Reklama

Reklama

Alfred Hitchcock uvádí

(seriál)
  • Česko Příběhy Alfreda Hitchcocka (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (1985–1989), 29 h 22 min (Minutáž: 22–90 min)

Předloha:

Ray DeLaurentis (povídka), Margaret Millar (kniha)

Scénář:

Michael Colleary, Buck Henry, David Chase, Roald Dahl (více)

Hrají:

Alfred Hitchcock (a.z.), Andy Garcia, Stella Stevens, Michael Sarrazin, Ken Foree, Andrea Roth, Van Johnson, Gwynyth Walsh, Clive Revill (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Mistr napětí nabízí příjemné mrazení v zádech. (oficiální text distributora)

Recenze uživatele filmmovier k tomuto seriálu (2)

Alfred Hitchcock uvádí (1985) 

Alfred Hitchcock je borec a jeho filmy jsou klasikou žánrů. Proto jsem se nadšeně pustil do sledování tohoto cyklu o něco dřív, než ho začne vysílat ČT. Po prvních několika epizodách jsem nadšen. Skvělé napínavé povídky, které ale mají kolísavou kvalitu, jednou víc, podruhé méně, ale ty výborné převažují, například skvělý Hráč z jihu. A ty skvěle vypointované konce také většinou stojí za to. Hudba je skvělá, ovšem co je na tomto cyklu jednoznačně a bezkonkurenčně nejlepší je samotný Hitchcock v úvodu a občas na konci. Jeho výstupy nemají chybu a hlášky také stojí za to. Miluju podobné děsivé cykly, zvlášť když mají takového průvodce.... Celkově asi 80%. ()

Pilot (1985) (S01E01) 

Malý omyl v malém městě - 70%, příběh slabý, závěr vynikající, Hráč z jihu - 85%, skvělý příběh, závěr vynikající a povedené byly i herecké výkony, rozhodně jedna z nejlepších povídek. Bang! Zásah! - 60%, slabé, Nezajištěné okno, 75%, parádní atmosféra, celkem ucházející příběh. Aneb první čtyři díly seriálu, za mě to dává dohromady 80%. ()

Reklama

Reklama