Reklama

Reklama

Rodina Sopránů - Série 1

(série)
USA, 1999, 11 h 27 min (Minutáž: 45–60 min)

Tvůrci:

David Chase

Hrají:

James Gandolfini, Lorraine Bracco, Edie Falco, Michael Imperioli, Dominic Chianese, Vincent Pastore, Steven Van Zandt, Tony Sirico, Robert Iler (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Recenze (11)

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Většinu času solidní zábava, poslední tři díly naprosté nadšení. Tony Soprano je fakt skvělá (a skvěle ztvárněná) postava, všichni ostatní za ním sice trošku zaostávají, ale pár zajímavých jedinců se taky najde, obzvlášť doktorka Melfi (celá dějová linka s terapií je pro seriál naprosto zásadní a nabízí některé z nejlépe napsaných scén). Christopher mě neskutečně sere. 9/10 ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Fuckin' expresso, cappuccino. We invented this shit and all these other cocksuckers are gettin' rich off it. And it's not just the money. It's a pride thing. All our food: pizza, calzone, buffalo moozarell', olive oil. These fucks had nothin'. They ate pootsie before we gave them the gift of our cuisine. But this, this is the worst. This expresso shit. " ()

Reklama

Judhisthira 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to 10 let, co jsem naposledy sjel Sopranos. A tak mi nezbývá, než si pustit potřetí :-) První série je tuze zábavná, tak moc jsem se zasmál za těch 13 dílů. Chudák Gandolfini, proč tak brzy zemřel. Tímto se James řadí mezi nejpamátnější pětku seriálového nebe: Tony Soprano, Walter White, František Věk, Jimmy McNulty, Vick Mackey. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

”Just when I thought I was out, they pull me back in!” Mafiánsku tématiku veľmi môžem a v tomto prípade je zobrazená vskutku unikátnym spôsobom. Sopranovci sú ako seriál unikát, ktorý napriek vážnej tématike dokáže vzniknuté situácie na pravidelnej báze vykresľovať groteskným spôsobom, často hraničiacim až s paródiou. Napriek tomu tvorcovia dokázali veľmi citlivo balansovať na pomyselnej hrane tak, aby neskĺzli do čisto komediálnej roviny. Milovníci Coppolovho Godfather, ale aj Scorseseho snímkov si rozhodne prídu častými narážkami na tieto kulty na svoje. Po prvej sérii len dúfam, že si aj napriek svojej dĺžke bude seriál udrživať svoj dobre nastolený štandart... ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čím se liší Sopranos od ostatních mafiánských klasik? Napadají mě dvě věci. Maximální využití toho, že se jedná o seriál, tedy tvůrci mají mnohem větší prostor k prokreslení postav a situace okolo byznysu. A také ta kouzelná práce s cynickým, v některých momentech až nihilistickým humorem. Je to patrné od prvního momentu a trefilo se mi to do vkusu. Jemný podtón každodenní lidskosti. Připomenutí, že i kápo může řešit nevděčné děti, protivné rodiče atd. A samozřejmě do toho přidejte výborné herce, chytrý scénář a skvělé hlášky. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • Děj epizody kolem Juniorovy (Dominic Chianese) milenky a prozrazení okolností o jejich orálním sexu je ve skutečnosti mezi členy tehdejší skutečné mafie opravdu zakázáno. (kowalski)
  • Christopher (Michael Imperioli) střelí prodavače v obchodě do nohy, protože ho nechává čekat, než jej obslouží. Ze stejného důvodu je Michael Imperioli střelen také do nohy ve filmu Mafiáni (1990). (Dhalsim)

Reklama

Reklama