl od ostřílených důstojníků 24. století, které hned tak něco nepřekvapí, posádka ENTERPRISE dává najevo údiv, vzrušení i obavy z podivných věcí, s nimiž se setkává. Hvězdné mapy jsou prozatím většinou prázdné a oni musí prokázat, že jsou připraveni na život v hlubinách vesmíru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Caszidy k tomuto seriálu (2)

Star Trek: Enterprise (2001) 

První Enterprise a její kapitán Jonathan Archer by určitě neměli zapadnout v zapomnění za svými slavnějšími kolegy Kirkem a Pickardem. Zatím poslední seriálový příspěvek do Star Trek universa je totiž na vysoké úrovni a hravě se může se svými kultovními předchůdci měřit. Jistě, ne vždy vítězně, avšak vždy se ctí. Výprava ja kvalitní, stejně jako efekty a příběhová stránka. Samozřejmě ne všechny epizody jsou kvalitativně vyrovnané, ale to už se holt u seriálů stává. Trefa do černého byl rozhodně casting, jelikož Scott Bakula je jako kapitán Archer výborný a pokud vím, jde i o velkého fanouška Star Treku. "Spocka" mu dělá nebezpečně krásná subkomandér T'Pol v podání Jolene Blalock. Tenhle seriál by prostě zapadnout neměl, kvalitu má totiž nepopiratelnou. ()

Setkání u Broken Bow (2001) (S01E01) 

Solidní start výborného seriálu. Seznámení s novou posádkou a vůbec první hvězdnou lodí Enterprise. Tvůrci potřebovali upoutat výrazným rozjezdem a tak vsadili na zákeřnou rasu Sulibanů, cestování v čase a ranou nedůvěru vůči prvnímu členu posádky vulkánského původu. Scott Bakula se už v tomto pilotu projevil jako skvělá volba na další výraznou postavu kapitána Enterprise v Star Trek universu. Jinak při čtení negativních ohlasů se musím seriálu zastat. Zaslouží rozhodně šanci na sledování. I dnes 12 let po uvedení rozhodně nepůsobí nijak zastarale a neaktuálně. Mimochodem všimli jste si, že tvůrci se projevili jako dobří vizionáři technického pokroku a v době natáčení v roce 2001 (tedy dávno před uvedením prvního iPadu) dali postavám do rukou tablety zhruba v podobě jak je známe dnes?:-) ()

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama