Reklama

Reklama

Alfred Hitchcock uvádí

(seriál)
  • Česko Příběhy Alfreda Hitchcocka (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (1985–1989), 29 h 22 min (Minutáž: 22–90 min)

Předloha:

Ray DeLaurentis (povídka), Margaret Millar (kniha)

Scénář:

Michael Colleary, Buck Henry, David Chase, Roald Dahl (více)

Hrají:

Alfred Hitchcock (a.z.), Andy Garcia, Stella Stevens, Michael Sarrazin, Ken Foree, Andrea Roth, Van Johnson, Gwynyth Walsh, Clive Revill (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Mistr napětí nabízí příjemné mrazení v zádech. (oficiální text distributora)

Recenze (54)

kkarx 

všechny recenze uživatele

80 dílů je moc, dobrá je tak čtvrtina, ostatní se za každou cenu snaží překvapit a mnohdy z toho vyleze překombinovaná slátanina. Doporučuju jen následující díly - 02) Hráč z jihu - Hazardní hráč musí 10x za sebou škrtnout zapalovačem nebo přijde o prst. Děsivé, napínavé a nakonec i nechutné. 08) Perfektní plán - Namyšlená vraždící panička se chce dostat z vězení. Průměrná režie, ale pointa patří k těm nejlepším. 18) Výjimečně dobrý konec - Malej hluchej kluk vydírá vraha, aby zabil jeho nevšímavého otce. Výborná zápletka s pohledem do pokřivené dětské duše. 22) Opravdu vydařené narozeniny - 50. narozeniny pokazí redaktorovi zatčení policií. Další solidní díly: 01) Malý omyl v malém městě - Aneb proč nebrat stopaře. Dobrý začátek příběhů, osobně bych jenom lehce pozměnil zápletku. 03) Bang! Zásah! - Díl, který apeluje na bezpečné zajištění střelných zbraní před dětmi. 05) Pomsta - Manžel znásilněné bere spravedlnost do vlastních rukou. Skvělá pointa. 09) Šmírák - Dívka je obtěžována úchylem od naproti. Tohle by se klidně mohlo stát. 10) Výkon na Oskara - Zhrzený herec (Martin Sheen) musí podat svůj největší výkon kariéry. Satirické a brutální. Výborný Sheen. 12) Životně důležitá operace - Kdo jinému jámu kopá... 16) Nejlepším lékem je smrt - Precizní režie příběhu, který nám dává náhled do uvažování kriminálníka. 20) Dost provazu pro dva - Mladý pár bere s sebou na cestu bratrance dívky. Na téma důvěřivost se nevyplácí. Super obsazení - Fahey - Daley. 23) Láhev - Sarkastický příběh o moderní "umělecké" tvorbě. 25) Ve čtyři přesně - Epizoda zkoumá charakter úplatného soudce, který podezírá manželku z nevěry. Vygradovaný konec. 26) Král silnic - Znáte lidi, co si myslí, že celá silnice je jenom jejich a neberou na nic okolo ohledy? 29) Člověk nad propastí - Muž (Mark Hamill) chce spáchat sebevraždu skokem z vysokopatrového hotelu. Policista (John Saxon) se mu v tom snaží zabránit. 31) Krtek - Z psychiatrické léčebny byl propuštěn nebezpečný šílený vrah. Jeho psychiatr se snaží vyburcovat policii. 34) Až zmíněný zemře - Automechanik se nemůže dostat z dluhů z nelegálních sázek na sportovní zápasy. Sázky se nevyplácí... 35) Specialita podniku - Co je jenom onou záhadnou neznámou přísadou v proslulém pokrmu krásné restauratérky? To se pokusí zjistit neodbytný labužník a kritik John Saxon 36) Poslední kapka - Na téma, šéf je hajzl a co s tím dělat. 46) Hippokratova přísaha - Takových lidí jsem poznal mraky. Dnes mají školy a hrajou si na důležité. Spíš průměrný díl, ale postava podvádějícího všehoschopného studenta je přesný obraz reality. 59 - 60) Štvanec - Excelentní Edward Woodward udrží pozornost celé dva díly, škoda jen že nebyla silnější pointa, resp. i přes stopáž dvou dílu byl konec příliš náhlý. 71) Rychlá kola - Co taky může udělat nehoda s psychikou člověka. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Z 80 epizod jsem jich viděl 21 - vybral jsem si ty vysoce hodnocené nebo ty, pod nimiž byl podepsán někdo slavný. Jako nejlepší (*****) bych označil epizody Hráč z Jihu, Bang! Zásah!, Perfektní plán. Doporučuju (****) ale i epizody Životně důležitá operace, Poslední kapka, S vraždou na mysli, Diamanty nejsou navždy (s G. Lazenbym). A zbytek? Průměr až podprůměr. Pro zajímavost se ale také podívejte na mladičkého J. Phoenixe (Výjimečně dobrý konec). Ze slavných jmen mě nejvíc zklamali režiséři těchto epizod: Láhev, Pod vlivem alkoholu. ()

Reklama

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Stačím si vzpomínat na nádherný pocit, když začínal Hirchcock. To jsem necítil u Dotorky McQuinnové, to jsem necítil v krvácích. Tohle bylo napětí, již před začátkem seriáliu. A vysílání? Většinou odpoledne a přesto jsem se poté bál. No není to udivující a užasně zpracované. Tento seriál si zaslouží být mezi nejlepšími. Za tím si stojím... dokonalá představivost a věc, co dokáže dojmout. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Mám rád aj pôvodný seriál z 50. rokov. Tento som ale videl skôr a v mladšom veku mi na videu rotoval skoro každý deň. Silná nostalgia ktorá atmosféru nestráca ani po rokoch a v niektorých epizódach sa napätie dá krájať. Prvé dve série sú ale podľa mňa o dosť lepšie ako neskoršie. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jj, cyklus televizních povídek Alfreda Hitchcocka.. I když, přiznejme si, řada z nich byla velmi průměrná, nicméně asi už nikdy nedostanu z hlavy epizodu s údernou pointou, která SPOILER končí probuzením v rakvi a zoufalým křikem věžně, který měl plán, ale jeho důležitá součást selhala.. respektive zemřela. Vedle v rakvi totiž ležel zaměstnanec věznice, který měl na starosti pohřby a měl našeho nešťastníka z vězení/rakve pod udusanou hlínou dostat.. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Episodu 23 s názvem "Láhev" natočil Tim Burton, který se postavil také před kameru. (ČSFD)

Reklama

Reklama